Пряко или косвено: Русия не е заплаха за България!

Журналисти: Догадките са били извадени от контекста
14 сеп 2017 12:45, Петя Славова
114
Пряко или косвено: Русия не е заплаха за България!
Снимка: Reuters

Русия не представлява заплаха за националната сигурност на България. Около това заключение се обединиха журналистите Георги Коритаров и Валерия Велева, които коментираха в "България сутрин" дискутирания в пленарната зала доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 година.

И двамата подчертаха, че правителството е органът, който може категорично да се произнесе дали Русия е заплаха за страната ни или не, но в доклада никъде дори не се споменавало - пряко или косвено - че България е конкретен държавен субект, чиято сигурност е застрашена от Русия.

Още по темата

"Абзацът започва с изречението, че действията на Русия са заплаха за една основна идея - за мирна и стабилна Европа. Едно е да си заплаха за основна идея, друго е да си основна заплаха. При това това разсъждение е направено в контекста на доклади и оценки, давани от ЕС като организация", посочи Коритаров.

Велева подкрепи казаното като добави, че дори и някои от депутатите, коментирали доклада в парламента, не са го чели, а това, по думите ѝ, било недопустимо:

"Както е недопустимо колегите журналисти, които вадят откази от доклада и манипулативно ги интерпретират и вадят в заглавия. Вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, няма никаква конкретна заплаха за националната сигурност на България. Единствената заплаха за нас и Европа е радикалният ислям.

Аз бях заедно с министър-председателя в Кавала по време на подписването на меморандума с гръцкия премиер Ципрас. И двамата премиери казаха, че България и Гърция могат да бъдат мост между Русия и Европа. Е как тогава, ако Русия е заплаха за националната ни сигурност, ние ще я ползваме, ще бъдем мост към нея?", запита Велева.

По думите ѝ определени абзаци в доклада са копирани от изказвания на западни лидери, измежду които Джордж Сорос и Доналд Туск, които в свои изказвания поставят руския президент Владимир Путин до ИДИЛ в контекста на застрашаващите Европа фактори.

"Текстове, които изразяват буквално и само позиции на ЕС представят България като активен, дисциплиниран, послушен, разбира се без собствено въображение и принос, но послушен член на Европейския съюз. А това е и една от основните цели на България - да стане член на Шенген. Представете си, ако имаше някакъв разрез с европейските оценки и политики", посочи от своя страна Коритаров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден помнете:Русия ще спасява Европа от фесовете. Германците вече са почти клекнали пред исляма но,руснаците живеещи там казват че това няма да го допуснат......правете си изводите!
71
7
 
27
 
! Отговори
Логика преди 6 години
Разсъждавайки логично назад във времето когато НРБ беше под влиянието на СССР:населението ни се увеличаваше от 6 на 9 млн.,спортът и науката просперираха,нямаше грабливи банки,нямаше гладни и клошари. Значи логично Русия не е упражнявала геноцид или антибългарска политика. Русия след 1876 год.помага да се изгради Българската държава и по никакъв начин не ни заробва с нещо. Факт е че дори сме в коалиция срещу нея при ВСВ!? Нека някой конкретно даде доказателство за това че Русия ни е враг?
70
5
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
България е последната държава в света която Русия би искала да нападне.МОЖЕ БИ ДА Е ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СЪС СВАЛЕНИТЕ *** НО НЕ И ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
69
7
 
26
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Уау! Доживях да прочета в нашите СМИ ,че Русия не е заплаха ! Да не би вече НЕ се финансират нашите медии от НПО на САЩ !?)На Дж Буш му се казва ,че е пусната сума от 25 милиарда долари за "помощ и въвеждане на демокрация и свобода по света " през 2002 , а той се позамисли и след малко казал ....Еми в 40-50 държави трябва да направим преврати или да сложим наши хора или протести ...а ако не се получава ,то да нападнем .
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада хвърляше букети на ИД от Ф-16, и муниции. Руснаците не разбраха играта на Запада и започнаха истинска борба. Запада почна да пищи, че нападат техните приятели, от които се очакваше да свалят Асад и да дойде афганистанския рай на демокрацията.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е заплаха за приятелите ислямисти на Запада.
66
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има един умен президент,който има сила и самочувствие,но не атакува никого,а е принуден единствено да се защитава и отбранява от нелепите нападки на хора и държави,страхуващи се от руската военна мощ,оправдавайки имперските си нападки и мераци над мирни държави с цел отслабване и ограбване на техните богатства.Пример-след войната в Ирак тонове изнесено злато,петрол и хиляди загинали мирни граждани.Ако това го бяха направилки руснаците сигурно щяха да бъдат нападнати като агресори.
65
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да пази България от ПУТИН`нова Русия !
64
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИванЕх как се надяваме да стамен като Украйна и Грузия.За кавко ни е Европа, като можем да живеем като Ингушетия и Дегестан?
63
8
 
34
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Нато има в Европа 3 200 000 солдата, от които 1 350 000 американски, 9800 бойни танка, от които 2800 американски, 6 100 бойни самолета, от които 3 550 американски, и 400 американски военни бази на територията около Русия. Русия има 830 000 войника, 3 000 бойни танка и 1 900 бойни самолета, и 0 руски военни бази на територията около Нато и около САЩ. Статистиката показва, че Нато и САЩ се готвят да нападнат Русия, а не обратното.
62
9
 
16
 
! Отговори
Интервю преди 6 години
към "русофил":- Русия заплаха ли е за България ?Отговор: Няма страшно - тя ще ни "освободи" !
61
14
 
29
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Разбира се - Русия не е заплаха, а надежда за България. Само за продажните шороши е заплаха, нека се страхуват колкото си искат.
60
23
 
11
 
! Отговори
СА преди 6 години
И Русия и Турция са еднакво страшни за България, особено сега са и опасни!Защото между Ердоган и Жужин има тайни договорки, които ги обвързаха в съюз -даже започна въоръжаване на турските читаци с руско оръжие (С-400),което е достатъчно доказателство за намеренията им и съюза между двете политически гювен.Дии (Жужин+ЕрдоГън)! По отделно и двете са ЗАПЛАХА, нн д вете заедно са бомба със закъснител! Така че, русофили не плачете-вашия Жужин си даде ГЗа на Туркия,сега сте "братушки" с *** мазни
59
0
 
10
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Фантазьори като теб колкото искаш
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е недопустимо колегите журналисти, които вадят откази от докладакви ОТКАЗИ са ви патили бе - пише се ОТКЪСИ. Научете най-сетне български!
57
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1885 г. Аксаков пише в статия във вестник Русь думите: Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите
56
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коритаров и Велева са на заплата при Решетников, в Руското посолство!
55
15
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тия двамата поне да бяха поканили и Гарелов на сводката си в телевизията. Той също е бивш агент на ДС, специализирал навремето в маскава и с готовност щеше да се присъедини към заключението им. Другарката Велева сигурно преди това е провела и анкета сред участниците в събора на яз.Копринка, на 09.09., и е дошла официално да обяви резултата в "България сутрин". Интересно ми е на кой е дошла идеята да покани точно тези двамата, да ни би *** да ги е препоръчала, или пък Радев ... ?!
54
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата заплаха за България са САЩ с техният план Ран-ът,успешно прилаган у нас с безценната помощ на шепата български ***.И резултатът е налице.За 25 години загубихме повече от една четвърт от населението,и то без войни,природни бедствия и епидемии.А за съотношението етнически българи спрямо роми и турци не ми се говори.
53
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия не е заплаха за България!"НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ !PS: вижте Историята:През 1885 г. Аксаков пише в статия във вестник Русь думите: Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите