Радев към Европа: Става ли дума за миграция и сигурност – без идеализъм!

Трябва да се работи за нормален живот в страните източници на нелегални мигранти
15 сеп 2017 17:00,
42
Радев към Европа: Става ли дума за миграция и сигурност – без идеализъм!
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място за компромиси и заблуди. Европейският съюз трябва да забрави за идеалистичния си подход към миграцията и да анализира проблема в дълбочина.

Още по темата

Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция на годишната среща на групата "Арайолуш" в Малта, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Радев каза още, че усилията на Европейския съюз в областта на миграцията трябва да бъдат насочени към превенцията на нови бежански вълни от съседните на континента региони, чрез гарантиране на перспективи за добър живот на хората в техните страни на произход.

"Трябва да насочим политиките си не към социална подкрепа за имигрантите на територията на Европа, а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция", заяви още президентът.

В рамките на форума държавният глава Румен Радев напомни, че в дебата за бъдещето на Европа ключови теми трябва да останат солидарността и социалната справедливост.

"За да бъде Европейският съюз важен фактор на глобалната сцена, трябва да съхраним основните принципи на солидарност и кохезия между държавите членки. Постигането на равен стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС са неотменими условия, за да бъде Съюзът успешен и единен във външната политика", заяви президентът.

Дискусиите в рамките на тазгодишната среща на групата "Арайолуш" бяха посветени на миграцията, сигурността, солидарността и подобряването на икономическите перспективи в Европейския съюз и съседните на него региони.

Във форума взеха участие президентите на Австрия, България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения.

По време на посещението си в Малта държавният глава се срещна с голяма група представители на българската общност на острова. Румен Радев беше посрещнат с хляб и сол и традиционно българско хоро в центъра на столицата Валета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 6 години
Страх ... страх ....
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДодоАбе това,дето го предлагаш, трябваше да го направи още антируския прецедент - да им тропне не на руснаците, а на европейците- за равен труд- равно заплащане. Ама не би.Той си знаеше Русия и заплахата от нея.
8
15
 
11
 
! Отговори
Радев, генерал преди 6 години
Сорка, казвам това, което Деси, Корни и вицката ми кажат!
7
9
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тепърва ще гледат и коментират тази снимка много хора, и привършеници и противници на Радев и съпругата му. Ще видят какво ли не, и ще го изтълкуват кой както може, или както са му платили да се изкаже.Без да искам ми се натрапва една разлика с Баце при такива снимки. Баце има поне 2-3 *** Гавази, Бодигарди или както там се наричат, винаги зад гърба, при такива срещи, които се оглеждат нервно наляво надясно, с кабелче към слушалката в ухото им.Брей, много страхлив Баце...
6
6
 
22
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Черната чума на Исляма заля Европа! Най-"доброто" тепърва предстои! А Радев и себеподобните му нека ни ломотят за 'идеали' през това време! Смешници жалки!
5
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали е руски генерал или парле ву франсе,на да си зареже децата за тая "убавица",не му прави чест.
4
17
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Този руския генерал май голям чехлю ще се окаже! Все заобикаля, все отдалеко с недомлъвки... абе аланколу, стани и тропни по масата като мъж (и като Фицо и Орбан) и им кажи "Ислямското нашествие под прикритието на бежанска криза е смъртоносно за нашия народ и култура и ние запечатваме границите си и депортираме цялата инфилтрирала се до момента рязана и3мет! Съветваме цяла Западна Европа да направи същото!" А той седнал за "идеализъм" да говори!
3
3
 
25
 
! Отговори
Пак празни приказки преди 6 години
Радев, айде кажи как ЕС може да вдигне Жизнения Стандарт на тези скакалци? Защото те от това бягат, искат кеш, ама за без работа. То ако беше до работа - щяха да минат нелегално в САЩ през Мексико и тн. варианти бол. Видяха глупостта на Бабет и решиха да дойдат на социал.
2
11
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Европейците са реалисти и за това не искат България и Румъния в Шенген.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евро-шефове,Вместо да изселвате тази смърт от Европа, вие я разселвате!!!Майка на 3 деца