Радев към Европа: Става ли дума за миграция и сигурност – без идеализъм!

Трябва да се работи за нормален живот в страните източници на нелегални мигранти
15 сеп 2017 17:00,
42
Радев към Европа: Става ли дума за миграция и сигурност – без идеализъм!
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място за компромиси и заблуди. Европейският съюз трябва да забрави за идеалистичния си подход към миграцията и да анализира проблема в дълбочина.

Още по темата

Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция на годишната среща на групата "Арайолуш" в Малта, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Радев каза още, че усилията на Европейския съюз в областта на миграцията трябва да бъдат насочени към превенцията на нови бежански вълни от съседните на континента региони, чрез гарантиране на перспективи за добър живот на хората в техните страни на произход.

"Трябва да насочим политиките си не към социална подкрепа за имигрантите на територията на Европа, а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция", заяви още президентът.

В рамките на форума държавният глава Румен Радев напомни, че в дебата за бъдещето на Европа ключови теми трябва да останат солидарността и социалната справедливост.

"За да бъде Европейският съюз важен фактор на глобалната сцена, трябва да съхраним основните принципи на солидарност и кохезия между държавите членки. Постигането на равен стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС са неотменими условия, за да бъде Съюзът успешен и единен във външната политика", заяви президентът.

Дискусиите в рамките на тазгодишната среща на групата "Арайолуш" бяха посветени на миграцията, сигурността, солидарността и подобряването на икономическите перспективи в Европейския съюз и съседните на него региони.

Във форума взеха участие президентите на Австрия, България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения.

По време на посещението си в Малта държавният глава се срещна с голяма група представители на българската общност на острова. Румен Радев беше посрещнат с хляб и сол и традиционно българско хоро в центъра на столицата Валета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общи приказки.ЕС е създаден за европейските държави а не за идват и се настаняват на издръжка на европейския данъкоплатец ислямски нашественици-това не е миграция.Това е нашествие.Всички навалезли незаконно от Африка и Близкия изток трябва да бъдат депортирани обратно по техните си региони.Миграция само от една европейска държава в друга такава,само за европейските народи-това е свободното движение а брюкселските тунеядци го превърнахав СЛОБОДИЯ за всеки дивак извън Европа.Прекратяване на това.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23, ще повърна като ти чета излиянията. То бива евтина реклама, ама вие съвсем за овце ни взехте бе? Реклама в стил Ердоган.Да те светна едн работа:хората, които четат новини в интернет, чак толкова трева не пасат.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябва да насочим политиките си не към социална подкрепа за имигрантите на територията на Европа, а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция", заяви още президентът.Те тва му викат идеализъм, другарю шапкар.
27
10
 
8
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 6 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се връщаме много много назад
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ УМЕН ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ.НЕ Е КАТО ПОЩЕНСКИЯ ГЪЛЪБ
25
6
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Представете си роско да каже това изречение! Щеше да повърне по средата от погнуса и любов към мигрантите и турция. Бог ни прати този президент и ние не пропуснахме шанса
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** тъ.пТ
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''че в дебата за бъдещето на Европа ключови теми трябва да останат солидарността и социалната справедливост'' оправяйте се сами ! соц справедливост ? солидарност ? ооо - не!
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция"Да да да, то тва си е за 16 нобелови награди бе гений, 'щото никой не се сети до сега за това нали??? Само плоски и заучени фрази от този шапкар...
21
10
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В президентската кампания лично отидох да видя с очите си човека който претендира за президентския пост.За Плевнелиев -никога,не беше моят човек.За Радев нищо не знаех.Затова отидох на срещата,да го видя с очите си,дя усетя човека.Все пак прекия контакт,излъчването по трудно се манипулира както го правят телевизиитеИ не съм се объркал,преценката ми е била правилна.Радев е силен човек,много умен,начетен с логическо мислене.На този етап България няма по добър от него.Няма го клюкарстването и, сел
20
9
 
23
 
! Отговори
Барчо преди 6 години
Браво на президента,най после истински президент не *** като предишния
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Европейският съюз трябва да забрави за идеалистичния си подход към миграцията и да анализира проблема в дълбочина."Браво на Радев, абсолютно точно.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И моите коментари триете. Къде ви е демокрацията бе "свободни медии" ? Писна ни от вашата дискриминация. Вие сте *** на Сорос !
17
12
 
30
 
! Отговори
Малтийска птичка преди 6 години
Бяхме на посрещането във Валета и го видях. Радев е готин и се ръкуваше с хората като с приятели. Много по-добре изглежда от предишния.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейците са двуличници, като господарите им зад океана!
15
2
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Завземе ли исляма света, навсякъде ще стане пълна ***. Ще се върнем в пещерите. Проблема е много сериозен и не трябва да се подценява. Тези брадатите трепят и нормалните мюсюлмани, всичко що не е брадато пада под ножа. Европа трябва да експулсирани влезлите на нейна територия, за да няма наплив на нови навлеци. Да ходят в богатите страни от Персийския залив и да се дупят колкото си искат.
14
1
 
24
 
! Отговори
Портос преди 6 години
Аха. Той оня камиларин Моамед Първи, сигурно затова тръгнал да завзема света милия. Не бил доволен от живота в Арабия. Завалията. Не ви ли е ясно че тия си имат завет. Всичко трябва да се кланя на Аллаха. Хаха. Представям си само ако успеят, как само век след това войните ще се водят с прашки. Щото тия не могат и един патлак да произведат. Нито машините на които се правят патрони, автомати и бомби. За самолети и ракети изобщо не говорим. Хаха. Само Иран и Турция , но защото Турция е в НАТО а и те не са араби, нито иранците де.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХАТова го разбирам е Европейците да работят, а по дупките на света само да плюскат и раждат.
12
5
 
35
 
! Отговори
А преди 6 години
"...еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС..."Най-после български политик да изказва собствена позиция и да изисква от ЕС справедливост, а не пари за магистрали и стадиони по селата.Браво! Дано му се чува думата все повече!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните източници на нелегална миграция", заяви още президентът.Не се гази той що не гасне . В момента само от Европа се наливат десетки милиарди в клоаките на света резултатът, е че тия се множат в геометрична прогресия и става още по-зле.