Радев недоволен: Лобисти върнаха в началото конкурса за изтребителя

Това застрашава да приземи окончателно авиацията ни, смята президентът
Обновена: 16 сеп 2017 14:32 | 16 сеп 2017 13:27, Красимир Ангелов
151

Конкурсът за новите изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина, където се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

"Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация", заяви държавният глава в коментар на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Още по темата
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.
 
В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, президентът отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. "Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", каза държавният глава.

Радев коментира и противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, като по думите му единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
4
 
! Отговори
факт преди 6 години
Американското оръжие се проваля при действителни бойни условия,то е некачествено и скъпо и е заплаха за нашата национална сигурност защото не може да ни защити.Има много добри Европейски оръжейни системи по добри от американските но както е написал 39 окупацията е жестока.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравихте ли, че Борисов преговаряше единствено за американските 3-та употреба тенекии? Цецо днес е вдигнал армията си от скандинавски митични създания да клепат президента, за да прикрият далаверата със старите F16. Цецо обвини президента в корупция и създаде комисия, но комисията не намери нищо с което да го уличи, затова измисли довода за неравностойното положение на отпадналите крещящо неизгодни за страната ни оферти за много пари на куп.
36
2
 
3
 
! Отговори
Негър Скиор преди 6 години
Абе, Вертолейшън?! Учил си Тактика, учил си Стратегия, а се оказва, че си ЗАВИСИМ от "братята" ти по ложа. Не е нужно чичо Доктор да ти каже заеми стойка "Г"........Кашляй......за да разберем че си Предател минал на отсрещния бряг. В тази връзка, ка'жи нещо за подводното плаване бе ***? Като *** военен ти говоря за подводници. Да не се напъваш да се сетиш сам. Помисли си и за ОФСЕТНИТЕ програми бе Дневален...Марш на пост.
35
6
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
От както свят светува, при организирането на конкурс, в който са заложени милиони, дори милиарди парични единици, финалният избор винаги е повлиян от някаква форма на лобизъм. Човешката природа и алчност никога няма да позволят толкова голям избор да се реши по случаен принцип.В нашия случай американските лобисти победиха шведско-британските.Дори и да нямаше лобизъм и се гледаха технически характеристики и бойни способностти Ф-16 пак щеше да спечели, защото е много по-способен изтребител.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Ако искаш мир се готви за война.----------------Срещу кого? Кой ще ни напада или ние ще нападаме някой? Неразбрах...
33
3
 
9
 
! Отговори
примирете се преди 6 години
Добре де хора защо се правите на луди нали знаете че ни я сме васална страна,както Европа и ни я сме окупирани от САЩ,и сега ще купят скапаните американски самолети....
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТи си вземи хапчетата. Мерси.
31
3
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Тия С-400, турците да си ги ползват със здраве. Ние си имаме С-300, която също е много способна. Само дето руснаците пазят Дамаск и околията със С-400, а израелците редовно си бомбят цели в района, без да ги притеснява тази зенитна батарея.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците си купиха чисто нови руски ракети с обсег 400 километра!Могат да бомбардират софето и от тях си!За къв гр 3дей трябва да плащаме милиарди..кого изобщо ще спрат два три самолета които ще бъдат свалени моментално!?Единственото спасение е тиквата да направи ядрена бомба като колегата си Ким
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробаджиите ще направят всичко възможно да ни нахакат 300 годишните американски тенекии. За няколко сребърника.
28
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето генералите руски агенти ги съдеха, осъждаха и разстрелваха за национално предателство. Днес, понеже има евроатлантически цености стават президенти.
27
1
 
7
 
! Отговори
До 27-ми преди 6 години
Лъжеш, 27-ми. Няма как някой да се е оплаквал от нарушаване на въздушното ни пространство, защото такова не е имало. :-P. Повтарям - въздушното ни пространство не е нарушавано. *** да четеш какво значи "нарушаване на въздушно пространство".Имаше вдигане на дежурните при чужди полети близо до въздушното ни пространство. Оплакваше се Плевнелиев, че такива полети ни били харчели ресурса. :))))
26
3
 
20
 
! Отговори
те преди 6 години
Не лобисти а предатели който дълги години получават пари от САЩ за да рушат и разделят България.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, иначе гербавите мутри трябва да връщат доларите на американците.
24
15
 
8
 
! Отговори
ист преди 6 години
Радев, ти май си най големия лобист. Забрави ли че си президент на целия народ.
23
6
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
... oповестяеането на "победителя" в конкурса в последният ден от работата на служебното правителство. Така поставиха следващият парламент и правителство пред свършен факт. А платените медии бяха отдавна настроили общественото мнение, че Ф-16 е голям *** щото е стар, а грипен бил най-правилният избор щото бил нов... оперативните възможности на бойната техника нямат никакво значение...
22
6
 
3
 
! Отговори
Спомен преди 6 години
Когато Румбата командваше ВВС то,постоянно се оплакваха от нарушения на въздушното пространство,сега май не е така,като има договор с НАТО!
21
2
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
някой няма ли да лобира за българския народ и да се спре този кощунствен конкурс и парите да се дадат за лечение и образование на бели малки българчета.ако иска защита да направят два милиона калашникаи да ги продадат на белите мъже в държавата. нека дойдат после американци, руснаци, турчаки и афганистан ще им се стори дисниленд. да ама не...
20
20
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Изключително нагло изказване на прецедента радев. Уважавах го много като летец, но сега показва истинската си същност. Подаде оставка веднага след като постави критериите на конкурса. От СААБ и БАЕ системс го бяха спонсорирали щедро, да фаворизира техното предложение - Грипен. След това се кандидатира от най-омразната и антибългарска партия - бсп. Когато Бойко сдаде власта, веднага започна да сменя специалисти в комисията по избор на новия изтребител, а върха на наглостта беше оповестяване...
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запомнете ,че в момента тази топла връзка между Путин и Ердоган пази България .Ако, повтарям АКО, Ердоган реши да прави нещо срещу България не могат го спра ни САЩ ни Германия.