Радев недоволен: Лобисти върнаха в началото конкурса за изтребителя

Това застрашава да приземи окончателно авиацията ни, смята президентът
Обновена: 16 сеп 2017 14:32 | 16 сеп 2017 13:27, Красимир Ангелов
151

Конкурсът за новите изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина, където се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

"Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация", заяви държавният глава в коментар на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Още по темата
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.
 
В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, президентът отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. "Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", каза държавният глава.

Радев коментира и противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, като по думите му единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123Тази статистика от Наръчника ли е?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога досега в хилядИлетната си история, България не е била унижавана така от външни сили, никога. Не се наситиха да ни изцеждат, дори подлагайки на риск сигурността на държавата ни. Смешно е да се мисли, че НАТО ще се втурне да ни защитава, ако не дай Боже, някой пещерен вид ни нападне. Само бавноразвиващи се и алкохолици могат да вярват в това. На това разчитат меркантилните ни "приятели".
116
0
 
3
 
! Отговори
хей преди 6 години
До Анонимен 130без меки китки
115
0
 
2
 
! Отговори
хей преди 6 години
До Анонимен 130о благодаря....*** стига веяе
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам си г-н.Плевнелиев,този не ми е смешен.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коментар 122: Не се обиждайте, но между лявото и дясното Ви ухо има само мнооооого разреден въздух. Нищо друго !!! Личната Ви злоба към президента няма нищо общо с действителността. Не може човек даже с мозък колкото един аспирин да нарича един български генерал от авиацията старшина !!!! Злобата е много лош съветник. Прочетете малко биографията на Радев и тогава пишете.
112
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Нека кажем по-конкретно: ББ и неговата маша Цв.Цв. решиха да изпълнят желанието на Козяк 16 и да закупят старите изтребители F16 , за да угодят за поредн път на "началниците". Иначе Цветанов ще бъде елиминиран от коледния прием на USA-президента, а протестърите ще започнат протести пред сградата на МС...
111
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Самият Ало-Радев е лобист, тръгнал за лобисти да разправя!
110
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това отношение съм за Бойко, Мигове и фабрика за ремонти.
109
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така, Руски изтребители и фабрика където да се ремонтират.
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123 Хахахаха , щом казваш , така ще да е , само не разбрах ,къде да отида да ми платят :)))))А за останалото което си написал , мога само да го подмина с усмивка на лицето си :)
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен118Трол си и още как!! Разбира се, че е имало и инциденти с ф-16. Само , чееее.............от ф-16 има произведени около 5000 бр. А Ту-22 -около 150. При същия процент катастрофи...............катастрофите на Ф-16 трябваше да са около 1000:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
106
5
 
4
 
! Отговори
НИКОГА преди 6 години
Кога старшинката с 3 косъма на главата ще го поканят в САЩ, кога, КОГААА??
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе на плеши Ради кой му е виновен, че поетесата не му пуска, щото е в менопауза, да си шибне една злобарка и да си ляга, НСО ще му тананикат "Велик е нашият бойник..."
104
2
 
2
 
! Отговори
Златин преди 6 години
Абе ***, какво общо има шведско и руско?
103
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаме достатъчо въглища за да си позволим руските "чудеса" на авиотехниката.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ту 22м3Не съм *** , но ще ти отговоря, защо сложих минус на коментара ти . Защото е манипулативен , като постваш данни за инциденти с Руски самолети , не забравяй да слагаш и тези на Америка. Като например Ф-16 се разби в Хюстън и т.н.
101
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ФАТМАШКО ЛА/НО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tп нещастнк, "лобистите" ти били виновни!
99
14
 
5
 
! Отговори
Ту 22м3 преди 6 години
Ха!! Минуси ми нашлякали!! А ся де!!! Та кое не е истина от написаното, другари руски тролчета???