Станишев спокоен: Не разглеждам Русия като заплаха за България

Трябва да се стремим към Шенген и еврозоната, обяви председателят на ПЕС
16 сеп 2017 10:25, Красимир Ангелов
158
Станишев спокоен: Не разглеждам Русия като заплаха за България
Снимка: БТА

Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността на България, обяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

"Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни", подчерта бившият лидер на БСП и допълни: "Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси".

Още по темата

Политикът изрази мнение, че няма как отношението на българското общество към Русия да бъде като това на поляците или унгарците, или чехите, защото "те имат друг исторически опит, имат наистина основание за страх, който е ирационален, защото аз не вярвам във военна агресия на Русия към която и да е страна на Европейския съюз".

Станишев подчерта, че всяка голяма страна има своите интереси навсякъде и това важи и за САЩ, Русия и други големи евространи.

"Под една или друга форма всяка страна се опитва да повлияе върху външната политика и отношението на други политически въпроси. Добре знаете, че и САЩ имат влияние, интереси и механизми за въздействие. Знаете и за европосланици, преминали границата в своите изказвания относно България", аргументира се лидерът на ПЕС пред Нова тв.

Той подчерта, че най-основното е да се води диалог. "Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България", подчерта Станишев.

Лидерът на ПЕС подкрепи речта на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който се обяви тази седмица в подкрепа на България и Румъния за влизане в Шенген и приемането на еврото. "Тези послания на Юнкер са дават добра перспектива за България. Въпросът е дали ние ще се възползваме от това", подчерта Станишев.

"Трябва да сме активни и да имаме национална позиция. За да сме ефективни и влиятелни, трябва да се стремим към Шенген и еврозоната", допълни още лидерът на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 91Русия е държава със златен резерв от 1730 тона златоА САЩ са държава със златен резерв от 10500 тона злато
91
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Няма по-мръсно нещо на света от буржоазните -фалшиво леви ! Особенно гадни са тези ,чиито бащи мърсуваха и крадоха , а те -децата им ползваха всичко обрано от народа-главно в чужбина ! Вгледайте се в днешния соц.бокл.к !!: На Пирински "лай.ото в Плямпа-мента ,Зарков е от същото таф.о и др. и др. па и всичко от бившата живкова върхушка *** !!!
90
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
До Анонимен 99Цени в ........Не знам къде го купуваш тоя хляб у нас за 1,60 .Сигурен ли си, че живеем в една и съща България?Ела да те водя на млекомата в наше село да си вземеш прясно мляко 1л за 1,20.Само като го превариш хубаво да отбереш каймака, че толкова масло има, че ако си сипеш една чаша 400ml с маслото, което плува отгоре ще ти стане лошо.В Русия когато намериш такова мляко ще дойдеш да ми се обадиш.
89
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
До Анонимен 99Минимални заплати в Русия и в БългарияМинимална заплата в Русия 220лвМинимална заплата в България 460лв
88
1
 
5
 
! Отговори
Тоз който преди 6 години
*** кумунетата в Отзаде - той не умира!Вечна слава на Дим Дуков който отпори Хамстеро в дупарата!!
87
1
 
6
 
! Отговори
Историко преди 6 години
Россия е Заплаха само за по малките си съседи, с които има сухиземна граница.Русия е последната колониална империя, която се разпада пред очите ни.Когато реши велик Китай ще сложи край на мъките им.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен=============Цени в Русия и в България=====Ами бегай в ***, русофилче, защо се гърчиш в европейска България?
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев не е българин,а полуруснак-син на българи,предали своята страна.Майка му е автор на "македонския език",разработила труд по темата.Венаги е била против суверена България.Руски възпитаник и автор на труда"Военните униформи в руската армия".
84
1
 
4
 
! Отговори
антихомосексуалист преди 6 години
такива ще ми раздават правосъдие ужас като себе си гледат ,,кривосъдно,, вие сте за съд *** такива да сте горди от ,,името си,, власти заети от гнусни *** ,,горди,, ,,женчовци,,
83
0
 
4
 
! Отговори
,,женчовци демек,, преди 6 години
навсяко ниво на власт перковци мъже ли сте кво сте отрезнейте от глупостта си
82
0
 
2
 
! Отговори
,,официална лудост,, преди 6 години
някои страни с много религии ,,горд съм че съм хомосексуалист,, гнусота
81
3
 
6
 
! Отговори
Като в бейрут преди 6 години
Баси и 'държавата' щом този я "представя" на запад ............ закриване сайтът .
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цени в Русия и в Българияхляб, 1 кг - от 30 до 60 стотинки (в България - от 1 лв и 20 ст до 1 лв и 60 ст)брашно, 1 кг - от 80 ст до 1, 10 лв ( в България - от 90 ст до 1,20 лв)говеждо месо, 1 кг - 7 лв и 18 ст (в България - от 9 до 14 лв за кг)мляко, 1 л - 1,20 лв, (в България - литър за 1,75 лева 2,05 лева)1 яйце - 15 ст (в България - 25-30 ст) захар, 1 кг - 1 лв и 40 ст (в България - 1 лв и 60 ст)слънчогледово олио, 1 кг - 1 лв и 82 ст (в България - 2,25-2,79 лева на литър.картофи, 1 кг - 32 ст (в България - 50-70 стотинки за кг)кашкавал, 1 кг - 10 лв и 75 ст (в Бълг
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***! Да пита украинските си роднини.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Станишев спокоен: Не разглеждам Русия като заплаха за България".......ами разглеждай тогава Украйна и питай баба ти там !
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ти си на "зарплата" оттам бе хитрец!А ние чакаме от Боко поредното "увиличение", уж бяхте врагове пък той съ застъпи да си в ръководството на европейските социалисти,какъв благороден човек , спрете се ,достатъчно ни грабихте!
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние разглеждаме Серж като заплаха за България. Когато този "велик държавник" беше министър-председател(може би най-срамният момент в историята ни) бяхме наречени от руснаците троянския кон на Русия!
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1730 тона злато (ако е вярно) с тях Японците, например, ще постигнат 100 000 пъти повече, от колкото крадливите алкохолици, и това е факт
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че това си е вътрешен проблем на заплашения колко и как ще е ефектифен да се пази от заплахи и намеци отправени към него и негови близки,роднин,приятели и т.н. заради някакви изисквани си изпълнения от страна на неприятеля за да има изгода за него си и негови общи приятели,но повече,най-вече за него си,знаейки че на всички не може да угоди,но може да ги склони вредейки на заплашения да се приложат и в зависимост да ги използва по някакви си негови си правила ненравейки се на други за неуточност
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е държава със златен резерв от 1730 тона злато