Борисов пита: Кой ще издъни Слави? Да мисли, да се бори!

"Ще му дам лист да се подпише, че гарантира поне за 3 човека"
18 сеп 2017 09:07,
63
Борисов пита: Кой ще издъни Слави? Да мисли, да се бори!
Снимка: "24 часа"

Премиерът Бойко Борисов за сетен път призова успех на шоумена Слави Трифонов, който анонсира с писмо до медиите, че събира млади, енергични и борбени хора за авентуална бъдеща политическа формация.

"В демокрацията всеки има право да мисли, да говори и да се бори. Пожелавам му успех. Това е демокрацията", настоя министър-председателят, но предупреди: "В политиката имаш 100 дни спокойствие, после почваш да консумираш проблемите".

Още по темата

По думите му ГЕРБ имат 3000 човека на различни позиции в държавата.

"От тези 3000 със сигурност ще го издънят поне 30, което е малък процент. Статистическата грешка дава риск от 5%. Ще му дам лист на Слави да се подпише, че гарантира поне за 3 човека", хвърли предизвикателството Борисов.

"Със състрадание чувам за всяка нова партия, която се създава. Има една пяна, която навсякъде тръгва - докато се оттече. Всеки идва със заявка за нови хора", допълни Борисов.

Институционално

Премиерът бе категоричен, че изпитва уважение към президента Румен Радев, но...

"За 2 месеца служебно правителство да смени всички в системата, до шефовете на институти... За 1 месец да приключиш за 3 милиарда сделка, като изхвърлиш Ф-16, не бих говорил аз така смело за лобизъм, защото фактите са други".

И продължи: "Когато говориш така смело, казваш МВР и учителите да чакат, всички да чакат, за да се купят 9 изтребители... За 1 месец те извъртяха една поръчка, от която 15 г. всички се притесняват, защото това са огромни пари".

"Ние сме си го говорили с президента Радев. Кой е лобист? Да каже имена - Борисов, Цветанов или кой? Излиза, че аз съм лобист", разпали се премиерът и попита реторично: "Как ще се приземява авиацията, като по време на нашето управление рекорден брой самолети са във въздуха? 10 милиарда искат военните".

"Прекрасна комуникация имам с президента и затова малко се учудвам на тези обвинения", каза в заключение на темата Борисов.

Суджукгейт

Премиерът обяви, че този, който направи Суджукгейт (Живко Мартинов – бел.ред.), има 6 дела.

"Махнахме го отвсякъде. На Нинова депутат, който е доказано, че е купувал гласове, още си стои в парламента и твори закони", учуди се Бойко Борисов.

"Справям се доста добре" - такава оценка си даде той на кабинета и изреди показателите на държавата - безработицата 5%, огромен икономически ръст, инвестиции в заводи.

Отвличанията

Министър-председателят настоя, че когато има тежки престъпления, присъдите трябва да са максимално строги.

"Единственото, което интересува родител с отвлечено дете е не дали МВР ще се справи, а да си прибере детето. Нека поработим още малко. Наглите ги разкрихме ние. Не отидох в СДВР и МВР, защото тези хора имат шпионаж и наблюдават", каза той пред bTV, коментирайки думите на бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков, че щабът е бил свикан дома на министър-председателя.

"За да пазим от изкушение врага и да се опази животът на детето - това са били мотивите за необичайното място, на което е работил екипът", поясни той.

Спецакциите

Това е сериозна група, от доста време я наблюдават. Добра е реализацията, утре ще я оповестят. Това каза Борисов за провелата се този уикенд акция.

"Престъпната група се е занимавала с всичко, което може да ви мине през акъла, сериозни хора. МВР и прокуратурата работиха доста по тази тема. Единственото, което стои пред хората, които ръководят операциите е да изберат доколко и как да се приближат до извършителите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
34
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Бойко пак финтира с суджукгейт. Важното не е дали Живко Мартинов е махнат отвсякъде или не. Важното е какво става с този, който е отказал да даде суджука. Сега цялата герберска мафия се е заела да го преследва. Комисията за незаконно придобито имущество (а тя се командва от централата на ГЕРБ, а не от депутат от далечен провинциален град) по негови думи го преследва за това, че имал две жилища. НАП му прави проверка след проверка. И така според гербаджиите се създава европейска бизнес среда.
51
0
 
33
 
! Отговори
дон преди 6 години
До Анонимен 53 доста си закъснял или чакаше Нинова да дойде на неговото място,че да цъфнеш.........(HALLO DNES .....,КЪДЕ ВИ Е КОДА?
50
1
 
33
 
! Отговори
Бай Добри преди 6 години
Надявам се на съмишленици, а не за верни! хора, това е тоталитаризъм.Със съмишленици се гради демокрация.Ако искаш вярност вземи си куче.
49
2
 
33
 
! Отговори
Игор преди 6 години
Боко му е хванал цаката... Хората виждат себе си в него и за това го харестват. *** такрикат.
48
4
 
32
 
! Отговори
Gencho преди 6 години
Слави няма шанс.Боко е бетон.Направи си го човека, жив и здрав,поне се опитва да обединява Балканите.Батки, матки, това а положението.П
47
0
 
33
 
! Отговори
65 преди 6 години
Кво ти пука,нали все някой ще го издаде!Може да е бате Роско.Ама може и да не е,щото диша шумно като мопс и ще го чуят отдалече
46
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, аз вече стегам куфарите, сещаш ли се? Четири човека по малко ще ти слушат глупoстите и ще ти плащат данъци. Успех тука! И ти пожелавам избирателите ти от етноса да се погрижат за теб като остарееш, както сега се грижат за нашите баби и дядовци...
45
0
 
35
 
! Отговори
ОФШОРКИ преди 6 години
До фА ДРУГИТЕ НЕ КРИЯТ ЛИ В ОФШОРКИТЕ . ДАЙ ДРУГ АРГУМЕНТ
44
0
 
33
 
! Отговори
ОРИЕНТАЦИЯ преди 6 години
ЧОВЕК КОЙТО НЕ ВНИМАВА В МРЪСНАТА ПЯНА СЕ ДЕЗОРИЕНТИРА И УДАВЯ !!!!
43
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АХААА ДЕД СЛАВ САМО ЩЕЛ ДА ДРЪНКА ОПОРНИ ТОЧКИ - НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ СЕТИМ ОТ КОЯ ЦЕНТРАЛА ИДВАТ, А СЛЕД ТОВА МАСОВИ ГИ ПОЕМАТ И ГИ ПОВТАРЯТ СМЕЛО- Е ДА ДЕ НЕКА ОГЛАВИ ПАРТИЯ И ДА ГО ИЗПРАТЯТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ В НС, А ПОСЛЕ ДА НАДПРИКАЗВА ОНУВА МУМЧЕ ДИТУ ГОВОРИ ЧИСТ БЪЛГАРСКИ- ДЪПАСЕ, ДЪПАСЕ, СЛАВЧУ- РАЗПРОСТРАНЯВАТ В ЕДИН ГЛАС ЕДНИ И СЪЩИ ОПОРНИ ТОЧКИ- КОЙ ИМ ВЕРВА- СПИРАТ ДА ТРОЛЯТ- СПИРАТ ***- НЪЛ СЛАВЧУ
42
4
 
47
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН! преди 6 години
ЕДИН КУП ЛЪЖИ,МНОГО СТРАХ ОТ СЛАВИ И НИНОВА - ОТ 3000 МУ СЛУЖИТЕЛИ 90% СА КАТО ЖИВКО МАРТИНОВ А НАЛИ ЗМАЕТЕ ЧЕ РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА - ПРИЗНАЙТЕ СИ ЦВЕТАНОВ НА КОЛКО МЕСТА КУПУВА ГЛАСОВЕ И КОЛКО ВАШИ ХОРА ОТ ОБЩИНИТЕ ПОДМЕНАХА ПРОТОКОЛИ ИЛИ ХВЪРЛЯХА КАТО УЖ НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ И......МНОООГО ОЩЕ А МОЖЕ НЕ ВСИЧКО ДА ЗНАЕТЕ Г-Н БОРИСОВ - А ЗАЩО ЦВЕТАНОВ ГОВОРИ ЗА СЕМЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА А НЕ ЗА ВАШЕТО - В ЗАЛАТА КЪДЕТО КАЗА ТОВА ВСИЧКИ СИ НАВЕДОХА ГЛАВИТЕ СТАНА ИМ НЕУДОБНО
41
0
 
34
 
! Отговори
До псевдо поета преди 6 години
Абе друже,каки трябва да са цените ,кажи на какво ,къде?На баварците ли,на тези дето бедняците хвърлят на алото,или тези в Халкидики?
40
16
 
37
 
! Отговори
С теб сме! преди 6 години
С теб сме ГЕНЕРАЛЕ!
39
3
 
42
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Аз говоря, боря се, мисля."Било демократично"каза Борисов.Живот на БЯЛ човек да живея,и да мечтая даже не смея.С високи цени се гледаме строго,накрая ще кажа "Дотук беше, сбогом"
38
8
 
45
 
! Отговори
ф преди 6 години
Слави е офшорен мошеник. Крие милиони от данъци в американска офшорка. Пак ли мошеник и крадец ще ни управлява? Стига негодници!
37
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много взе да пожелава успехи премиера... Шубенце а...
36
1
 
44
 
! Отговори
12345 преди 6 години
5% рискови хора имало във всяка партия. Лошо е когато са в ръководството..
35
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично искам да ги видя тези хора,които ще се нагърбят да влязат в политиката при сегашното статукво,което е превърнало политиката в личен бизнес ,а партиите работят като мафиотски структури.Наивно е да се мисли,че с ентусиазъм,патриотизъм,лични и професионални качества,идеализъм,алтруизъм,интелект и желание, може да да се борят срещу статуквото,което се е окопало.В една нечестна игра победата е предрешена т.е. новите хора ако са качествени-нямат шанс пред сегашните.Но народа е наивен ....
34
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самовлюбената тиква ББ пак се вживява като спасител на нацията
33
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"авентуалнo" на никой не вярваме вече!!!