Борисов пита: Кой ще издъни Слави? Да мисли, да се бори!

"Ще му дам лист да се подпише, че гарантира поне за 3 човека"
18 сеп 2017 09:07,
63
Борисов пита: Кой ще издъни Слави? Да мисли, да се бори!
Снимка: "24 часа"

Премиерът Бойко Борисов за сетен път призова успех на шоумена Слави Трифонов, който анонсира с писмо до медиите, че събира млади, енергични и борбени хора за авентуална бъдеща политическа формация.

"В демокрацията всеки има право да мисли, да говори и да се бори. Пожелавам му успех. Това е демокрацията", настоя министър-председателят, но предупреди: "В политиката имаш 100 дни спокойствие, после почваш да консумираш проблемите".

Още по темата

По думите му ГЕРБ имат 3000 човека на различни позиции в държавата.

"От тези 3000 със сигурност ще го издънят поне 30, което е малък процент. Статистическата грешка дава риск от 5%. Ще му дам лист на Слави да се подпише, че гарантира поне за 3 човека", хвърли предизвикателството Борисов.

"Със състрадание чувам за всяка нова партия, която се създава. Има една пяна, която навсякъде тръгва - докато се оттече. Всеки идва със заявка за нови хора", допълни Борисов.

Институционално

Премиерът бе категоричен, че изпитва уважение към президента Румен Радев, но...

"За 2 месеца служебно правителство да смени всички в системата, до шефовете на институти... За 1 месец да приключиш за 3 милиарда сделка, като изхвърлиш Ф-16, не бих говорил аз така смело за лобизъм, защото фактите са други".

И продължи: "Когато говориш така смело, казваш МВР и учителите да чакат, всички да чакат, за да се купят 9 изтребители... За 1 месец те извъртяха една поръчка, от която 15 г. всички се притесняват, защото това са огромни пари".

"Ние сме си го говорили с президента Радев. Кой е лобист? Да каже имена - Борисов, Цветанов или кой? Излиза, че аз съм лобист", разпали се премиерът и попита реторично: "Как ще се приземява авиацията, като по време на нашето управление рекорден брой самолети са във въздуха? 10 милиарда искат военните".

"Прекрасна комуникация имам с президента и затова малко се учудвам на тези обвинения", каза в заключение на темата Борисов.

Суджукгейт

Премиерът обяви, че този, който направи Суджукгейт (Живко Мартинов – бел.ред.), има 6 дела.

"Махнахме го отвсякъде. На Нинова депутат, който е доказано, че е купувал гласове, още си стои в парламента и твори закони", учуди се Бойко Борисов.

"Справям се доста добре" - такава оценка си даде той на кабинета и изреди показателите на държавата - безработицата 5%, огромен икономически ръст, инвестиции в заводи.

Отвличанията

Министър-председателят настоя, че когато има тежки престъпления, присъдите трябва да са максимално строги.

"Единственото, което интересува родител с отвлечено дете е не дали МВР ще се справи, а да си прибере детето. Нека поработим още малко. Наглите ги разкрихме ние. Не отидох в СДВР и МВР, защото тези хора имат шпионаж и наблюдават", каза той пред bTV, коментирайки думите на бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков, че щабът е бил свикан дома на министър-председателя.

"За да пазим от изкушение врага и да се опази животът на детето - това са били мотивите за необичайното място, на което е работил екипът", поясни той.

Спецакциите

Това е сериозна група, от доста време я наблюдават. Добра е реализацията, утре ще я оповестят. Това каза Борисов за провелата се този уикенд акция.

"Престъпната група се е занимавала с всичко, което може да ви мине през акъла, сериозни хора. МВР и прокуратурата работиха доста по тази тема. Единственото, което стои пред хората, които ръководят операциите е да изберат доколко и как да се приближат до извършителите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва да ни управляват тези шутове? Не можем ли да ги махнем и да създадем истинска демокрация?
31
1
 
48
 
! Отговори
Демокрад преди 6 години
До ДемократПрав си.Всеки можи да стане.Отвличаш Цецо примерно,,искаш откуп и ....хоп-милионер.
30
4
 
46
 
! Отговори
афера и гръмоотвода преди 6 години
При мажоритарни избори ще се състезават честните и умни българи на Слави и тези от герб.Като знаем Цецо как се е усъвършенствал в изборите,за останалите кандидати няма шанс.Понеже хората на Слави са честни,няма да участват в далавери и договорки.Това прави герб едноличен собственик на държавата.
29
3
 
55
 
! Отговори
?!! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
28
5
 
56
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Сериозни хора хахахаха тоя още не може да се отърве от мутренското мислене и говорене...
27
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия двамата ядяха заедно суджуци преди години, ама Боко веднъж му отказа да му даде един суджук и Славчу се нацупи и почна да го плюе.
26
3
 
34
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Набелгни на зрението, кьортек необразован.
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Наблегни на граматиката, аристократе.
24
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави е издънен отзад по подразбиране. Мекият телевизионен ужас на провинционалните тв зрители, явяващ се в техните очи като месия - спасител на работническата -нискообразована нисша класа!
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като падне от власт или като стане президент и започнат центробежните сили.
22
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди 20 години нямаше Бойко-мойко, нямаше цар имаше само сини и червени. Стоянов бешев зенита си, не искахме Първанов, ако Слави се бе кандидатирл за президент му давха 20 процента. Той не посмя. Какво ще направи днес? Не е и млад., популярността му спадна и отляво и отдясно. ОСвен това за един президент гласуват много повече хора, отколкото партийно. Кунева -15 процента - ДБг - 5. Каракачанов - 18 процента - Патриотите - 9, Радев - над 70 процента, БСП -26 процента. ето го мажоритарният вот.
21
1
 
35
 
! Отговори
някой преди 6 години
ББ ПП
20
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави беше голяма работа преди 20 години ама се изтърка. Създаде няколко политичесик проекта - Гергьовден, създаде Росен Петров като водещ. Видяхме тецзи хора, слави няма възможност да ги контролира като влязот в политиката. Ако пък влезе - кои ще са новите хора, като проятелиет му са Сашо Дончев, Дари Павлова, и убития Жоро Илиев. Слави слуша една музика с Борисов, възхищават се на едни и същи хора - Цеца Величковиц, вдовицата на АРкан, и на мултака Вежди Рашидов.
19
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Боко престъпната грула кога ГЕРБ кога ще бъде разследвана
18
4
 
56
 
! Отговори
фгхфг преди 6 години
"Престъпната група се е занимавала с всичко, което може да ви мине през акъла, сериозни хора." - това твоята партия ли е ?
17
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишещите статии, имат ли завършен първи клас? ... " призова успех " ???
16
1
 
43
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До ОруелДа си видял скеч срещу Първанов в шоуто?Бяха първи приятели с ББ,докато ББ като кмет отказа да му разреши да застрой градинка в София.От тогава постоянно го плюе.Другите от Куку твъдят,че причината за раздялата е поведението му на мутра.Сашо Дончев го спонсорираше за шоуто.И след като Костов прецака Овергаз,стана дежурен герой в скечовете.А Надето яхна"Кол".Нито един специалист по конституционално не се изказа положително за въпросите от референдума."Честни","кадърни","некорумпирани"?!
15
7
 
43
 
! Отговори
SS преди 6 години
TIKVUNA pak rasi mozakk...
14
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е,че го е страх.Колкото и да контролира съд,прокуратура МВР,медиите и мнозинството в парламента,той се страхува.Костов свали Хъшове от всички медии,Бойко два пъти спира шоуто на Слави.Трудно ще е.Българинът е продажен.Половината седесари се продадоха на ГЕРБ,националистите му пристанаха БСП си кюти кротко,а видни нейни представители възхваляват Бойко.То не беше ангел на мира,миротворецът,обединител на Балканите,По голям от Стамболов,един Кисинждър на Европа.
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много партии- вие нещо да чухте за партията която се основа след като ББ подаде оставка през 2013 г и откъснаха много негови министри и членове- дори не си спомням как се казваха. Нещо да чухте за онова гламаво момче което изпратихме в Брюксел и неговата партия обещаваше таблет за всеки ученик е да де ама не, ВОЛЯ след изцепка нейният лидер дали ще влезе отново. Да кажеш 5 думи и да се направиш кварталната батка от зам председател на Народното събрание- а ДЪПАСЕ се превърнаха в откровенни ..