Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
2
 
0
 
! Отговори
anonim преди 6 години
Борисов не го имах за такъв *** че да обяви Русия за враг
315
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я питайте сърбите що не искат НАТО??Взеха им насила Косово - за албанската мафия.Пуснаха им уран, който дойде и в България, нали??
314
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов да каже къде са откраднатрите пари от здравната каса от Симеон Дянков и парите , откраднати от КТБ.После да казва колко лоши са руснаците!!!
313
4
 
3
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Един ден предателите на България ще си получат заслуженото.За мен Русия не е враг, нека ГЕРБ-ерите да се бият срещу Русия.България е буферна държава, окупирана от САЩ- единственият ни шанс е Русия, скоро ще го разберете, русофоби продажни.
312
4
 
1
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Враговете на България са Турция, САЩ, Англия, Франция и другите западни лиемери, както и продажните ни политици.Един ден пак ще се молите на руснаците , ама те разбраха някои неща за нас.
311
4
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
България е колония на САЩ, чужди бази, антируска политика , неблагодарни русофоби.Какво искате от Русия?Бойко Борисов иска да е добре с всички, ама няма как.За мен Русия не е враг, враговете са вътре в самата държава, много от тях ни управляват и манипулират.
310
2
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
говори в единствено число!
309
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те луди ли са, да си целят имотите по Черноморието ни. Или там ракетите няма да падат.
308
3
 
5
 
! Отговори
хахахахаххаа преди 6 години
До Анонимен враг си ти на себе си и на хапчетата които не си изпил.
307
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е световен Враг N1.Питайте всечките и съседи, всички са пострадали жестоко от Русия!
306
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излишъците в бюджета не могат и нежтрябва да се прехвърлят в НОИ или Здравната каса, това са много различни неща, но на Позитано 20 никой не ви учи на нещата в една държава.
305
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е враг на всички.На своя народ - също!
304
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Враг на България е Борисов!!! С излишъците в Бюджета с които се хвали, все пак има дефицит в НОИ и Здравната каса. Краде копоя от закуските на децата и здравето им.
303
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРНО МОРЕ БЕШЕ МИЛИТАРИЗИРАНО ОТ АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ, КОЯТО ДОКАРА ТУК ВОЕННИ КОРАБИ.НО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА НАБЛЕГНАТ НА КОНТЕЙНЕРОВОЗИТЕ! МНОГО СА ЕФИКАСНИ
302
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-МЪДРОТО РЕШЕНИЕ НА БОРИС Е ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА НА САЩ, ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ, ЧЕ ТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ.
301
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ГОДИНА ПО-КЪСНО ТЕЗИ ПРЕД КОИТО КАПИТУЛИРА РУСИЯ ДРУЖНО КАПИТУЛИРАХА ПРЕД АНТАНТАТА. И БЯХА НАТИКАНИ НА КУЧЕТО В Г Ъ ЗА, В Т.Ч. И БЪЛГАРИЯ.ТАКА ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И ДО ДНЕС СА АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ. ОТ ТЯХ СМЕ ВИДЕЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗЛИНИ.
300
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Враг ли е Америка?Питайте Сърбия,Афганистан,Ирак,Иран,Либия,Сирия,Виетнам .
299
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Boiko se moleshe na Gospod i Toi go chu. Doide vreme da go popita koi si, a Boiko Mu otgovori Az sam Boiko upravitel na Bulgaria. Gospod ochakvashe da se pokae i da kaze az sam Boiko greshnikat provokatorat i ubiecat, prosti Mi Gospodi. Golqma beda Mu donesi dokato ne me nameri i se pomoli da razvalq magiqta.
298
2
 
4
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Borisov e tapanar! A amerikantsite da si gi meryat s rusnacite prez Betingoviya protok, ne prez Evropa.
297
2
 
3
 
! Отговори
Красимир преди 6 години
Време е да се обединим братя и сестри.Има една кауза и тя се казва България.https://facebook/BulgarianSovereign/?hc_ref=ARSd0bH29AXbsHWzSRo3ODMp5BGVjEuYUbemnHNxRTXrnHtWD4QEYnr481HoKkf4vhQ&pnref=story