Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
5
 
! Отговори
Anatoli73 преди 6 години
Narodani kraino vreme triabva dase vrazumi zaradi interesite na snepa xora narodani I darjavatani sntese prevarnat v iadren pepel
295
5
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До Факт*Всъщност нашият враг е един-Турция--------------------------------------------------------А за Турция България враг ли е? Я стига! Досещаш ли се само какви типове говорят за врагове? Верно от време на време имаме някои разминавания в интересите със съседите и приятелите, но те са -взаимно- разрешими! :))
294
3
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Разположиш ли на своя територия чуждо оръжие срещу трета страна-автоматично ставаш мишена и то заради чужд интерес!В България трябва да има оръжие само за защита от враговете* на България,а не за защита на американския(или какъвто и да е друг) интерес!Идеята да паднем в жертва за победата на "великата американска демокрация" не ми изглежда примамлива.Това не пречи,който е мераклия да го направи,но в лично качество и то някъде другаде-примерно в Украйна.*Всъщност нашият враг е един-Турция
293
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Говорих с Ципрас" няма господин, няма малко име, няма дори министър-председателя на Гърция т.ъп м..утренски изказ, и това се търпи вече8 години, няма такъв народ!
292
2
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Защо е толкова трудно на ББ да каже :България имаме само приятели. Врагове нямаме!пп. поне е дипломатично! На България не са и необходими -да си създава- врагове - та дори и словестно да вризаме в такава полемика!
291
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено , че ще има ракети от Русея насочени къв натовска скапана софия но това не е всичко . Северна Корея и Китай също ще насочат ракети и нямам думи ...
290
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 328 АнонименМного се отваряш нещо ....
289
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този търбух на снимката много суджуци е смлял.Вече стигна 120 кг., за Коледа може и 150 да стане, както вървят нещата.
288
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ, КОГАТО СМЕ ТРЪГВАЛИ С ГЕРМАНИЯ, КРАЯТ НА ПИЕСАТА Е БИЛ ЕДИН И СЪЩ.И СЕГА ЩЕ БЪДЕ ТАКА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
287
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,в Русия няма лагери,защото просто ги избиват...Избиват,само за критика срещу хипофизвото джудже,камо ли заостаналото...
286
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ НЯМА ДА СЕ ЦЕЛИ В НАС, А В АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ, КОЯТО Е НА НАША ТЕРИТОРИЯ.КАТО ПУСНАХМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ В БЪЛГАРИЯ,КАТО ИМ ДАДОХМЕ ЧЕТИРИ БАЗИ, МНОГО ЯСНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ЦЕЛЯТ В НАС.
285
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 278 Кой ще увисне на въжето? В 21 век, в свободния свят, няма смъртно наказание.Само в дивата, азиатска страна Русия и в болните глави на родните комунисти-социалисти го има, защото мислят само за ликвидация на инаковислещи.
284
18
 
4
 
! Отговори
На нас Българите преди 6 години
Най-големите ни врагове са бившите ни поробителки туркия и Россия Затова младите трябва да ходят в армията по две години и да стрелят по мишени и на турци и руснаци Така се пази държава
283
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Били смеА дано да ги биете , ама надали :) Никой нормален българин, няма да вдигне оръжие срещу Русия .
282
18
 
3
 
! Отговори
Азиатската кочина преди 6 години
Рашка-говняшка е насочила ракети срещу нас- Българите!Затова час по- скоро трябва да инсталиране Ракетният Щит на НАТО, както направиха румънците!Да живее България!
281
14
 
2
 
! Отговори
Били сме преди 6 години
Като маче у дирек пияните мужици когато нападат славната Българска армия в Маледония и Добруджа!И пак ще ги бием!
280
14
 
4
 
! Отговори
Спор няма че преди 6 години
раССия не е дала друго на Европа освен войни, *** и газПо- далеч от азиатската ***, по близо до Цивилизацията!
279
10
 
4
 
! Отговори
нaроден aкaдемиг преди 6 години
Дa не говорим зa Средновековието, тaм прaктически не сме имaли никaкви контaкти с блИAдките и блИAдовете, нещо повече нaшите Бългaрски цaре и цaркини се женели все зa ромеи, мaджaри, итaлиaнци, че дори до aвстрийските земи сa стигнaли след осмaнското нaшествие. Бягaли сa от ислямa зa Зaпaд, не нa восток, и кaто се зaмисли човек кой *** дори и днес " бягa" нa восток
278
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
<html><body>"Русия е криминална държава, на която свободният сват наложи санкции" - А Америка да напада суверенни държави без резолюция от ООН или с такава но взета след свършен факт, да създава концентрационни лагери като Гуантанамо и да държи хора без съд и присъда , не е криминална държава така ли ? И не защитавам терористите , за който е доказано , че е такъв и е осъден от съд значи си го е заслужил.
277
17
 
4
 
! Отговори
нaроден aкaдемиг преди 6 години
През всички войни в новaтa ни история русиятa ни е билa врaг, душмaнин. Нaшите войски сa били руснaкa дето и дa го нaмерят по бойните полетa нa Бaлкaнa- от Мaкедония, до Румъния и Бесaрaбия. A дaтaтa 3 мaрт хич не е случaйнa, кaкто повечето вече се досещaте, 3 ти мaрт 1917 г. е избрaнa по нaстоявaнето нa нaшaтa делегaция! Дa им върнем " освAбAждението" дето се викa!