Идеята на ГЕРБ за великите столици? Абсурден, лунапарк...

Няма как тя да стане закон, категоричен е експерт
18 сеп 2017 09:52, Мария Захариева
14

4080 гледания   |  Още видео

Законът за великите стари столици, който ГЕРБ пише, е опасен за културнoто ни наследство. Това е нов фактор за корупция и нова възможност за грабеж, в чието дъно лежат "простотия" и "лакомия", категоричен бе скулпторът проф. Велислав Минеков пред Bulgaria ON AIR.

"Ще бъде изграден един лунапарк, който нито отговаря на историческата действителност, нито пък е възможна пълната му реализация. Не познавам нито един специалист, който да одобрява този проект", отсече той.

По-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че идеята е чрез закона да се покаже и представи богатото културно наследство на страната ни.

Валентина Едрева от Съюза на архитектите в България посочи, че не вижда смисъл от такъв закон и е останала крайно учудена, че изобщо се изготвя подобен проект, тъй като текстовете в него са събрани от различни членове на други закони.

"Това е едно ръководство, което дава указания какво да се прави, но в никакъв случай не може да бъде закон. Освен това липсват и специалистите от различните области, които трябва да дадат експертното си мнение", допълни още арх. Едрева. 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тая крадлива хайка от партията- мафия ГЕРБ кога ще е видим в затвора???
13
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Борисов и Цветанов се чудят от къде да откраднат още и са готови на всякаква простотия, за да го направят! Готови са да се изгаврят и с историята ни чрез бутафория, стига да могат да приберат едни комисиони!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти па от кое мазе изкочи бе,с тия гипсокартони?
11
2
 
2
 
! Отговори
Много е добре! преди 1 година
От талашитни плоскости и гипсокартон могат да се направят уникални възстановки на крепости и антични сгради. Освен това, могат да се облицоват с фибранни плоскости за старинна автентичност.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва и замъци и чудодейни извори да се вдигнат, и история за тях да се измисли! Какъв ви е проблема! Какво правят по света,нещо друго ли? А ние сакън всичко да е автентично! Или вас троловете ви боли,че не са вашите да предложат?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха. То ЗЕ е цялата такава. Всичко е като линапарк. Голяма част от това за което се плаща за да се види в Рим и Атина а и на други места е съвременен вариант, сглобявано е с подръчни материали и с нвоизработени такива. Някои неща са изчяло нови и състарени изкуствено, та да хващат вяра. Колизеума например я има, я не и 20% автентичност за Акропола да не говорим. Но балъците от цял свят наливат ли наливат евраци за да зяпат бутафорията. Там никой не протестира срещу възстановките, обаче.
8
0
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 1 година
До Иван,№ 2. Другарю,властопритежателите могат да си дрънкат какво те мислят,че е било,което /както красноречиво доказват историческите факти/ си е менте с нЕк'ва цел. Децата би следвало да получат избор - мирогледа на родителите /нормални етнически българи/ или конюнктурни измишльотини.
Четете и осъзнавайте прочетеното,преди да лашнете децата си в неща,служещи за оправдаване на милиони,потънали за омаскаряване и изкривяване на миналото.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван

За целта закон не е необходим. Прави се музей или проект за "исторически парк" или нещо подобно и се реализира. За културното наследство си има отделен закон.
6
1
 
16
 
! Отговори
Параграф преди 1 година
Със закон се регулират група обществени отношения, а не единични такива , както е в случая, аналогичен, примерно, на
приемане на закон за винопроизводството и отделен закон за производство на розе.
Предложението илюстрира менте законодателна техника, близка до манифактурната!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван
за децата е добре да си научат уроците, а когато пораснат сами ще разберат, че е много по-добре да има запазени автентични останки от миналото, отколкото те за са погребани под тонове бетон представящи визията на някой д.бил за историята.
На ГЕРБ им дай да откриват каси, да късат билетчета и да прибират паричките
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука става въпрос за занемарени сгради, места,местности - исторически, които често са притежание на лица, които имат планове да съборят и построят молче или нещо друго! Тука става дума за фасадите и състоянието на повечето исторически сгради! Не лъжете хората и не пишете глупости!
3
6
 
17
 
! Отговори
Физкултурника преди 1 година
Ама хайде моля ви се! Цвък и идеи? Какви? За десети апартамент? Много ясно, че ще става дума за корупция и некомпетентност!
2
11
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Идеята по принцип си е много добра. Въпросът е да не бъде опорочена. За децата е много по-интересно да видят какво евентуално е било, отколкото да не видят нищо.
1
6
 
33
 
! Отговори
Гроб преди 1 година
Те на Герб 99% от идеите са са откровено малооумни, ялови, създадени от неадекватни калинки.