Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
2
 
! Отговори
Възможност е преди 6 години
За такива като *** да ни крадат и да си пращат децата в САЩТаз уфсъ Що не си прати синчето при ***
279
1
 
3
 
! Отговори
ДО ЧЕКИСТ преди 6 години
Нещастнико ,нахлупи каскета ,нахлузи памуклииката ,тури си пищова на кръста и ела да раздаваш правоъдие. Странджата е българин ,а тебе не те е раждала българска маика.Напомням ти ,нещастнико словоблудски ,че отново лъжеш. Българските воиници на учението на което и аз присъствах не само ,че не отказаха да стрелят по руските макети. Те бяха наи-точни в стралбата срещу тях. Нима не помниш ген. Колев и неговата армия разгромила руските казаци през Първата световна воина в Добруджа .
278
7
 
3
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 6 години
Братя,не спорете напразно. Нинова е едно голямо НИЩО.Както и неината русофилска партиика съставена от предателски мекерета,с окървавени ръце и алчни за власт и рубли души. Държавата България винаги е имала предатели. Но по-големи от соц-комунистите никога . Да.Русия е наи-големия и при това смъртен враг на Българияя не от днес ,а от 400 години.Нека незнаещите да спорят да прочетат истинската българска история ,за да проумеят. Време е.
277
6
 
7
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До СТРАНДЖАТАМоже и така да е, но кажи кое в казаното от Нинова да не е истина. Внушаваш и откровени лъжи. Тя е единственият политически лидер у нас , който с промени в устава ограничи мандатите си до два, а ти пишеш че властолюбива.Иначе по темата:Българските войници, сержанти и офицери по категоричен начин доказаха какво е Русия за повечето българи отказвайки да стрелят по мишени-манекени облечени в униформа близка до руската на учението това лято в Румъния
276
4
 
2
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
До СТРАНДЖАТАТова е твоята автобиография
275
10
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Няма по-предателска и антибългарска партия от БСП. Тя не е българска, а руска, не е социалистическа а на едрия капитал, доро ме е партия а организирана престъпна група.
274
15
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Нервна, злобна, подла, неврастеничка, недипломатична, без грам чувство за хумор, сухарка, демагожка, популистка, злопаметна, отмъстителна, завистлива, болезнено властолюбива, интригантка... - или с една дума кУманиЗка...
273
3
 
5
 
! Отговори
Е преди 6 години
Добре де, трябваше да се изходиш по въпроса, иначе не може !
272
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ама сте *** ненаеб305 Нищо не се разбира от твоите бръщолевения...този циничен език е характерен за червените тарикати,които продаваха България много пъти в нейната история.Най-"блестящото" им постижение е сътворяването на "македонската нация и език","Белене",за което платихме над 2 млд...
271
7
 
6
 
! Отговори
ама сте путки ненаеб преди 6 години
*** безделен електорат това познато ли ви е от бате ви Бойко,жалко е да ви казвам като на малки деца но каката е права вие сте ***,остатъка от национално достоинство и чест,за ваша зла участ най-добрата част от това общество отчече
270
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква възможност вижда другарката,та Русия ни наложи мита и спря да внася българска стока още през 1990?Печелят само червените глигани,които реват,че санкциите им пречат да си пълнят джобовете на гърба на държавата,в услуга на руските си ментори.
269
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
268
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаменоската грабна знамето...
267
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луда.Дали не се е увредила от катастрофата,която претърпя наскоро?
266
15
 
11
 
! Отговори
Абе ЕЙ!!!! преди 6 години
Аз си спомням че когато Путин отрече ролята на Преславската школа за Българската Азбука, Нинова мълчеше ипосле ни в клин ни в ръкав каза че имал някакво послание.Ами посланието е просто и се казва - неуважение.Тази порочна жена, вместо да се скрие, сега пак става рупор на антибългарските амбиции на Кремъл.
265
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно Русия е в ъгъла и сега със зъби и нокти иска да се постави на картата на Европа.То добре, ама каквото са си надробили - това трябва да сърбат.
264
12
 
8
 
! Отговори
Ани преди 6 години
И какви възможности вижда? Или не ги вижда и тя, ама така и плащат да говори.
263
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Другари,време е да застанете на някаква позиция-против или заедно с Русия,стига театър.Др.Бойко е против,др.Нинова-за!Но всички дружно цицат от държавната паница.
262
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли щерката на Боко тиквата не живее в преуспяваща България членка на ЕС и НАТО, ами Боко тиквата я е пратил да живее в САЩ?
261
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия да се бришеме и тоблерон да зарадваме децата, а сега при ЕС в магазините имаме тоалетна хартия да се бришеме и тоблерон да зарадваме децата.