Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари