Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
8
 
! Отговори
к нинова преди 6 години
синът си ми е екстра в сащ.купихме му и разкошна къща.тия приказки за русия са за застарелите ни избиратели. нали разбирате,няма как,представяме се уж за социалисти
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на роба е да започне да се кланя на нов господар и да го възприема като "освободител".
218
0
 
2
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Глупости!Защо да хабя муниции срещу България, като "полезните идьоти" там сами ще свършат работата.
217
1
 
0
 
! Отговори
До 223 преди 6 години
До до РУССКИЙ ОККУПАНТКой е роб, бе мухъл! Ако се усещаш такъв, не го лепвай на другите! Аз не съм роб! Дедите ми са въртели ятаганите, били са френците при Червената стена!
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пратила синът си да стане гражданин на сащ а говори локуми за балъците.
215
2
 
4
 
! Отговори
До анонимен 231 преди 6 години
Не знам за щерката на Борисов, но мога да ти кажа защо аз живея в щатите - избягах от русолизците, който всячески дърпат България назад. Когато измрете ще се върна.
214
0
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Свобода даряват само свободните и тези които никога не са боли роби, защото те не познавар робството поради това, че са живяли винаги свободни. Империя никога не се гради от роби а от имперци свободни по дух. Империя не се защитава от роби, а от имперци свободни по дух. Робът даже получил свобода безвъзмездно винаги търси някой да го управлява и началници извън пределите на страната му да решават вместо него судбините му. Робът не познава и не може да каже НЕ когато не е в негова изгода.
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пехотинецГоVNьо, пий си хапчетата!
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бибиткови истории.
211
0
 
2
 
! Отговори
до Истината преди 6 години
Най-голямата опастност за Бг е робската психология на българина!Дори след Освобождението си, българинът веднага си потърси "закрилник и защитник" и го намира в лицето на Германия, след това в СССР, а днес в лицето на САЩ.
210
1
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Май ше ви изпарят братушките... хахаха. А синът на стратежката е в стратегическите Щати. :)))
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 217Да, ти си 100%-овият русомразки интелект! Овладял си компютъра . можеш даже да ползваш паметта му! Върховно постижение за нискочелите русофоби! Това лаjно вече излиза за 50-ти път! Е, стига де!
208
0
 
3
 
! Отговори
до РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Най-голямата заплаха за роба е свободата ! Когато я получи започва да мрази освободителя си !-----Робът първо възнененавижда себе си за слабоста си, а след това и освободителя си, чийто образ винаги му напомня периода на робството и унижението му!А, понякога изпада и в така наречения "Шведски синдром", когато асоциира периода на робството с "благоденствие и просперитет", а освободителя си като враг, който му е ги е отнел.Мда..., психологията на роба често наподобява на тежка патология.
207
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Всъщност, най-голямата заплаха за България не е толкова Русия, колкото русофилите тук.
206
3
 
4
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Кучетата си лаят а кервана си върви ....Русия пак е на световната политическа сцена ....и пак стана велика Русия !!!а ние с грънците пак тичаме зад опашлаката на кравата , лижем на жабата и лъскаме ноктите на немския/австроййския орел...и пак ще плащаме репараций след това !!! И ще казваме че политиците ни не са били адекватни на времето си !Нищо ново в нашата история
205
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТочно така, затова толкова хора мразят ЕС - именно той ни направи свободен от руската гнет!
204
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТОсвободителите са били и си остават по-големи роби от исвобидените, русофилче. А най-отвратителни са доброволните роби на руските ***, които смятат, че *** на руски *** трябва во веки веков да бъде основно занимание на българите.
203
5
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Най-голямата заплаха за роба е свободата ! Когато я получи започва да мрази освободителя си !
202
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но вече сме в ЕС и имаме тоалетна хартия и банани.
201
5
 
13
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Свободата, която имаме от както сме в ЕС може да се тълкува различно - за някои тя е шанс за успешна реализация и достоен живот, за други - тоалетна хартия и банани. Докато тези с бананите са мнозинство - България няма шанс за развитие. Дълбоките рани, които руската "братска" прегръдка остави върху България, са видими и днес. Оставете спомените настрана и погледнете фактите - как живеят нормалните хора и как живеят в държавите от "бившия" източен блок. Корнелия не прати синчето в Москва! Защо?!!