Приобщаването на Балканите към ЕС – политически проект

Заедно ще тежат повече, каза вицепрезидентът Йотова
18 сеп 2017 22:10,
9
Приобщаването на Балканите към ЕС – политически проект
Снимка: Архив, Булфото

Следващото разширение на Европа трябва да бъде по посока страните от Западните Балкани. Приобщаването им е и политически проект, а не само икономически. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Димитровград, Сърбия, след като посети гимназия "Св. св. Кирил и Методий".

"Нашата позиция е, че приобщаването на Западните Балкани към ЕС не може да бъде единствено и само икономически проект", заяви Йотова, цитирана от "Фокус".

"На срещата с генералния секретар на президента Вучич срещнахме много добра основа за бъдещи разговори, за помощта, която България може да окаже по пътя на присъединяването на Сърбия към ЕС“, посочи вицепрезидентът.

"Един ден заедно в европейското семейство ще имаме едно много по-сериозно лоби в тази част на Европа. Много повече ще тежат позициите ни, защото ще имаме стабилна регионална политика", каза тя и допълни, че България и Сърбия са показали, че са основен фактор за сигурността на Европа.

"Ако не беше прекъснат Балканският път на миграцията, Европа днес щеше да бъде друга", каза вицепрезидентът.

Илияна Йотова съобщи и че е връчила официална покана-писмо от президента Румен Радев до президента на Р Сърбия Александър Вучич за официално посещение в България до края на тази календарна година.

"Това не е случайно. Това са най-напрегнатите месеци в подготовката за бъдещото Председателство на България. Искаме да имаме не само добри контакти със съседите ни, но и да чуем техните приоритети и проблеми, да имаме възможността да ги представим на европейска сцена по време на Председателството, за да се решат", добави Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Оооо, преди 6 години
Какво приобщаване и какви Балкани,бе? Тоя ЕС се превърна в една голяма какафония,една сбирщина от неудачни управленци,които отнеха суверенитета на по- малките и бедни свои членки. Нищо добро не не донесе това членство. Плащаме повече,отколкото получаваме.
7
0
 
2
 
! Отговори
до 6 реалист преди 6 години
Какво да се осъзнаваме бе ? Народа на България сме с Русия винаги с изклчение на една малка група в софия съставена от наркозависими отпадъци пишещи срещу заплащане от со ро сои дни антибългарски организации. И ти си от тех.
6
0
 
1
 
! Отговори
до 6 реалист преди 6 години
Рано си се надрусал ! Да беше почакал поне до 10.00 часа.
5
4
 
5
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Сърбите са мекерета на Москва. Затова иска да е в съюз с тях. Народе осъзнай се! Тези президент и вицето му са *** на Москва.
4
4
 
6
 
! Отговори
иван преди 6 години
права е. европа трябва да е обединена . а няма европа без русия
3
2
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
E ... BRAVO ZA Jotova ......ete toa e politicar so VIZIJA ZA IDNINATA...
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази не знам коя е, ама и сама си тежи повече.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледаите какво значи да си измамник аптекар поръчах си лекарство по интернет така след два дена се обажда неква мацка само че с нова оферта и повече не мисля да се занимавам