Политикът Слави: Заплаха за БСП, за ГЕРБ. И любов, и омраза!

Шансовете за стартиращ проект не са малки, смята Първан Симеонов
164
Политикът Слави: Заплаха за БСП, за ГЕРБ. И любов, и омраза!
Снимка: архив "Булфото"

Политикът Слави Трифонов може да се превърне в заплаха за партиите, но може да се окаже и в симбиоза с някои от тях.

Това анализира политологът Първан Симеонов и не изключи разместване на цялата властова картина в страната.

Телевизионният водещ обяви в края на миналата седмица, че започва да търси хора, които да управляват страната и така даде индиректна заявка за влизане в политиката.

Още по темата

Според Първан Симеонов, макар и Слави да не е предприел конкретни действия, традиционното търсене на алтернативи в поведението му остава. Затова проектът може да има успех като заплаха или подкрепа за някои от партиите.

"Това са протестни настроения, които не припознават стопанин сред основните политически сили. Във връзка с това Трифонов е до някъде опасен за опозицията, защото тя ще види конкурент", каза Симеонов пред "Фокус".

Според политолога на опозицията ще й е трудно да мобилизира протестното електорално поведение, защото то ще види и един друг възможен отдушник.

"Подозренията, че Трифонов е донякъде във волна или неволна политическа симбиоза с ГЕРБ не са малки, защото видяхте как ГЕРБ някак си припозна каузата му и се опита да спечели ползи от нея, казвайки: "Ето, и ние сме за мажоритарния вот, но останалите не искат", припомни политологът.

Според него е възможно по някакъв начин ГЕРБ и Слави Трифонов да си бъдат полезни.

"Не по-малка е и другата възможност – водещият да се превърне в ясна политическа конкуренция на ГЕРБ, при това във времена, в които ГЕРБ леко си внушиха, че е дошла безметежност и безалтернативност", допълни Първанов.

Политологът обясни и че времето е подходящо за евентуален нов политически проект, тъй като е достатъчно отдалечено от следващите избори и има възможност за разгръщането на кампания.

"Трудно ще се предложат нови послания, но съществуват и шансове за успешен проект", добави още Първан Симеонов.


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само аз мога да оправя България...
143
2
 
3
 
! Отговори
A BE преди 1 година
SELYANIN I KAKVO OT TOVA? TOY DOKAZA , CE E MOJESHT. PRIZNAYTE SI GO PONE PRED SAMITE SEBE SI!
142
7
 
5
 
! Отговори
Палячото Слави преди 1 година
Какъв политик съм аз? Нещо сте се объркали.
141
2
 
15
 
! Отговори
Матадор преди 1 година
Не мога да разбера, от кога политическа алтернатива е "заплаха" за някакви си партии??? Ако е добро за народа на България, друго не е важно. Какви заплахи, какви чудесии....?
140
1
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Дела трябват а не думи...
139
14
 
9
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Кой е този Слави?
138
1
 
15
 
! Отговори
Кукуряк преди 1 година
Българският народ се нуждае от лидери, които да говорят в конкретика, защото такива лидери показват уважение. Споделят си логиката и идеите и търсят последователи за идеите си. Народът мисли и се развива. Проекти, които просто издигат лидери, не уважават народа, защото изискват от него сляпо доверие. Избери ме, защото съм много честен и морален, ама няма да ти кажа какво ще правя или ще правя нещо, дето никога не съм го казвал в предизборната кампания. Като днешните.
137
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не и по-рано, ерата "Борисов" ще завърши най-късно до 2020, когато свършат и лесните пари за разпределяне. Целта е подобен клоун като Славчу да бъде употребен като изкупителна жертва и доматите да се хвърлят върху него когато положението стане безнадеждно, а Борисов да се изказва колко велико е било по негово време, нищо че безизходицата след 2020 е пряк резултат от безидейното им и корумпирано управление за десет години.
136
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега имаме за премиер охранен хипертоник, а сега се кани да става премиер недъгав, с изкуствени стави. Боже опази България! Амин!
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Такава държава няма", Слави
следва - няма и такъв народ?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ***

Доста скечове съм гледал и за Първанов и за Доган.
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Комунист

Пракя демокрация и избори са две различни неща. То е ясно, че ако утре питам, дали искаме да махнем ДДС, корпоративен данък, осигуровки и общински такси, 70% ще кажат да, а след три месеца, като затворим последната болница, оправията ще е много труда.
Затова избираме политици, които се надяваме, че няма да са пълни олигoфрени. Не казвам, че засега, сме много успоешни в това, но има и далеч по-лоши алтернативи.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2007-ма година, ако Слави се бе кандидатирал, за каквото и да е, щеше да бъде безусловно избран с поне 60% от гласовете. Ама той реши, да чака десет години.
131
1
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
До ЗА Стърчането
Е, затова на българина не трябва да му се позволява пряка демокрация. Преоблаващ "матреал".На гола въдичка се хваща.
130
7
 
8
 
! Отговори
Кретен преди 1 година
До П.Петров

Хаха! Радан излъга за парите на ДСБ по сметки в КТБ. Защо бяха там? Както и на цялата фамилия Костови. Кой беше съветник на Цв.Василев? Кой го защитаваше публично? Аз се чудех защо Костов не скочи на приватиизацията на Булгартабак? От всички партии бяха доволни??!! Новия Бареков. Слави бе първа дружка на ББ, докато ББ като кмет не му разреши да застрои градинка в София. От тогава Слави не е престанал да го плюе. Това ще да е морал.В Шоуто му да сте видели скеч за Първанов или Доган?
129
3
 
4
 
! Отговори
Радио Ереван съобщав преди 1 година
дека се е видело тиква с перчем.
Има, ама около газовите им хубове-обясни тържественно Радио Ереван!
128
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За когото и да гласувате ще поднесе гласа ви на Бойко Борисов! С патриотите стана така.Врещяха, врещяха и легнаха под бюрото Му за нестандартни поклони. Дори за БСП да гласувате, пак ще получите все по дебел Тиквар!
127
4
 
8
 
! Отговори
до За Стърчането преди 1 година
Господи Боже,абе вие не можете ли да приемете че като не харесваш единия,не е задължително да,харесваш другия?Че има хора незомбирани,със собствено мнение..Умишлено ли го правите за повече коментари,или наистина сте толкова ограничени?!Ако не харесвам чалгар,мутра или комуняга трябва да харесвам ,или ония с реформите,или оня черния мошенник..не може да не ги харесвам всичките,за миниатюрните ви промити мозъци явно това е невъзможно!Да ама Не!!
126
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната метреса в спалната на Тиквар Тиквар!
125
11
 
29
 
! Отговори
учиндолски простак преди 1 година
СЛАВИ ТОЯ УЧИНДОЛСКИ СЕЛЯК ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ФОРМИРАНЕ И НАСАЖДАНЕ НА БЕЗНАКАЗАНОСТ, НА АГРЕСИЯ И ЧАЛГАРЩИНА - ЧАЛГА Е НЕГОВОТО ИМЕ - ЧАЛГАТА В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, МАХНЕТЕ ГО ОТ НАЦИОНАЛЕН ЕФИР!