Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!

Президентът съветва премиера да си стегне съветниците и депутатите
19 сеп 2017 10:30,
201
Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!
Снимка: архив БТА

Напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по темата за новите изтребители продължава.

От Ню Йорк, където е за участие в 72-ата сесия на ООН, държавният глава призова министър-председателя да си стегне съветниците и да не сменя всеки ден решенията си.

Повод за репликите станаха обвинения от страна на ГЕРБ, че Радев е лобирал за шведските изтребители "Грипен" и съмненията на Бойко Борисов, че те не са най-добрите.

Още по темата

Миналата седмица от парламентарната комисия, която разследва закупуването на новите изтребители, дойде сигнал, че може да се поиска процедурата да се пренапише. Това накара Радев в неделя да констатира, че лобистите са победили.

Вчера Борисов го призова да каже кои са лобистите и му припомни, че вече не е шеф на ВВС, а президент на всички българи.

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров пък извади документ, който според него уличава Радев в лобизъм за "Грипен" като зам.-командир на ВВС по време на кабинета "Орешарски".

"Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позициите. Товa е стратегическа сфера за сигурността и за бъдещето на страната", каза днес президентът, цитиран от прессекретариата си.

Радев посъветва Борисов да организира съветниците на правителството и парламентарната група да четат повече.

"Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има сто такива, и да излизаш и казваш най-странни твърдения", заяви още държавният глава.

Президентът уточни също така, че премиерът Пламен Орешарски не е търсил негова експертиза по отношение на шведския изтребител "Грипен", а по отношение на друг самолет.

На заседанието на ООН в Ню Йорк държавите-членки трябва да представят своите предложения и да постигнат консенсус за предприемането на реформи, които да увеличат ефективността в работата на Организацията и да ускорят процеса по  вземане на решения в случаи на кризи.

"Кризите възникват и се развиват много бързо, а постигането на консенсус понякога изисква твърде много време", обясни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
8
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Гласувах за Радев. До тук обаче: Един рафтинг по струма, шофиране на Спартана, и тоалетите на Деси и ГРИПЕНИТЕ - нито една проява не одобрявам. Каузата му Грипен не е моя кауза нито кауза на Българската армия. С парите за тия играчки всички българските момчета могат да минат военно обучение от по 6месеца. И не ми обяснявайте че казармата е излишна и никой няма да ни напада- питайте в Страта Загора, в Асеновград, Във Видин и Лом дали вече всъщност не сме ЗАВОЮВАНИ без бой.
171
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено Вашия коментар, ми се вижда като инструмент на хибридната война ,и то платен с американски долари . Жив и здрав да сте, и да продължавате борбата си Ви пожелавам !
170
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета тук негативните коментари и оценки и се убеждавам за кой ли път, че Кремъл ни облъчва и манипулира особено активно със способите на хибридната война, която води не само и единствено в България. Вижте само колко минуси ще ми наслагат сега платените рубладжийски ***.
169
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мноо ме кефи ! - брутален импичмант на Президента На Републиката ... има - няма +- 1
168
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рийл шитХех , естествено , че е далавера на властта и точно тези далавери ощетяват всички нас , а не играчките на армията както се изразихте . Ако не правеха далавери , за всичките тези 27 години , щяхме да имаме и работеща икономика и армия , както и всичко друго за което се сетите . Но не самолетите са виновни за положението в което се намираме.Дори и без пукната армия да останем това няма да промени живота ни към по добро , докато не престанат да правят далавери които са в наша вреда.
167
9
 
23
 
! Отговори
рийл шит преди 6 години
добре, щом ще се почуствате по-сигурни и по-щастливи със самолети, плащайте ги от вашия джоб. аз продължавам да мисля, че това е далаверка на властта, и народа няма да има никаква полза от нея.
166
6
 
19
 
! Отговори
yuo tube преди 6 години
Ка-52 наносит удар по зрителям. ЧП на учениях "Запад-2017"
165
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата са големи бoклyци и руски мекерета, но сега тиквата играе евроатлантическото ченге а *** руското.
164
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рийл шитАрмията е гаранция за суверинитета на една държава . Покажете ми коя нормална държава не прави разходи за армията си , даже една неутрална Швейцария прави такива разходи.Казвате на кого му трябват самолети, е добре де , на кой американски гражданин , му трябват всичките техни военни играчки , ама това не ги спира да продължават да ги произвеждат. Който няма собствена армия , ще издържа чужда и съм убеден , че тази издръжка ще е доста по-скъпа.
163
3
 
19
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 180 Що , ще се бият ли ?
162
15
 
20
 
! Отговори
рийл шит преди 6 години
ако продължаваме да си даваме парите за военни играчки, ще заприличаме на русия и на северна корея, там народът гладува, но войската е силна.на кого му трябват самотели? на мен не ми трябват, на никой който познавам не му трябват, и на вас и вашите познати не ви трябват, само на лъжците и престъпниците с бели якички им трябват, за да могат да защитават богатствата си. а всички които се бият на тяхна страна са гглупци.
161
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
борисов няма шанс срещу Радев...всеки ден се убеждаваме в това..
160
3
 
33
 
! Отговори
ХАХАХА.... преди 6 години
КУЧЕНЦЕТО АНТОН ТОДОРОВ НА ВСЯКА ТЕНДЖЕРА ПОХЛУПАК - ТЕ ДА НЕ СА БРАТЯ С ЯНЕ ЯНЕВ??????????
159
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рийл шитЕто това вече си е жив популизъм , как тези 3 милиарда ще подобрят живота на хората, знаете ли колко по толкова милиарди са влезли в държавата ни и нищо не се променя.Казвате, самолети не ни трябват , дайте да спестим тези пари , ами то, по същата логика, можем направо да разпуснем държавата, за да не прави излишни според вас разходи, и всики пари да си останат в нашия джоб.
158
2
 
29
 
! Отговори
Габи преди 6 години
До АнонименБочко вече е готов. Обадил се е на Цуци да закупи и за него няколко пакета памперси, от най-големите. И за всеки случай е взел червената книжка с *** и сърпа. От два дни тренира думите: "Я болгар. Я болгарский коммунист. Вот посмотрите мой биллет". Но пусти години много и все му идват в главата думите: Хай! Конграчулешънс!
157
21
 
27
 
! Отговори
рийл шит преди 6 години
истината е че самолети не ни трябват.който е решил да ни бие, ще ни бие.дайте парите на пенсионерите, да имат за кисело мляко и хляб,и на децата да имат за учебници, за да имаме интелигентни граждани в бъдеще.
156
3
 
30
 
! Отговори
Кой да вземе парите преди 6 години
Вижте кои са главните "участници" в този спор и всичко ще ви стане ясно: един спринтьор завършил ВИФ, защото нямал акъл за СУ или МЕИ и една чавка ли илимамеба да го нарека от Раднево. Това са авиоспециалистите на ББ. И една жена с изкривени устни, която се смята за главния съдник на живота в България. И всичко това е дирижирано от един бивш пожарникар.
155
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е бъдещето,а Борисов е минало,но още не го знае.Бочко играе по свирката на ЦРУ защото го държат с компромати за далаверите и мутренските му изпълнения.Защо задължително трябва да са Ф16 бе Бочко? Кога ще ни викаш за мурабе с Русията? Кажи да се подготвим!
154
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да видите къде са нашите бъдещи Ф-16-ки? Пишете на английски "Самолетно гробище пустинята Аризона" - там са. Хамериканците продават от това гробище изтребители основно на африкански и южноамерикански държави.
153
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да ви дам един пример в стила на вашия вожд: И една кола втора употреба е по-евтина от нова , но после ви струва като за две нови. Същото ще е и цъс португалските таралясници. Е , защо тогава да плащаме за тези *** ,които в крайна сметка ще ни излязат златни и накрая пак няма да имаме годни самолети. Иначе почвам ,силно да се оттегчавам от краварския вой, които надавате, за това , че ви изкараха далаверите на яве. От какво ви е страх , нали сте в НАТО , нали властта е ваша?