Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!

Президентът съветва премиера да си стегне съветниците и депутатите
19 сеп 2017 10:30,
201
Радев към Борисов: Сигурност със смяна на позициите? Не става!
Снимка: архив БТА

Напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по темата за новите изтребители продължава.

От Ню Йорк, където е за участие в 72-ата сесия на ООН, държавният глава призова министър-председателя да си стегне съветниците и да не сменя всеки ден решенията си.

Повод за репликите станаха обвинения от страна на ГЕРБ, че Радев е лобирал за шведските изтребители "Грипен" и съмненията на Бойко Борисов, че те не са най-добрите.

Още по темата

Миналата седмица от парламентарната комисия, която разследва закупуването на новите изтребители, дойде сигнал, че може да се поиска процедурата да се пренапише. Това накара Радев в неделя да констатира, че лобистите са победили.

Вчера Борисов го призова да каже кои са лобистите и му припомни, че вече не е шеф на ВВС, а президент на всички българи.

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров пък извади документ, който според него уличава Радев в лобизъм за "Грипен" като зам.-командир на ВВС по време на кабинета "Орешарски".

"Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позициите. Товa е стратегическа сфера за сигурността и за бъдещето на страната", каза днес президентът, цитиран от прессекретариата си.

Радев посъветва Борисов да организира съветниците на правителството и парламентарната група да четат повече.

"Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има сто такива, и да излизаш и казваш най-странни твърдения", заяви още държавният глава.

Президентът уточни също така, че премиерът Пламен Орешарски не е търсил негова експертиза по отношение на шведския изтребител "Грипен", а по отношение на друг самолет.

На заседанието на ООН в Ню Йорк държавите-членки трябва да представят своите предложения и да постигнат консенсус за предприемането на реформи, които да увеличат ефективността в работата на Организацията и да ускорят процеса по  вземане на решения в случаи на кризи.

"Кризите възникват и се развиват много бързо, а постигането на консенсус понякога изисква твърде много време", обясни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
50
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ гЕНЕРАЛ ГО КОМАНДВАТ жЕНОРЯТА - еВРОЛЪВИЦАТА И кОНЕЛИЯ ))))): ТЕ ТВА НИ Е ЕЛИТА... НАТИСНАЛИ МУ БУТОНА И ЛАЕ.....
11
48
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Радев пак дрънка глупости
10
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету да казва на г-н Радев кой е по-добрия изтребител е като аз да уча Меси как се играе играе футбол.
9
29
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на двамата генерали начело на страната ни, които безстрашно и твърдо разискват абсолютно всички аргументи, за да може да се вземе най-правилното и обисновано решение за Родината ни по пътя й към все по-тясна европейска интеграция и все по-дълбоко евро-атлантическо сътрудничество.Браво!
8
4
 
80
 
! Отговори
Нереално преди 6 години
Тиквата, който е един *** милиционер и доказана мутра, дава акъл на генерал от ВВС по въпроси, свързани с качеството на бойни самолети. И има бавни, които дори му се радват. Наистина за нищо не ставаме като народ.
7
39
 
18
 
! Отговори
НАПРЕЖЕНИЕ? преди 6 години
АЙДЕ СЕНЗАЦИИ... АВЕ ТИЯ СА 1 ДОЛ ДРЕНКИ, НЕ СЕДНАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ, ДАВАТ ХЛЯБ НА ЖУРНАЛЯТА... МАХЛЕНСКА РАБОТА... А ТОЯ ПРЕЗИДЕН КВИ ПРАВОМОЩИЯ ИМА, ДА КАЗВА КВИ АСМОЛЕТИ ТРЯБВАТ ВПРОЧЕМ? ТОЙ ЛИ ОТПУСКА БЮДЖЕТА, В НЕГО ЛИ Е ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ? НЕНАЯЛ СЕ ШАПКАР... ТО ВЕРНО, НЕ МОЖЕ САМО БОКО ДА ***, АМА..
6
6
 
53
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Радев той юп и белене 5 пъти ги пуска и спира докато не мина през турция и турция не си построи три централи, но пък регистрира дост без проблем. Борисов е турчин и цру агент по душа, безродник изначало. Тройно проклятие за България
5
63
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едно доказателство, че родината ми няма президент
4
5
 
86
 
! Отговори
147 преди 6 години
Размазващото превъзходство на Президента над тиквата.. Винаги го заковава с едно премерено и точно изречение.
3
6
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая неграмотна Тиква ще дава акъл на един учен професионалист.
2
4
 
89
 
! Отговори
Защо преди 6 години
г-н президентът се осмелява да спори с НЕГО? Това, че е дългогодишен пилот на изтребител и командващ ВВС нищо не значи! Би трябвало да знае че ТОЙ, е компетентен по всички въпроси!!!
1
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мъдър съвет, да четат, ама знаете ли дали изобщо могат.