Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи

Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си
21 сеп 2017 15:45,
96
Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в МС, че е възложил да му се направят разчети за армията и полицията какво би могло да бъде отпуснато като средства в новия бюджет.

"Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си и продължи: "Вярно е, че много сектори настояват за повече пари, но ще го решим и този въпрос. Но към образователната инфраструктура и учителите изпълняваме стриктно не само всяко обещание, но и програмата, която сме заложили. А то ще даде резултат", зарече се той.

Още по темата

Министър-председателят обеща, че до края на тази година, най-късно началните месеци на 2018-а, ще бъде направен пътя Асеновград-Пловдив и хората ще му се радват.

"А това, което правим днес, ще му се радвамe след 10-12 години. Сигурен съм, че не само ще се изплати в следващите десетилетия, но и за родителите, и за учениците ще бъде добър знак", заяви премиерът Борисов.

Той подчерта, че от 15 септември на базата на това, че са използвани всички ресурси на държавата, както е обещано, за да се вкарат децата в училище, има над 3000 деца, които са записани да учат.

"Това е една средна община. Всичко това да остане без работа, неграмотно? Така че на всички, които взехте участие за това по регионите, искам специално да им благодаря и да не считаме, че като сме ги завели, сме си свършили работата. Трябва ежедневно да се следи", настоя Борисов.

"Даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим усилията и да накараме тези хора да работят. Никой не им е длъжен", отсече премиерът.

Бойко Борисов призова министрите си да направят така, че и регионалната, и образователната инфраструктура да се движат в синхрон.

По думите му брутния вътрешен продукт на страната до края на годината ще стигне до 4%.

"Приходните агенции докладват, че се движим в план със събираемостта. Висок план сме им заложили тази година, ще се справят, така че се надявам в следващите 10-15 дена да подскажем и на другите какво ще правим", каза още премиерът.

По повод Световния ден на мира, който се отбелязва днес, той заяви, че дрънкането на оръжия по света крие голям риск.

"Когато от едната страна американски кораби правят учения, а от другата - китайски и руски, по средата изстрелват балистични ракети, трудно мога да бъда спокоен", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Господин премиер нима до сега не сте получавали такава информация? Вече близо три петилетки ни люшкате с методите на ТЖ, но се опасявам че нещата никак,ама никак не работят във ваша полза!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,.... да накараме хората да работят. Никой не им е длъжен. "Баце, кажи кои са тия хора, щото ние се сещаме предимно за едни които живеят много РОМантично на гърба на държавата и останалата част от населението. Обясни как да се впрегнем за да ги накараме да работят?
34
18
 
2
 
! Отговори
напикан червен пенси преди 6 години
Точно така, всички са лоши само Русия и товарищ Путин са хубави, искаме връщане на комунизма, присъединяване към Русия и товарищ Путин президент.
33
3
 
21
 
! Отговори
АМИ СЕГА? преди 6 години
САМО ТОЛКОВА, САМО 50 МИЛИОНА ЛИ Е ПОИСКАЛА БАНКЯНСКАТА МУТРА? ПОСЛЕ ТИПИЧНО ПО МАФИОТСКИ ЩЕ ОТСВИРЯТ, ПАРДОН ОТСТРЕЛЯТ ЦАЦАРОВ И ОНЯ ДРУГИЯ И ЗА БОКО ОСТАВА ЧИСТА ДАЛАВЕРА. ЦАЦАРОВ Е ЗАБЪРКАН И ТОЙ С АПАРТАМЕНТИ ЗА ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ И С ТОВА БОКО ГО ДЪРЖИ НА КЪС СИНДЖИР. ЦАЦАРОВ Е ЛЕСЕН, А ЛАКОМИЯТА НА МУТРАТА Е КОСМИЧЕСКА, НЯМА НАЯЖДАНЕ. НЕ СЛУЧАЙНО ЦАЦАРОВ Е ТОЛКОВА НАВЕДЕН. ПРИ ТОЯ СКАНДАЛ,БОКО СЕГА ВЕЧЕ КЛЯКА НА ПОЛИЦАИТЕ, ЧЕ И НА ВОЕННИТЕ. УПЛАШЕН Е СТРАХЛИВЕЦА И СЕ НАДЯВА ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ.
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Кой Ще Плати Вдигане Възнаграждението на Полицаите.Защото пише че ще Вдига Заплати А Кой ще Плаща тези Заплати за Полицаите Питам
31
1
 
15
 
! Отговори
АФЕРА БГ преди 6 години
Скандален ЗАПИС! Борисов си иска 50 млн долара рекет .Ами какво може да прави члена на БКП и СИК да смени бухалката с рекет ..НООО това е само началото разкритията сега започват защото турското разузнаване има цяла фонотека а да пързаляш Ердоган не е като да лъжеш простия български матрял ....
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази държава само шапкарите ли се нуждаят от увеличение на заплатите?
29
0
 
6
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
До ади деЯдем,ама явно друг
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги вдига по индекса на Лидл. Щом в Лидл плащат минимум 900 лева, то не може държавата да плаща по-малко от 1 минимална лидълска заплата
27
2
 
25
 
! Отговори
ади де преди 6 години
Боце вдигай навсякъде бре,ние при часНиците леб не ядем ли?
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимния оптимист под менполуликвидирана армия:))), че тя в сравнение с 1988 година е на 90% ликвидирана, останало е да шава едното и пръстче - средното.
25
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как полуликвидираната ни армия бди ако не е тайна? Бочката го е страх за собствения му гъ.з и го е страх от народа.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те троловете вече са изчезнали от държавната си"работа" и са зарязали държавните компютри за това ги няма!Запразнували са вече..някои към гърция..други към родните села да пекат чушки!
23
0
 
16
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
До ЗАГАДКАКорпоративния вот, Шведите и репликата на БСП за дядовците която беше напълно калкулирана , а не случайна!
22
1
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 6 години
Дайте и на другите бе-не са само полицаи и военни в тая държава, гледайте кой какво работи!
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чухте ли, "Да накараме хората да работят????" Им как ще ги накара да работят в България като непрекъснато граби и лъже, няма как. Толкова се е самозабравил, обожествил и загубил представа как живее българина! В празната му чутура има само едно, схемата за крадене от пътища и магистрали. Бързо и ефективно. Прегръща ги тези от ЕС, целува ги, но те му биха шута. Няма Шенген, няма чакалня. Никой не иска най-корумпирания и най-продажния. А за тъпотата и Байганьовщината му, дори и вече не се коментира
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е ***, но не е глупав - селски хитрец.Усеща, че поредното падане от власт може да стане много болезнено и ще сипе малко в паничките на охранителните кучета (разбира ги той тия работи нали е кучкар). Ами остава да видим дали полицията поне него ще успее да опази, то за живота и имуществото на матриала се видя, че нямат ресур.
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли кой да му вярва на този монокнижен сикаджия? Той непрекъснато лъже българина за да печели време. Толкова протести има за 100 дни и за да не допусне огромен протест, който така или или иначе се пече, за да стои на власт. Видяхте ли го как се държи, като падишах, нагло, властно, безапелационно, за да не му се задават неудобни въпроси. Колкото и да се прави на мъжкар е лъФ със сърДце на мишка. Аз България се тресе от грабежа му, асистиран от Цацата и В полза на онази медуза Шиши. Грабят!!!
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой го обича това просто селско момче дошло от нищото и тръгнало едно време и натрупало някой лев от играта с бухалки към "застрахователите" в началото на 90те!А тези "застрахователи" бяха бойната армия на терен на комунистическата олигархия и ченгетата чиято цел беше да плашат народа докато го доограбват!По големите знаем историята му защото беше плед очите ни!После аверите му мутрафони чрез далавери и подкупи постепенно го издигнаха до сегашния пост че да плитежават и управляват държава
17
1
 
28
 
! Отговори
???? преди 6 години
От кого иска разчетите?От мен, от вас от журналистите???Да ги иска от министъра си,, на заседание на министерския съвет.Защо на брифинг???Пак ли всичката пара в свирката, а за локомотива нищо?