Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи

Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си
21 сеп 2017 15:45,
96
Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в МС, че е възложил да му се направят разчети за армията и полицията какво би могло да бъде отпуснато като средства в новия бюджет.

"Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си и продължи: "Вярно е, че много сектори настояват за повече пари, но ще го решим и този въпрос. Но към образователната инфраструктура и учителите изпълняваме стриктно не само всяко обещание, но и програмата, която сме заложили. А то ще даде резултат", зарече се той.

Още по темата

Министър-председателят обеща, че до края на тази година, най-късно началните месеци на 2018-а, ще бъде направен пътя Асеновград-Пловдив и хората ще му се радват.

"А това, което правим днес, ще му се радвамe след 10-12 години. Сигурен съм, че не само ще се изплати в следващите десетилетия, но и за родителите, и за учениците ще бъде добър знак", заяви премиерът Борисов.

Той подчерта, че от 15 септември на базата на това, че са използвани всички ресурси на държавата, както е обещано, за да се вкарат децата в училище, има над 3000 деца, които са записани да учат.

"Това е една средна община. Всичко това да остане без работа, неграмотно? Така че на всички, които взехте участие за това по регионите, искам специално да им благодаря и да не считаме, че като сме ги завели, сме си свършили работата. Трябва ежедневно да се следи", настоя Борисов.

"Даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим усилията и да накараме тези хора да работят. Никой не им е длъжен", отсече премиерът.

Бойко Борисов призова министрите си да направят така, че и регионалната, и образователната инфраструктура да се движат в синхрон.

По думите му брутния вътрешен продукт на страната до края на годината ще стигне до 4%.

"Приходните агенции докладват, че се движим в план със събираемостта. Висок план сме им заложили тази година, ще се справят, така че се надявам в следващите 10-15 дена да подскажем и на другите какво ще правим", каза още премиерът.

По повод Световния ден на мира, който се отбелязва днес, той заяви, че дрънкането на оръжия по света крие голям риск.

"Когато от едната страна американски кораби правят учения, а от другата - китайски и руски, по средата изстрелват балистични ракети, трудно мога да бъда спокоен", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари