Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи

Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си
21 сеп 2017 15:45,
96
Борисов иска разчети: Как, кога и с колко да вдига пари на военни и полицаи
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в МС, че е възложил да му се направят разчети за армията и полицията какво би могло да бъде отпуснато като средства в новия бюджет.

"Те бдят за нашата сигурност", аргументира той искането си и продължи: "Вярно е, че много сектори настояват за повече пари, но ще го решим и този въпрос. Но към образователната инфраструктура и учителите изпълняваме стриктно не само всяко обещание, но и програмата, която сме заложили. А то ще даде резултат", зарече се той.

Още по темата

Министър-председателят обеща, че до края на тази година, най-късно началните месеци на 2018-а, ще бъде направен пътя Асеновград-Пловдив и хората ще му се радват.

"А това, което правим днес, ще му се радвамe след 10-12 години. Сигурен съм, че не само ще се изплати в следващите десетилетия, но и за родителите, и за учениците ще бъде добър знак", заяви премиерът Борисов.

Той подчерта, че от 15 септември на базата на това, че са използвани всички ресурси на държавата, както е обещано, за да се вкарат децата в училище, има над 3000 деца, които са записани да учат.

"Това е една средна община. Всичко това да остане без работа, неграмотно? Така че на всички, които взехте участие за това по регионите, искам специално да им благодаря и да не считаме, че като сме ги завели, сме си свършили работата. Трябва ежедневно да се следи", настоя Борисов.

"Даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим усилията и да накараме тези хора да работят. Никой не им е длъжен", отсече премиерът.

Бойко Борисов призова министрите си да направят така, че и регионалната, и образователната инфраструктура да се движат в синхрон.

По думите му брутния вътрешен продукт на страната до края на годината ще стигне до 4%.

"Приходните агенции докладват, че се движим в план със събираемостта. Висок план сме им заложили тази година, ще се справят, така че се надявам в следващите 10-15 дена да подскажем и на другите какво ще правим", каза още премиерът.

По повод Световния ден на мира, който се отбелязва днес, той заяви, че дрънкането на оръжия по света крие голям риск.

"Когато от едната страна американски кораби правят учения, а от другата - китайски и руски, по средата изстрелват балистични ракети, трудно мога да бъда спокоен", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съм любопите КОЛКО ВЗЕМАШ-КРАДЕШ ТИ ??????????????
75
3
 
7
 
! Отговори
номер2 преди 6 години
За отбрана 2%! Това е ясно! За полицията, за МВР, съкръщение с 50% на числеността! Тогава и бюджетът за МВР да се съкрати с 25%/така ще се увеличат заплатите на полицаите с 25%/ примерно и тези пари да отидат за здравеопазване!ПРОСТИ СА НЕЩАТА! С процентно най-голямата численост на полицията в световен мащаб, какво искаме?!
74
1
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
2017 г.януари-50 лв.февруари-50 лв.март-50 лв.април-50 лв.май-50 лв.юни-50 лв.юли-50 лв.август-50 лв.септември-50 лв.Готов разчета г-н Бойко Борисов .9 х 50 лв.=450 лв. трябва да се вдигнат заплатите на военните и полицаите.И така всеки месец по 50 лв. докато стигнат 3000 лв.Оставяй суджука, фърляй ножичката за ленти, скрий топката и шортите и отивай да разписваш увеличенията на заплатите .
73
0
 
8
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Ако искате да решите мaнraлopcкия проблем трябва всички мангабета, които не са на училище да се прибират в сиропиталищата и да се обучават извън дома, с ограничен контакт с родителите и само под наблюдение.И НПО-тата най-добре да се занимяват директно с обучението им, а не с "правата" им и как да съдят страната в Страсбург. Или с тарамбуките-натрапници.
72
2
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
бесило за тебе майцепродавецо. техната полюция ги пази, как нема да им даде по един два гроша повече. виж некой тумбак го стегне шапото утре и му тегли ножката.
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бацето знае, че полицаите са готови на протести и се тресе от страх като болно прасе. Изпълнява им исканията само, за да опази властта и да може да още да краде. Иначе на всички е ясно е, че не си заслужават парите.
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А това, което правим днес, ще му се радвамe след 10-12 години."---Иска да каже: "А това, което правим днес, ще му се радвамe ЦЕЛИ 10-12 месеца, до следващия ремонт на пътя.
69
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така ще им вдига заплатите без да е питал данъкоплатците? Тези пари не са негови, а са отделени от хляба на работещите. Ако има излишни свои спестявания нека тогава да им прави разчети и да им ги вдига.
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Само ако махне Верно е! Това са над 4000 полицаи със заплата и пенсия т.е средно на офицерска длъжност взимат около 3000 лв. на сержанска 2200лв. и по вече две години. Бюджета е изручен.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като има пари в бюджена събрани от бедният данъкоплатец / бизнесът е почти фалит/ които поиска пари управлеващите ще дават за да са на власт. Като свършат паричките ще се откажат от власта и другите които ще дойдат да ни упревлеват да му мислат.
66
2
 
13
 
! Отговори
Елеънт от Симитли преди 6 години
Радио Ереван:Млада гербална дивуйка пред витрината на магазин, зад която са овесени еленски суджуци свенливо шепне: а казваха че един суджук имал Еленът от Симитли , четели?
65
2
 
11
 
! Отговори
РЕЗЧЕТИ, ДВАЖ ЧЕТИ преди 6 години
Разчети, дваж чети, ама Винету чете ли?Въпросът който е задаван на всяка Гербална Отчтно изборна конфверенция е:Т И Ч Е Т Е ЛИ ВИНО ТУК, ВИНО ТАМ ИЛИ СЕ ЗВЕРИШ КАТО ВИНЕТУТКА ПРЕД ВИТРИНА С ВИСНАЛИ СУДЖУЦИ, ГЕРБЕ.РАСИ С ГЕРБЕ.РАСКИ
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Даваме милиарди, за да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим усилията и да накараме тези хора да работят. Никой не им е длъжен" - Това ,как ще избера да живея, си е моя работа . Аз също, не съм дъжен, да робувам за жълти стотинки. Що г-н Борисов ,не дойде да работи при мен за 800лв. ,по 12 часа на ден,6 дни в седмицата? Веднага ще си направя фирма ,специално, заради него.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам, утре къде ще бъде батко? Тоя човек, никога не е присъствал в територията на България по време на национални празници. Яд го е, че трябва да честити на някого ...
62
2
 
22
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Абе господине тези хора може да ги накараш да работят когато им се плащат нормални заплати.
61
5
 
16
 
! Отговори
Само ако махне преди 6 години
Само ако махне тези с пенсии и заплати около 3000 лева ще има за тези, които са на улицата и по гората, от 700 лева да станат поне 1500 и тогава ще има кандидате за позициите на терен!
60
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая ще каже: Свършиха парите, Станишев е виновен!
59
1
 
18
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 6 години
За пенциите през октомври, нещо да кажеш?
58
1
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Обещавай Боко...обещавай,обещанията не са като...даването.Докато го разбере народът,който го...работите с години по Швейцарското...правило,ще изкараш и 4-ти...клас,като премиер.
57
1
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Тоя убавец като му припари отзад започва щедро да раздава кой каквото иска!какво ти стана бре Борисов , как така сега вече намери пари?Да не са от тия 50 милиона които си поискал от турците?тарикат , а !