Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!

Радев се опълчи срещу политиката на отворени врати за мигрантите
21 сеп 2017 11:45,
169
Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!
Снимка: Президенство

Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата на ЕС за решаване на икономическите и социални проблеми, преди всичко в държавите на произход на миграционните потоци, е била водеща тема по време на среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак.

Държавният глава подчерта пред български журналисти след края на разговора, че ако продължаваме с политиката на отворени врати, това не само ще увеличава средствата от бюджетите на държавите-членки за осигуряване на програми за интеграция и гарантиране на собствената им сигурност, но и проблемът няма да бъде решен на мястото, на което е възникнал.

"Колкото и средства да изхарчим, никога няма да си гарантираме стопроцентова сигурност в Европа", подчерта Румен Радев.

Държавният глава потвърди, че е отправил покана както към президента на САЩ Доналд Тръмп, така и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България.

"Очаквам в техния натоварен график да се намери време за такова посещение", посочи президентът и добави, че стратегическото партньорство на страната ни със САЩ е било потвърдено по време на приема, даван от президента Доналд Тръмп за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Провеждането на правосъдната реформа в България и стремежа на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, са били сред акцентите по време на разговор на държавния глава с министър-председателя на Холандия Марк Рюте.

Холандският министър-председател е поискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна намеса в изборния процес и вътрешните работи на страната.

"По време на служебното правителство бяха предприети редица успешни мерки в тази насока", припомни Румен Радев и подчерта, че България очаква в скоро време посещение на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

В рамките на работното си посещение в САЩ, президентът Румен Радев участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг,  с когото размени мнения по политически и финансови въпроси.

По-късно българският държавен глава взе участие и в международна конференция „Предотвратяване на използването на интернет за терористични цели“, организирана от президента на Франция Еманюел Макрон и министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 47 Шегуваш се , нали?
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Колкото и средства да изхарчим''- демек , колкото и да изхарчим - полза Няма !
41
18
 
9
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
Живея в Германия от 11 години, уредили сме си вече живота, живем като западняци по европейски стандарт тук в цивилизацията. Мога да ви кажа, че българите още на са дорасли за Шенген, още им е рано на българите да се привдижват свободно в цивилизована Европа, още много има да се развиват.
40
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО Г-Н РАДЕВ! ПРЕДСТАВЯТЕ ОТЛИЧНО БЪЛГАРИЯ!
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса немали да се изцепи и тя с некоя мисъл у фейса :)
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ици Стойчков се справя малко по-добре с английския от тоя, а за Бареков да не говорим :)
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България в Шенген - това е равносилно да пуснеш троянския кон по аутобаните на Европа !
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БИЧЕТО ПАК НЕ Е ДОРАЗБРАЛО НЕЩО.БИЧЕ, К`ВО ДА ГО ПРАВИШ.
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев прозря,....1. ..."че ако продължаваме с политиката на отворени врати, това не само ще увеличава средствата от бюджетите на държавите-членки за осигуряване на програми за интеграция и гарантиране на собствената им сигурност"2...." и стремежа на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство" !!!Демек, за всички - затворени граници, а за нас - отворени !
34
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ , СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ те гледа на трибуната на ООН и нищо не разбра . Говорете на просташкия МУУУУУ език , дано вдене !
33
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ И ДА ИСКА НЕ МОЖЕ ДА ПОКАНИ ПУТИН, ЗАЩОТО РАНГЪТ МУ Е НИСЪК.САМО ПРЕЗИДЕНТЪТ МОЖЕ ДА ГИ ПОКАНИ И АКО СЛУЧАЙНО ДОЙДЕ, СЕГУРЕН СЪМ ЧЕ ПОЧТИ НЯМА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА БОРИСОВ. Това не е онзи ***-дал макарон.
32
20
 
29
 
! Отговори
Найденов преди 6 години
НАЙ-ДОБРИЯТ НИ ПОЛИТИК ОТ 1989 Г. НАСАМ. А ШЕПИЧКАТА ПРИМИТИВНИ ПРИИМАТИ МОГАТ САМО ДА ПОДСКАЧАТ ОТ ЗЛОБА И БЯС.
31
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха като му слушах рета пред ООН се спуках от смех :))) кой го е излъгал тоя че говори английски, барманите по морето се справят по-добре
30
25
 
4
 
! Отговори
бичето преди 6 години
Радев явно не знае,че политиката на отворени врати свърши отдавна,врата се затвори.Потока е спрян,бежанците се депортират.Работи се за обща армия и охрана на границите.Не е лесно,тъй като диваците от Русия много ги е страх от обща европейска армия и охрана на границите,това ще краят за тях и възможноста им да дестабилизират Европа.В България е най трудно тъй като тук е пълно с русофили готови да продадат България за две копейки.
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като не може да си купи сигурност, защо ще купуваме самолети. май пак за едни комисионни става въпрос
28
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Колкото и средства да изхарчим, никога няма да си гарантираме стопроцентова сигурност в Европа", подчерта Румен Радев.___________Стига бе, това го знаят и 5 годишните нема нужда да се подчертава, ама явно нашите фуражки са с акъл на 5 годишни :)
27
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си Цецка да ни беше станала президент? :DОще на входа щяха да й връчат кофата и стирката, докато разберат, че тази лелка не е чистачката на комплекса, а президент.
26
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил прозрял нещо си?!?!?!?Марш при раша за инструкции!
25
4
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Прав си по-добре щеше да бъде апартаментов да представлява България или франсето.Тогава щяхме да бъдем представени на високо ниво -потупвани с лека усмивка ,умни ,интелигентни и образовани.
24
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па е по-голям *** и от Бойко Борисов