Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!

Радев се опълчи срещу политиката на отворени врати за мигрантите
21 сеп 2017 11:45,
169
Президентът прозря и призова: Европа не може да си купи сигурност!
Снимка: Президенство

Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата на ЕС за решаване на икономическите и социални проблеми, преди всичко в държавите на произход на миграционните потоци, е била водеща тема по време на среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак.

Държавният глава подчерта пред български журналисти след края на разговора, че ако продължаваме с политиката на отворени врати, това не само ще увеличава средствата от бюджетите на държавите-членки за осигуряване на програми за интеграция и гарантиране на собствената им сигурност, но и проблемът няма да бъде решен на мястото, на което е възникнал.

"Колкото и средства да изхарчим, никога няма да си гарантираме стопроцентова сигурност в Европа", подчерта Румен Радев.

Държавният глава потвърди, че е отправил покана както към президента на САЩ Доналд Тръмп, така и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България.

"Очаквам в техния натоварен график да се намери време за такова посещение", посочи президентът и добави, че стратегическото партньорство на страната ни със САЩ е било потвърдено по време на приема, даван от президента Доналд Тръмп за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Провеждането на правосъдната реформа в България и стремежа на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, са били сред акцентите по време на разговор на държавния глава с министър-председателя на Холандия Марк Рюте.

Холандският министър-председател е поискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна намеса в изборния процес и вътрешните работи на страната.

"По време на служебното правителство бяха предприети редица успешни мерки в тази насока", припомни Румен Радев и подчерта, че България очаква в скоро време посещение на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

В рамките на работното си посещение в САЩ, президентът Румен Радев участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг,  с когото размени мнения по политически и финансови въпроси.

По-късно българският държавен глава взе участие и в международна конференция „Предотвратяване на използването на интернет за терористични цели“, организирана от президента на Франция Еманюел Макрон и министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Радев-фигурант": Ако Радев обясняваше нещо на герберските ***, като твоя милост, със сигурност щеше да си губи времето на вятъра.
82
18
 
13
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
81
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да ви е жал, Борисв е човекът с най-много власт, а Радов няма никаква власт. Това са фактите. Свиквайте!
80
13
 
7
 
! Отговори
до 101 преди 6 години
РАДЕВ е единственния политик отсояващ Българските интереси-Какво точно е направил Радев за България? Абсолютно нищо! Това че обикаля насам-натам за сметка не държавата го прави най-скъпия турист, защото ние плащаме за разходките му - но той прави нищо, освен да дрънка глупости.
79
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който пише против Радев - мрази България, РАДЕВ е единственния политик отсояващ Българските интереси !
78
3
 
13
 
! Отговори
->666 преди 6 години
Борисов е кукла на конци, дребен бабаит издигнат от мафия, задкулисие и други които имат интерес България да е блато...В момента Боци го управлява на ръчно @КОЙ.Радев действително няма правомощия по конституция, но никога не забравяйте че Главнокомандващ. Доколкото все още имаме армия.
77
11
 
4
 
! Отговори
666 преди 6 години
Борисов е човекът, която управлява България. Радев е пионката, която се шматка насам-натам и говори нелепости.
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то слепите прозряха, само тъпите и евроатлантиците НЕ
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** защо праща снимки ,дето са се снимали с восъчните семейство Тръмп.Умрях си от смях.Публикувани са в сайта Афера.
74
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че си избрахме интелигентен президент да ни отсрами пред света и директно да се разбере я на немски,я на английски с когото трябва,защото ако бяхме избрали "майката" или ако бяхме изпратили "бащицата",излагацията щеше да е пълна.
73
1
 
20
 
! Отговори
До 90 преди 6 години
Бойко,ти ли си,бе?Думи като "щот","кът",освен в твоя речник,не съм чул от друг или и твоите фенове вече повтарят като папагали меко казано неправилният ти български език.
72
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентът на Нинова е спечелил стипендия от университета в Бъркли и живее с нея в САЩ, ама шерката на Боко тиквата която е полуграмотна кой я издържа в САЩ?
71
22
 
6
 
! Отговори
В.Б.Н. преди 6 години
А сега де. Президентчето ни да не се кахъри толкова за ЕС.
70
15
 
8
 
! Отговори
82 преди 6 години
ЕС,не инвестира само в магистрали,нашите бандити харчат за магистрали що да ги крадат,иначе трябва да ги раздават с ниски лихви за развитието на бизнеса а това не е изгодно на Масква,Масква не иска развиваща се България,Масква иска кражби анархия и влияние,има страни от забада на Европа с дълеч по лоши пътища от нашите но със доста високи доходи,развит бизнес и социална политика ,е там Масква я няма де те за това и са развити
69
15
 
9
 
! Отговори
76 преди 6 години
Ти луд ли си ,просттт ли си къв си бе,за 10 000 долара няма двора да прекрачиш на школото бе,божееее,минимум Нинова годишо плаща 150 000 долара ,минимум,а от къде взима тези пари,тя какво яде,тя как се издържа,щот декларираните и суми не дават такива възможности
68
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Голяма масирана атака срещу Президента.Цялата герберска машина е в действие.Много интересно ще бъде след цялата дандания против президента с колко ще свалят рейтинга му.По Канал 3 с репортаж от НС започва да говори един полковник гербер включват го по телевизията,спира да говори изключват телевизията.Такова нещо такава *** пропаганда и през соца е нямало.разните му полковници и генерали от Атл клуб са превзели телевизиите да ни говорят против Радев.Долна работа
67
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65Ми що от ЕС не отворят 200-300 хил работни места на Шкода, Фолксваген, BOSCH в България? Ами българите живеят от руските туристи, а ЕС инвестира само в магистрали да идват им излиза по евтино транспорта на западните стоки които българите купуват с пари изкарано от руснаците или с пари които миячите и проститътките в ЕС пращат на близките си в България?
66
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете момчето на Нинова. То си е умно, има десетки награди от световни състезания по математика. Получава си стипендия от Правителството на САЩ и учи с нея.По-добре кажете, щерката на Еднокнижника Боко Суджука, която е по-проста и от тато си с какви пари живее в Ню Йорк и от какво точно се издържа.
65
4
 
14
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Тъпанарино не си разбрал.Издръжката на година на студент в САЩ не е 150 хиляди $ , а е 150 милиона.То бива да си ***, ама чак пък толкова.И най-скъпото образование в САЩ - магитър микробиология не струва 100 хиляди $.Средно на куотър е около 8-10 хиляди $.Айде бегом в да ги разправяш тия в Банкянската кръчма.
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има пари *** - малко ли краде. А иначе ревнала за Русия