Каналджийството у нас е в разцвета си, видя Йотова

Да не замитаме проблемите с миграцията под килима, призова тя
24 сеп 2017 17:52,
20
Каналджийството у нас е в разцвета си, видя Йотова
Снимка: Булфото, архив

Каналджийството в България е все още в разцвета си. Проблемът е по-скоро в липсата на достатъчно публичност и в премълчаване, отколкото в неговото решаване. Това каза пред журналисти в Ямбол вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Фактът, че зачестиха случаите, в които нелегални мигранти се извозват в автомобили, че в официалните комюникета на европейските служби все по-често присъства ново сухопътно трасе, което минава през България, Румъния и Словакия за Западна Европа, означава, че това явление в България и сега е в разцвета си. Един от пътищата през Сърбия се затвори, но сега каналджиите, които са много по-гъвкави от официалните власти, очевидно намериха нова възможност да изкарват нелегални мигранти от страната", заяви Йотова, цитирана от БТА.

Вицепрезидентът каза още, че "проблемите с нелегалната миграция не трябва да се замитат под килима, а да се решават, което е дело на всички български институции. Защото става въпрос за сигурността на българските и на европейските граждани, а страната ни е външна граница на Европейския съюз."

Йотова посочи също, че този въпрос ще бъде поставен с цялата му сериозност по време на председателството на България след няколко месеца. Страната ни има своите естествени съюзници като Италия, Малта и Гърция, а проблемът да бъде сред основните ни приоритети, наред с начертаните от правителството.

Илияна Йотова посети Ямбол по повод на тържественото освещаване на новопостроената арменска апостолическа църква "Сурп Агоп". Ритуалът по освещаването бе отслужен от архиепископ Езрас Нерсисян, втори по ранг в църковната йерархия и брат на Католикоса на всички арменци Карекин II. Заедно с него в богослужението участваха епископ Татев Агопян от Румъния и свещеници от арменски храмове в страната. Сред гостите бе посланика на Република Армения у нас Армен Саргсян и почетният консул на Армения в Пловдив - Ехиязар Узунян и представители на арменските общности в страната.

В речта си при освещаването на православния храм Илияна Йотова заяви, че "В България създадохме може би най-добрия етнически модел в Европа - имаме етнически общности, които живеят мирно като съседи и си помагат при нужда. Нека по този начин да възпитаваме децата си и занапред, защото имаме нужда от това и то ни прави силни!"  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
тъпизми преди 6 години
До АнонименОткога тази селска краварка взе да разбира от каналджийство? - за напояване
16
0
 
7
 
! Отговори
160-92378 преди 6 години
процъфтяват най-много пътуванията по терминал 2, на българите, без обратен билет.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! Тази"другарка" как не я е срам да се показва и изказва! Пробутаха я покрай Радев...
14
1
 
8
 
! Отговори
KANAL преди 6 години
Канал се прави с помощ от МВР .
13
0
 
6
 
! Отговори
под о бие преди 6 години
ясновидка - то и за друго не става това подобие на индивид
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И точно вие ли го казвате от БСП, където от 27 год. сте дупе и *** с етническите Патриоти, където едните живеят от социални помощи а другите разпространяват Арабските традиции.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По същия начин и Югославия се хвалеха как всичко е прекрасно, защото на думи е така но всеки държи от зад тъмаховката.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем ревете срещу незаконно влизащите в страната, хем се плюнчите, когато друг освен дедо Торбалан казва нещо по въпроса! Много плоска мозъчна гънка, оформена от "правата" линия на партията!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и тази,като Ленчето Йончева прескача оградата!Ей щафетата никога не пада ей!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен7 Няма никакви знаци,че Сърбия ще подобри реално живота на нашите сънародници в Западните покрайнини .Че ще има най-после учебници на български,паметната плоча ще бъде поставена и българските празници зачитани безпрепятстрено,от българското малцинство в Сърбия.Че сръбските власти няма да пречат на българските инвестиции там.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йотова да се върне в Западните покрайнини,защото нищо не е направила там,освен собствения си ПиАр.
6
0
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Добър ден сватя, сега ли ти донесоха тая новина? То премина апогея си - сега каналджийството е канализирано по всички полицейски правила !!
5
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Нона Йотова ни е вице.Срам.Голем срам.БКП е направила конкурс за антипатични личности.Йотова Нинова.Мазници
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи когато изказването е СРЕЩУ тиквата се определя като "Йотова ВИДЯ", а?!Така ли бе КОРУМПЕТА??А когато тиквата се изцепи с някоя неземна простотия тогава го предавате катодоказан факт.Докато медиите в Бг са корумпирани *** като вас Бг все ще е в тинята.
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е все пак, че в тази държава на Мутри и Суджуци, някой се осмелява да назовава нещата с истинските им имена.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама такоа нашата канализация е още запушена бре булка.Къде са тези каналджии?
1
10
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКО СИ ИМА ЦЕНА! преди 6 години
ГООООЛЯМ ПРАЗ!!!КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ---ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!ДАВАШ ПАРИ ---КАРАМЕ ТЕ И НА ЛУНАТА!