МВнР предупреждава: Не пътувайте до Рио де Жанейро

Война между полицията и наркокартелите се води в града
Обновена: 24 сеп 2017 10:01 | 24 сеп 2017 09:58, Анисия Иванова
51

Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Република България и посолството ни в Бразилия предупреждават сънародниците ни, които възнамеряват да пътуват до Рио де Жанейро, да се въздържат от посещение на града до нормализиране на обстановката.

Онези, които се намират в града, да се въздържат от визита на Леблон, Ипанема и Копакабана, както и на райони, в които вчера вечерта (през нощта българско време) е имало сблъсъци между организирани наркобанди и силите на реда, съобщиха от МВнР.

В края на миналата седмица кризата със сигурността в града се изостри неимоверно. Ожесточени престрелки между организираните банди и полицията се водят в най-голямата фавела на Рио – Росиня. Тя е в непосредствена близост до най-посещаваните от туристи райони в южната част на града – Леблон, Ипанема и Копакабана.

Междувременно войната между наркоклановете се разпространи и в другите осем големи фавели на града.

Въпреки че на 28 юли армията излезе на улиците на Рио, за да подпомогне полицията в борбата с организираната престъпност, силите на реда не са в състояние към момента да овладеят ситуацията.

Посолства и консулства в Бразилия започнаха да предупреждават своите граждани за ограничаване на пътуванията до Рио де Жанейро заради нарковойната.

Българските граждани в Рио де Жанейро, които имат нужда от помощ във връзка със ситуацията, могат да се свържат с посолството ни в Бразилия на телефон +55 61 32236193, както и на дежурния телефон в извънработно време +55 61 86023360.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
С билет от 1.60 можете да пътувате до Люлин , където е почти като Рио Де Жанейро !
38
1
 
2
 
! Отговори
Мигрант преди 6 години
... а да и не пътувайте никъде, че и без това нямате пари за пътуване, какво само се самозалъгвате, екскурзии бла бла. Стойте си по домовете и не ходете никъде
37
1
 
3
 
! Отговори
Мигрант преди 6 години
Ей са само да кацна и пак се връщам ама за едни куфари само, че били по тежки и и ги оставих на аеорпорта, та да си ги прибера обратно
36
1
 
2
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 6 години
Гълъбин Боевски ко ли би казал ?;))) Отлетя той отлетяяяя.
35
4
 
3
 
! Отговори
МВнР преди 6 години
Също не пътувайте и до сащ, защото има опасност от ядрена катастрофа.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти и държавата(в държавата) - сили на реда - армия и полиция не могат да се справят. Закривай.
33
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Ot vsichki komentirashti se vizda che nikoga ne sa stapvali v Brazilija.Te bulgarite kato sa se zasili kam Brazilia,edva gi ozaptiavame...Dai na nishto neznaeshtite da komentirat vsichko...prost narod.
32
0
 
9
 
! Отговори
Аре стига бе ..... преди 6 години
аз всяка сутрин си отскачам до Бразилия , да ударя по едно кафе " Нова Бразилия " ... Сега какво да правя със спестените парички ???? Да , знам ще си купя и пия само " Лаваца "
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо натам се бях запътил, ама...
30
1
 
9
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Ани -" Лошо, но логично в България останаха недъгавите. Но времето си знае работата. Новото поколение ще възроди България." - Ани , новото поколение след 50 години , ще мисли как да преименува бившата България ! Новите поколения са от хора с целогодишен загар ! Математиката е царицата на науките !
29
2
 
9
 
! Отговори
Скънка преди 6 години
Още преди години Рио бе място, от което от 5-звезден хотел с невероятен пейзаж от едната страна, виждаш лицето на мизерията и "улицата" от другия балкон...
28
12
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Тя най-голямата фавела не в Бразили, ами в целия свят се казва Россия.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЯЛАТА ИМ ДЪРЖАВА Е ЕДНА МАФИЯ!!!МАХНАХА ДИЛМА И ТУРИХА ТЕХЕН ЧОВЕК БЕЗ ДА ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИ СЛУЖЕБНО!!!ДИЛМА РУСЕВ КАЗА ОК ДА ПРОВЕДЕМ НОВИ ИЗБОРИ А ТЕ КАЗАХА НЯМА ДА ПРОВЕЖДАМЕ МАХАМЕ ТЕ И ТУРАМЕ НАШ ЧОВЕК СЛУЖЕБНО!!!БРАЗИЛИЯ Е КАРТЕЛНА ДЪРЖАВА ПОЛУАФРИКАНСКА!! ТАМ ЦАРИ ПОЧТИ ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ!!! КАТО В ПОВЕЧЕТО АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ!!!
26
0
 
29
 
! Отговори
Мерси преди 6 години
Ей,добре че Външно предупреждава,щото бях на косъм да тръгна за Рио!
25
0
 
3
 
! Отговори
до Циник преди 6 години
В К. Париж има готини хора ти защо така се излагаш,майна? Явно работиш за някой чужденец тарамбук и много сбръч и унижения си изтърпял,ако е така кофти майничка,но дерзай живота е борба низ от хубави и трудни моменти.Alles gute! Bis bald!Schöne tage!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 18, ти се радвай, че изобщо те унижават с ниска пенсия. В много държави изобщо не съществува понятието пенсия! Там се оправят всеки както може. То и в България преди 100 години не е имало пенсия.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 анонименПредолагам за добро..По-лошо едва ли може да стане, човечеството отдавна е на ръба..
22
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Рано или късно правителствата ще вземат решение за легализиране на дрогата ! Може да е след 20 години, но може да стане и след 50 или 150 години, но все някога ще стане! Войната , която светът води сега няма резултат!Дали ще е за добро или лошо, никой не знае !
21
4
 
3
 
! Отговори
Tselen преди 6 години
Pf...a imat mnogo gripeni....ama gripenite ne pomagat...
20
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За симпатягата, който ни убеждава какъв късмет е да се родиш в България, само искам да вметна, че хората на много места в света са по-бедни от нас, но са по-щастливи. Така че не съм много съгласен. За да наричаш това късмет трябва да не си живял много тук. Защото не всичко е в материалното.