Евродепутат: Всеки момент може да влезем в Шенген!

С победата на Меркел ще се построи и нов ЕС, смята той
25 сеп 2017 11:45, Петя Славова
27

България трябва да намери достойното си място в Европейския съюз. Когато Германия състави новото си правителство, тогава ще може да се намери диалог за страни като нашата, като Румъния, Хърватия, за влизането им в Шенген. Това заяви в "България сутрин" евродепутатът от ЕНП/ ГЕРБ Емил Радев.

Той даде този отговор след поставените твърдения, че след победата на Ангела Меркел пред Европейския съюз и неговите партньори стои основната задача за построяване на нов ЕС и, следователно, дойде въпросът какви са възможностите на България в този нов строеж.

Още по темата

"След като стоим с мониторингов механизъм, след като сме вън от Шенген, след като имаме храни със занижено качество, явно още не сме намерили истинското си място в ЕС", посочи Радев пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът бе категоричен, че България е доказала, че пази добре външната европейска граница, без която Шенген не би могъл да съществува.

Емил Радев е уверен, че във всеки един момент може да влезем в Пространството, тъй като сме изпълнили условията, но всичко зависи от последната дума на Европейския съвет.

"Българското председателство на ЕС ще тласне този процес", смята евродепутатът.

Гостът на телевизията бе доволен от преизбирането на Ангела Меркел като канцлер на Германия, тъй като политиките, които Европейската народна партия (ЕНП) прилага в цяла Европа ще продължат в същия дух и ще се запази относителна стабилност.

"Това, което се случи след мигрантската криза в Германия създаде ситуация, която трудно можеше да се удържи. Въпреки нападките, Меркел намери правилния път и изведе страната от лабиринта, в който се намираше, като запази мира", заключи Емил Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЧИ С ДВЕ ДУМИ:СПОРЕД ТОЗИ ТОТАЛНО НЕИЗВЕСТЕН ИНДИВИД ЕМИЛ РАДЕВ , ЗА ДА НЕ СМЕ В ШЕНГЕН Е ВИНОВНО ДОСЕГАШНОТО ГУЕРМАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО.СЕГА, С НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.Празни приказки на един ненужен човек.
24
1
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Е точно тоя угоен готованец да ми говори колко хубаво било в Шенгена - айде моля, нема нужда. Те герб-ерастите са си направили техния си Шенген, особено евродепутатите - грабят и лапат незаслужени пари като невидели, пък народа кара на 800 лв заплата и на 300лв пенсия. Вън от ЕС, никъв Шенген!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква полза от това да влизаме в Шенген, ама НИКАКВА!!! Влизането в Шенген ще улесни само престъпниците, контрабандистите и онези, които бягат от закона в собствената си страна. За обикновения човек е просто безсмислено, то и сега си пътуваме без визи, а и в икономическо отношение няма никаква полза - е, вижте Гърция, те са в Шенген и пак са закъсали. Никакъв Шенген, безсмислено и безполезно е! Виж обаче да се въведе еврото има полза и това трябва да стане час по-скоро!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще се подмокря!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция нали е в Еврозоната. И в Шанген. Още я карат по инерция, но ако почнат да си връщат дълговете, и картата на Гърция ще трябва да продадат.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То у Шенгеня сичката хубост се събрала.
19
1
 
15
 
! Отговори
Карина Бг преди 6 години
Размера на кражбата, която тия омразни на народа жалки клакьорчета евродепутутки *** Шмайзер, Мария Габриел и тоя тapaпонкьо от статията прибират всеки месец под формата на заплати, представителни, командировъчни, офис разноски и др. привилегии е баснословен! Всеки един от тези "слуги на българския народ в Брюксел" ОФИЦИАЛНО прибира около 50.000 лева на месец и над 600.000 лв на година! Къде е пропорционалността с доходите на българина?! Чисто извращение! Това ли е, другари, демокрацията?
18
1
 
13
 
! Отговори
Dodo NY преди 6 години
"Браво" на Евродупетатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Едисикой си там източвач и цоцач на мангизи и тотално неизвестен с абсолютно нищо друго до момента! В момент в който всички нормални държавници връщат границите си, барабар с кльонове, 3 метрови стени и зидове и бодлива тел, той размахва като лaйнян вестник как сме щели да влезем в Шенген! Разбирай, тотално отваряне на границит ни за неконтролируема ислямска инвазия! Браво Бойко, ама виж си прибери вересиите!
17
2
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
ей ся, ей ся вся влезнахме. Ей ся.
16
2
 
4
 
! Отговори
Блажени са вярващите преди 6 години
Така ни обещаваха при комунизма. Всеки момент и аха-аха да задминем САЩ.Тодор Колев, лека му пръст, даже измисли една песен по този повод.Крайно време е вече да измислим пак нова песен - "Как ще влезем в Шенген?"Или по-точно: Как няма да влезем.Имаше и един такъв виц, как Иванчо се хвалел пред приятелчета: "Тати обеща да ми купи колело, ама другия път!".Абе ако трябва да си говорим в прав текст: Докато в България ни управляват комунисти, Шенген през крив макарон! И са прави.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този май се е опорошенкил.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не влязохме в Съветския съюз, атези предатели ще ни вкарат в Република Шенген, при мултикултурните хора.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да влезем в шенген трябва да имаме минимум 70% от доходите на западняците. Кога ще я направят миниюалната пенсията 600 евро? Само си мрънкат под носа да не заспят.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това защо пък трябва да ни радва?Какъв е смисълът от това за българския гражданин?За управляващите е ясно - държавата бачка в тяхна полза. Но обикновения човек това какво го грее?
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази, Боже!Дано не се случва!
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме грее Шенген, аз съм в немско .
9
5
 
10
 
! Отговори
Боливуд преди 6 години
Ша са построи ! С амуджи...
8
13
 
13
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Защо изобщо трябва да се въвежда еврото?! Имаме си БГ лев.
7
9
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Като влезем, ще имаме повече банани тоалетна харти! Барухашем, йие беседер! Сън не ме лови да не изпусна момента. Вече планирахте ли кой ще риве с радостни сълзи пред ликуващия електорат!
6
3
 
16
 
! Отговори
жеко преди 6 години
Мислите ли, че някой ще ни даде достъп до шенгенската инфо система ?Та мафията да получи достъп до тайните на Шенген. Не мисла....