Борисов мислел за по-високи заплати. Но не и под натиск!

Премиерът готов да се срещне с полицейските синдикати, когато поискат
Обновена: 26 сеп 2017 14:06 | 26 сеп 2017 14:00, Веселина Йорданова
103
Борисов мислел за по-високи заплати. Но не и под натиск!
Снимка: БТА, архив

Повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, учителите, военните и на пенсионерите да се вдигат доходите. В момента, в който видим какви са приходите, ще помислим и за полицаите. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали ще се вдигнат заплатите на служителите в сектор "Сигурност".

Още по темата

За редовните протести от 1 януари, които готвят служителите в МВР, Борисов каза, че никога не е работил под натиск и допълни, че ще се срещне със синдикатите, когато поискат, за да им покаже финансовите параметри, предаде БТА.

Премиерът заяви, че средства трябва да се отделят и за съдебна полиция, линейки и санитари, и че не може това да се случи наведнъж.

Борисов обясни, че заедно с двамата министри, на отбраната и на вътрешните работи, ще видят с какви средства разполага държавата за увеличение на бюджета на ведомствата.

Премиерът коментира, че сме сред първите в Европа по борба с контрабандата и това отговаря на много други въпроси и за борбата с корупцията.

"Когато фактите говорят и най-големите наши критици трябва да мълчат, ще продължим тенденцията за намаляване на контрабандата", увери той.

Премиерът пресметна, че тя е била 34% преди да заработи антикорупционното звено, а в момента е 7%.

По думите му тези пари са много и замърсяват цялата система.

"За да мине цялата контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места, особено по граничните региони и това е огромна маса пари", разясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Сергейчо се репчеше, че не действа под натиск, ама накрая си подви куйручето и избяга в Брюксел. Но за бат'Бойко остана да възира или в Москва или в Анкара.
2
3
 
24
 
! Отговори
Любчо Христокис преди 6 години
ха ха ха хааааааааа хааа, ах ти Пинокиооткраднте с *** 2 милиарда за топлоизолация на частни сгради, ах вий умници
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже!