Предложение: Децата на починали олимпийци – с премии

ДПС иска промени в Закона за физическото възпитание и спорта
11
Предложение: Децата на починали олимпийци – с премии
Снимка: архив, Булфото

Децата на олимпийски медалисти, прекратили активната си състезателна дейност, да получават премии до навършване на 18 години. За това настояват депутатите от ДПС с внесени промени в Закона за физическото възпитание и спорта.

В мотивите си те посочват, че в последните три години от кардиологични проблеми починаха двама изявени български олимпийски медалисти.

През август тази година си отиде шампионът по вдигане на тежести Величко Чолаков, с прозвището Железния. Той издъхна само на 35 години заради проблеми със сърцето и остави две деца сираци.

Чолаков участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и печели бронзов медал в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с медал от олимпийски игри в най-тежката категория.

През март 2015 г. инфаркт покоси съотборника му Милен Добрев. Той също издъхна едва на 35 години и единственото му дете остана без баща.

След смъртта на спортистите децата им, освен че останаха сираци, вече не разполагат и със средствата от премиите на своите родители, припомнят депутатите.

Така че желанието на ДПС е със законовите промени да се помогне на децата на Величко Чолаков и Милен Добрев, както и на други в тяхното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Против!Против поредния опит да се даравят общи пари на шепа хора, които не са се внесли с повече в обществените фондове. Да, децата на убитите на пътя би следвало да имат повече права, от децата на олимпийците. Защото при тях държавата е яко виновна за съдбата им - ни пътищата ни са пътища, нито контролните органи работят. Държавата им е длъжник, точно на тези деца.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще гласувате от ГЕРБ на второ четене закона за плащане на задължения към общини и държава на граждани,които не можаха да се възползват от компенсациите за многогодишни жил. влогове?Статистиката казва,че са над 55хил.Или те малко тренировки са правили,всеки на раб. си място,за да пълнят с пари ДСК?Като говорите за грижа към хората и някаква справедливост-нека бъде реална,а не само предизборна!
8
0
 
6
 
! Отговори
65 преди 6 години
Още едно предложение_всички деца на убити от пияни шофьори с помощи ,ама от виновнияА не да си седи в затвора ,да го храним,като вземат от минималната ми заплата.
7
2
 
10
 
! Отговори
пена преди 6 години
Понеже анаболисите са по-важни от останалите хора. Направо да им издържаме цялото родословно дърво на тия толкова "полезни" за обществото спортистчета
6
2
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Ако заплащахте подобаващо титлите и медалите,нямаше да има нужда от вашите ала-бала...
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за златен олимпийски медал - по 3 минимални заплати МЕСЕЧНО ДО КРАЙ НА ЖИВОТАза сребърен - 90% от горната сума за бронзов - 80 %Тъй като някой имат по повече от 1 медал, то има хора, които ще вземат по 3-4 хиляди месечно. На печелившите честито
4
0
 
14
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Какви премии? Мислех, че спортистите вземат една премия, а не доживотна такава. Дайте повече информация за тези премии!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът се завръща с ново поколение активни борци!
2
1
 
13
 
! Отговори
Ози преди 6 години
Децата на починали олимпийци с премииДецата на живи олимпийци без премииПо-добре мъртъв олимпиец, отколкото жив
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
давайте направо и за внуците и правнуците и така нататък до 9-то коляно.. За това , че някой бил взел медал и от това да се ползва цялата му рода?! Къде го има това бе?