Непризнаване на българско малцинство в Албания? Фейк нюз!

Ковачев: Информацията умишлено е разпространена от македонски медии
28 сеп 2017 12:00, Елка Василева
27
Непризнаване на българско малцинство в Албания? Фейк нюз!
Андрей Ковачев. Снимка: архив, Булфото

Непризнаването на българско малцинство от Тирана е фалшива информация, разпространена от македонски медии, коментира за "Фокус" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

По думите му информацията е разпространена умишлено, като целта е създаване на конфликт и напрежение по темата.

Още по темата

Към момента има проектозакон в албанския парламент, който не е приет, но информация, че българското малцинство официално не е признато, е фалшива новина, заяви евродепутатът.

"Европейският парламент прие резолюция с препоръка към Албания да признае малцинствените общности на територията на страната, включително и българската. Целта е правата на нашите сънародници, живеещи в районите на Мала Преспа, Голо Бърдо и Гора да бъдат зачетени, като те са поискали с петиция", обясни Ковачев.

Евродепутатът коментира, че това е желанието и препоръката на ЕП, след толкова десетилетия най-накрая българското малцинство там да бъде признато.

Той обясни, че в момента тече дебат по темата, следващата седмица се очаква в Тирана да пристигнат български представители, които да проведат среща с албанските депутати.

"Ако парламентът в Албания има намерение да приеме този проектозакон, то в него трябва да бъдат изброени всички етнически малцинства. Част от македонската академична общност не иска признаването на българското малцинство на територията на Албания, тъй като това би заличило тезата им, че на македонска територия никога не е имало българи", коментира още Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Живееш в 21-ви век, имаш достъп до информация чрез Интернет. Вземи чети и се просвещавай. Какво ми казваш в момента? "Аз съм *** и т.ъп ке си умра"?! :D
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 22 . Македонец съм . Гледал съм филма . Не коминтерна ме е направил македонец мен и други около мен . А ти си бъди какъвто искаш . Аз съм македонец и македонец ке си умра .
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната провокация на македонските комунисти!Те са като нашите комунисти - само лъжат и дърпат назад държавата!Добре, че у нас не са на власт!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 *** ли си какъв си не знам. В нета има един филм Македония последния проект на Коминтерна. Гледай го. Само човек който не познава историята или е злонамерен може да твърди, че имаме македонско малцинство. Освен това обиждаш половин България. Много сме потомците на македонски бежанци.
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушал съм ги тези . Дай друга плоча . България е фашистка страна и забранява правата на македонското малцинство .Бог да ги съди . Аз съм македонец и нямам права , но ромите, турците гагаузите имат според българите . Те се натискат албанците да признават българите, но те не признават македонците - бог да ги съди . Колко са прави толкова да са живи
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19 В България няма македонци, като нация, просто като регион. Македония е измислена държава за намаляване на силата на България и нейната цялост. Разбрали умнико
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината - бъл малцинство наброява стотици . Македонското малцинство - стотици хиляди . Искам да питам - Кога българите ще признаят македонското малцинство в България ?Кога бре демократи ? Пак ще попитам поне знам че ви хваща трета глуха КОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПРИЗНАЯТ МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ ?Око за око , зъб за зъб . Ако това не стане в скоро време - Бог да ви съди !
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-интелигентните журналисти пишат "ФЕЙК НЮЗ".Как иначе ще проличи високата им интеригентност?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали ББ е много гъст с американците,а те командват в Албания?Нали Костов подкрепи НАТО срещу сърбите и се бореше за Косовските и Албанските интереси?Нали Джамбазки преди месец се кълнеше,че Сърби и Руснаци все били срещу нас,а албанците ни били естествения съюзник?И след всички тия пируети пред албанци и американци,г-да политици,какво постигнахте?Това което сте постигнали може да е във вашия джоб,но във никакъв случай не е в активите на Българските национални интереси!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви си изявления дошли по команда по въпроса за българищината,който си е българин той си остава в душата българин както е писал Иван Вазов и много други,но неговото стихотворение за първолаците в читанките -Аз съм българче пресъздава ценностите и ни завещава как да го пазим като любим,тачим и милеем,ако по някакви причини не можем да подобрим то сме задължени да не му вредим на българското,родното,а тия дет се гонят за армагедона да си тичат как щат и да се кланят как шпиони на епохалипсата.
14
4
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
***, какво е това "фейк нюз"? Малко тъпо звучи.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Гърция и Македония, кога ще признаят българите си?
12
3
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А договора в клозета ли ще отива
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стреляйте по пианиста, той толкова си може! За кaлкyлaтopкa говоря
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата ви като журналисти, не е само да отразявате новините, но и да запазвате българската си същност. Явно това не е възможно, но поне пишете на български.
9
2
 
11
 
! Отговори
Penko преди 6 години
***, пише се "фалшива новина" а не "фейк нюз".
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментакъв възродителен процес ще приложат, ако албанците имат коминтерновската глупост да признаят българите там за "македонско" малцинство - тогава след десетина години ще трябва да си разменят населението по спящи клетки и гнезда, или да се изпотрепят по югославски, след това още две-три-четири, колкото кажат отгоре - нови държавици
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако последния абзац е верен, то договора за добросъседство трябва да бъде скъсан от наша стана. Само, че с нашите гъзолисковци няма да последва никаква реакция.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нали сключихме договор за добросъседство с макетата, Баце толкова се би в гърдите, че вече сме първи дружки с Македония... Май никаква файда от този договор, нищо не се е променило в отношението им към нас.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименташева, защо не си в меден отпуск - поддържаш опозиционното осветление по управляващия кабел