Патриот се кани на Албания: Няма българско малцинство, няма и ЕС

Доц. Милен Михов с коментар как можем да защитим интересите на нашите сънародници
Обновена: 29 сеп 2017 06:54 | 28 сеп 2017 22:08, Красимир Ангелов
26
Патриот се кани на Албания: Няма българско малцинство, няма и ЕС
Снимка: Bulgaria ON AIR

Албания няма да стане част от ЕС, ако не зачита правата на малцинствата, посочи  доц. Милен Михов от Обединените патриоти в студиото на "Денят ON AIR".

"В резолюцията на Европейския парламент по напредъка на Албания, която ясно се поставя не от България, а от Европа, ясно е посочено, че едно от условията за присъединяване на албанската страна към ЕС е зачитането на правата на българското малцинство в нея", заяви Михов.

Още по темата
Патриотът обясни още, че министър-председателят Бойко Борисов е провел разговор с албанския си колега, което подчертава тезата, че ако няма българско малцинство, няма и европейска интеграция. Михов все пак не смята, че до такова развитие на нещата ще се стигне, тъй като Албания, както твърди той, е приятелска държава.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и притесненията, че правата на нашите сънародници може да бъдат нарушени след подписания Закон за образованието в Украйна, в който се ограничава изучаването на майчин език от националните малцинства.

"Току-що се върнахме от парламентарна делегация в Запорожие. Това е област в Украйна, която е силно населена от българско малцинство повече от 150 години. Там срещнахме добро отношение на държавно и местно ниво, но и чухме определени сигнали от наши сънародници, които се притесняват от новите разпоредби", обясни Милен Михов.

По думите му "тънкият момент" е, че прилагането на закона предполага важна роля на местните и държавни администрации. Това от своя страна наклонява към потенциалния риск не на държавно, а на местно или областно ниво правата на българските малцинства да бъдат игнорирани, твърди патриотът.

"Затова ние ще търсим гаранция от украинската държава за прилагането и защитата на българските преимущества", обеща гостът на телевизията.

Целият разговор по темата вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air


 


26
Още от
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 20

Не си прав. Хора с българско самосъзнание все още има, макар и малко. И това, че са малко, не ни дава право да ги изоставим като плячка на македонистите.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имам роднини от Албания. Изнесли са се от там отдавна, постепенно разпродадоха имотите си там. Първо са били в Охрид, после дошли в София, преди 44 година
19
4
 
6
 
! Отговори
Грудю преди 10 месеца
Докато им дойде реда на шиптърите ЕС няма да го има
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма как там да останат хора с българско самосъзнание... Дори в България не съществува обща национална доктрина.
Глупостите на доцента дори не ми се коментират. Справка, договора с Македония, който ни продиктуваха от ,,Козяк''!
17
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 месеца
Синедрионът си подготвя почвата за Велика Албания! Защо такава изгъзица?! Защото това е традицията на хазаро-тюркския окупатор на Балканите. Башибозукът се е комплектовал от албанци и делиорманци, и синедриона не е отменял отоманската империя.
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Енвер Ходжа,през 50те год. искаше учители и учебници за българите в Албания, комунистите му отвърнаха, да се обърне към Скопие, защото хората били македонци. Разбира се албанския диктатор не го направи,понеже знаеше, че това е измислена нация. Сега искаме българи да търсим там! Свърши се, българите там 70г.са облъчвани от ТВ, радиа и емисари от Скопие и българщоната е почти умряла.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 10 Македонец. Ние сме признали правото на всеки дасе изяснава, както си иска. На последното преброяване близо 5000 души се писаха македонци, от тях има и родени в р. Македония, пребващи тук. Около 2000 от македонците, като майчин език са писали българският.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В тази сурова страна Албания нежните българи не виреят.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8 Коминтернът,заедно с българските продажници-комунистите ,измислиха "македонската нация език".Една от авторките му е майката на руския гражданин Сер-гей Станишев,която е защитила труд по темата.БКП дава Македония и Западните покрайнини на Югославия без една дума възражение,насила помакедончва населението в Струмско...Още искаш ли да напомням,безроднико?
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А вие скопско-руско-сръбски хайдуци кога ще се извините на България за това,че открадохте 1 милион наше население заедно с част от културното наследство на Охридска България? Кога ще ни благодарите за това,че ви дадохме Кирилица език и православие???
11
4
 
11
 
! Отговори
luckyman преди 10 месеца
Спорове със зомбита са безсмислени... ..още повече, когато фактите, колкото и да се укриват са налице и документирани!
А за Албания, много или малко, там има повече българи, отколкото тука във форума!
Това например е факт и трябва да го признаем...
10
5
 
18
 
! Отговори
Бож. преди 10 месеца
Когато вие признаете 90-та процента Българско мнозинство във Вардарска България!
9
19
 
7
 
! Отговори
Makedonec преди 10 месеца
Вие кога ще признаете Македонско малцинство.
8
4
 
14
 
! Отговори
Бож. преди 10 месеца
Москва определено Е виновна така,както е виновна и за насилственото помакедончване на 1 млн. Българи във Вардарска България! Тия "македонци" в Скопие не са паднали от Марс нито ние сме ги изобретявали- те бяха съчинени от Сталиновите банди,които ни окупираха през 1944 г!
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започнаха теориите на конспирацията , Сега пък Москва била причина .
Божкее , колко луди хора . Всички им виновни , само те не могат да видят истината .
6
3
 
13
 
! Отговори
Божил преди 10 месеца
На Марс Българско малцинство няма понеже Марсианската компартия превърна всичките Българи в марседонци,а нежелаещите ги хвърли на кучетата в Голи Оток и Идризово.
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно ми е на Марс дали признават българското малцинство? Ще ги приемаме ли в галактическия съюз?
4
11
 
7
 
! Отговори
до luckyman преди 10 месеца
Никакъв натиск няма . Недей така , стар човек си па се водиш по акъла на лажливи патреоти . Хората определящи се като българи в Албания са не повече от 30 човека .
Албания е доста толерантна към признаване на малцинства, за разлика от България .
Просто не можеш да признаеш нещо което го няма . Прочети в нета статията "Правен статут и фактическо положение на малцинствата в Западните Балкани :Република Македония и Република Албания "
3
10
 
6
 
! Отговори
luckyman преди 10 месеца
На албанците е оказван натиск за да не признават.. ..все пак и те не искат проблеми! Илюзия е да мислим, че такъв гигантски и продължителен гео-политически проект като македонизма се осъществява само от Белград и Москва! За такова нещо трябват големи сили и големи "началници" и от "другата страна'' на Берлинскиот зид...
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Там в Албания няма българи . Ходете и питайте лично .