Патриот се кани на Албания: Няма българско малцинство, няма и ЕС

Доц. Милен Михов с коментар как можем да защитим интересите на нашите сънародници
Обновена: 29 сеп 2017 06:54 | 28 сеп 2017 22:08, Красимир Ангелов
26
Патриот се кани на Албания: Няма българско малцинство, няма и ЕС
Снимка: Bulgaria ON AIR

Албания няма да стане част от ЕС, ако не зачита правата на малцинствата, посочи  доц. Милен Михов от Обединените патриоти в студиото на "Денят ON AIR".

"В резолюцията на Европейския парламент по напредъка на Албания, която ясно се поставя не от България, а от Европа, ясно е посочено, че едно от условията за присъединяване на албанската страна към ЕС е зачитането на правата на българското малцинство в нея", заяви Михов.

Още по темата
Патриотът обясни още, че министър-председателят Бойко Борисов е провел разговор с албанския си колега, което подчертава тезата, че ако няма българско малцинство, няма и европейска интеграция. Михов все пак не смята, че до такова развитие на нещата ще се стигне, тъй като Албания, както твърди той, е приятелска държава.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и притесненията, че правата на нашите сънародници може да бъдат нарушени след подписания Закон за образованието в Украйна, в който се ограничава изучаването на майчин език от националните малцинства.

"Току-що се върнахме от парламентарна делегация в Запорожие. Това е област в Украйна, която е силно населена от българско малцинство повече от 150 години. Там срещнахме добро отношение на държавно и местно ниво, но и чухме определени сигнали от наши сънародници, които се притесняват от новите разпоредби", обясни Милен Михов.

По думите му "тънкият момент" е, че прилагането на закона предполага важна роля на местните и държавни администрации. Това от своя страна наклонява към потенциалния риск не на държавно, а на местно или областно ниво правата на българските малцинства да бъдат игнорирани, твърди патриотът.

"Затова ние ще търсим гаранция от украинската държава за прилагането и защитата на българските преимущества", обеща гостът на телевизията.

Целият разговор по темата вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Не си прав. Хора с българско самосъзнание все още има, макар и малко. И това, че са малко, не ни дава право да ги изоставим като плячка на македонистите.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам роднини от Албания. Изнесли са се от там отдавна, постепенно разпродадоха имотите си там. Първо са били в Охрид, после дошли в София, преди 44 година
19
5
 
6
 
! Отговори
Грудю преди 6 години
Докато им дойде реда на шиптърите ЕС няма да го има
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как там да останат хора с българско самосъзнание... Дори в България не съществува обща национална доктрина.Глупостите на доцента дори не ми се коментират. Справка, договора с Македония, който ни продиктуваха от ,,Козяк''!
17
4
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Синедрионът си подготвя почвата за Велика Албания! Защо такава изгъзица?! Защото това е традицията на хазаро-тюркския окупатор на Балканите. Башибозукът се е комплектовал от албанци и делиорманци, и синедриона не е отменял отоманската империя.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Енвер Ходжа,през 50те год. искаше учители и учебници за българите в Албания, комунистите му отвърнаха, да се обърне към Скопие, защото хората били македонци. Разбира се албанския диктатор не го направи,понеже знаеше, че това е измислена нация. Сега искаме българи да търсим там! Свърши се, българите там 70г.са облъчвани от ТВ, радиа и емисари от Скопие и българщоната е почти умряла.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 Македонец. Ние сме признали правото на всеки дасе изяснава, както си иска. На последното преброяване близо 5000 души се писаха македонци, от тях има и родени в р. Македония, пребващи тук. Около 2000 от македонците, като майчин език са писали българският.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази сурова страна Албания нежните българи не виреят.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8 Коминтернът,заедно с българските продажници-комунистите ,измислиха "македонската нация език".Една от авторките му е майката на руския гражданин Сер-гей Станишев,която е защитила труд по темата.БКП дава Македония и Западните покрайнини на Югославия без една дума възражение,насила помакедончва населението в Струмско...Още искаш ли да напомням,безроднико?
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие скопско-руско-сръбски хайдуци кога ще се извините на България за това,че открадохте 1 милион наше население заедно с част от културното наследство на Охридска България? Кога ще ни благодарите за това,че ви дадохме Кирилица език и православие???
11
5
 
11
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Спорове със зомбита са безсмислени... ..още повече, когато фактите, колкото и да се укриват са налице и документирани!А за Албания, много или малко, там има повече българи, отколкото тука във форума!Това например е факт и трябва да го признаем...
10
6
 
18
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Когато вие признаете 90-та процента Българско мнозинство във Вардарска България!
9
20
 
7
 
! Отговори
Makedonec преди 6 години
Вие кога ще признаете Македонско малцинство.
8
5
 
14
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Москва определено Е виновна така,както е виновна и за насилственото помакедончване на 1 млн. Българи във Вардарска България! Тия "македонци" в Скопие не са паднали от Марс нито ние сме ги изобретявали- те бяха съчинени от Сталиновите банди,които ни окупираха през 1944 г!
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха теориите на конспирацията , Сега пък Москва била причина . Божкее , колко луди хора . Всички им виновни , само те не могат да видят истината .
6
4
 
13
 
! Отговори
Божил преди 6 години
На Марс Българско малцинство няма понеже Марсианската компартия превърна всичките Българи в марседонци,а нежелаещите ги хвърли на кучетата в Голи Оток и Идризово.
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е на Марс дали признават българското малцинство? Ще ги приемаме ли в галактическия съюз?
4
12
 
7
 
! Отговори
до luckyman преди 6 години
Никакъв натиск няма . Недей така , стар човек си па се водиш по акъла на лажливи патреоти . Хората определящи се като българи в Албания са не повече от 30 човека . Албания е доста толерантна към признаване на малцинства, за разлика от България .Просто не можеш да признаеш нещо което го няма . Прочети в нета статията "Правен статут и фактическо положение на малцинствата в Западните Балкани :Република Македония и Република Албания "
3
11
 
6
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
На албанците е оказван натиск за да не признават.. ..все пак и те не искат проблеми! Илюзия е да мислим, че такъв гигантски и продължителен гео-политически проект като македонизма се осъществява само от Белград и Москва! За такова нещо трябват големи сили и големи "началници" и от "другата страна'' на Берлинскиот зид...
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там в Албания няма българи . Ходете и питайте лично .