Спешният пациент – в най-близката болница. Точка!

Ще има промени в обслужването, закани се здравният министър
11
Спешният пациент – в най-близката болница. Точка!
Снимка: Булфото, архив

Предстоят промени, свързани със здравното обслужване на гражданите, съобщи ресорният министър Николай Петров.

Още по темата

Поводът са зачестилите инциденти, свързани с оказване на спешна помощ в болници.

Министърът дори прекъсна болничните си, за да се срещне с жена от София, след като съпруга й Спас Добрев почина, защото в "Пирогов" отказали да го приемат. Заради този случай се стигна и до уволнения в спешната болница.

Здравният министър призна, че има ескалация на недоволство и в медицинските среди, и сред обществеността след зачестилите напоследък инциденти със Спешната помощ.

Това, по думите му, налага промени в регламентите за здравното обслужване.

"Отново ще актуализираме тази заповед, че спешният пациент се води в най-близкото лечебно заведение. В лечебното заведение пациентът остава и ако той не е профилен, ще трябва лечебното заведение да има грижата да го предислоцира към друго лечебно заведение, където профилът би бил по-добър, а не това да е грижа на екипа с линейката", обясни той цитиран от БНР.

Николай Петров посочи, че е необходим и по-ясен регламент при административното обслужване в случай на починал пациент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро няма да има спешна медицина в България. 12 екипа обслужват 2 милиона. От тях се иска да спасяват хиляди на ден срещу 700 лева заплата, шамари в гетата и постоянно унижение. Айде нема нужда. Ще намаляват още и лумпенизирания тъмен балкански субект който гласува за Ку,рвелия Нинова и Боко Тиквения Суджук, наречен българин ще мре. Вместо да скочи на сг,анта в парламента. Катомгласуваш за мутри и п,роститутки не ткнтрябват лекари.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то мног хубаво, ама като го заведат в някой псевдо-МБАЛ като например "МБАЛ Сердика" в Овча Купел 2, в която има само онкология и ко праим? За да сработи тази рецепта трябва да се отсеят всичките такива болници. Успех с което. По-добре е за всеки район да има една читава болница за спешните случаи и тя да се води най-близка. Така всеки болен ще има шанс.
2
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това сега ли го измисли тоз министАр! Работил съм в болници 40 години по времето на гнилия социализъм! В болниците в които съм работил човек не е умирал! Като имате предвид че идваха с диагнози които в сегашните болници ги водат в графата безнадеждни случаи! Правехме всичко възможно за да ги излекуваме с цената на безсънни нощи и много труд! Но тогава имаше хора в бели престилки които не бяха търговски дружества и не гледаха в джобовете на пациентите. Излекуваните пациенти сами се отплащаха!
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите се варваризират с бесни темпове. От космическа страна се връщаме в предмодернизма.