Тръпнете! Ще бъде ли Антон Тодоров шеф на досиетата?

Гербаджията мечтае, но мълчи, чака края на номинациите
43
Тръпнете! Ще бъде ли Антон Тодоров шеф на досиетата?
Снимка: архив Булфото

След като в сряда депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров призна, че да оглави Комисията по досиетата му е "детска мечта", днес отказа да коментира дали е готов за поста или не.

Мандатът на сегашната комисия изтече през май, а кандидатурите за нов състав трябва да бъдат внесени до 4 октомври в парламента. От ГЕРБ дадоха заявка, че Тодоров ще е тяхната номинация, но днес той нито потвърди, нито отрече, че това е така.

Още по темата

"Няма да коментирам нищо до следващата сряда, когато изтича срокът за номинациите. Бъдете живи и здрави, тръпнене в очакване", отговори той на настоятелните въпроси на журналистите в парламента.

Пред БНТ в сряда Тодоров съобщи, че е номиниран за председател на Комисията по досиетата, но днес отсече, че докато нещата не станат официални няма да каже нищо по темата.

Съставът на Комисията е от седем души. В момента тя е оглавявана от Евтим Костадинов, излъчен от БСП, който изкара два мандата като председател.

Междувременно от БСП внесоха изцяло нов закон за архива на бившите репресивни служби, с който искат да се закрие Комисията по досиетата и да се усложни, а в някои случаи и спре свободният достъп до документите на ДС за хора, заемали или заемащи публични или обществени постове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
д-р Иванов преди 6 години
До То6 Няма нужда да чкаме д аго изберат! Вече сме наясно що за *** е ! От най-големите, от най-вонящите !88313
36
1
 
4
 
! Отговори
д-р Сократес преди 6 години
Засега никой не успя, но е тоя ще разгони тотално фамилията на ГЕРБ! Луд умора няма!
35
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ХМ,много,не ми прилича на българин,на тази снимка,сякаш по рождение има 100слънчеви бани.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този води в моята класация! Ако, не дай Боже, много се обърка, ще го намеря и преди да пропеят първи петли, ще се отрече от себе си!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не бих се изплюл на тоя защото ще си изцапам храчката !
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не стана ли един от ШАЙКАТА ??
31
5
 
15
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Има българи, които като ги видиш трябва да ги подминаваш с отвращение и погнуса.Този е един от тях!
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не беше ли този,който написа една книга с название "ШАЙКА".Ако написаното в нея е вярно,защо прокуратурата не завежда дела срещу упоменатите в книгата и цитираните в документите към нея лица???Ако написаното в книгата е измислица и долнопробна лъжа защо пак същата прокуратура не възбъжда разследване срещу лицето Антон Тодоров за наклеветяване на длъжностни лица и изфабрикуване на документи с невярно съдържание???
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възниква резонен въпрос, лицето Тодоров как свиква с миризмата на някои части които облизва всеки ден на Вожда и заместника му, Цецко? Явно е много верен и предан. И получава захарче като пуделче.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, да стане шеф ни ще извади ли личното и работно дело на агента от ДС БУДА? Или другото с името Мазния от ГДБОП? Ха да го видим сега, ако е обективен трябва да вади всичко. А на Цецо личното дело от ДС? А на Жорката Марков с името Николай? Още колко има, ще вади или ще крие? А неговите опити да стане агент на ДС но отхвърлен поради липса на всякакви качества? Преценете.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Прав си, че от дете е мечтаел, но се е провалял на психо тестовете, но при ГЕРБ всичко е възможно. То разни калинки-маликни станаха какво ли не, че тоз с налудничавия поглед ли?!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на червените каскети им е през... поредният *** който нито в НС, нито в тази агенция, нито въобще някъде му е мястото
25
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените каскети са в паника. Досега техният човек прикриваше следите, но вече няма да е така.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като го назначат ще седне на кашоните и ще мъти, мъти! Само да внимава в мътенето, че знаеш ли .... дългоухият не прощава!
23
1
 
23
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Въздух под налягане. Скоро след избирането му всички ще разберат що за човек е. А това, че комунистите треперили е голям смях. Балон и доносник, жалко. До кога ще продължаваме с тези документи, цял свят се отказаха от тези глупости, но ние къдети. Боли ни онази работа за този ***. Всички му се подиграват, а ц.ц. излезе с някакви умопомрачителни тълкования. Ха, ха ха.
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този от дете си е мечтаел да стане агент на ДС, обаче там са оценили, че интензитета на въртене на тази фурнаджийска лопата, е много по-голям от необходимото за доносник на ДС и са го отхвърлили... сега ще мъсти:) Но пък защо да не го назначат, то в България това е практика - мутра, премиер, престъпници, полицаи, сводници, попове... та какво пречи поредният подлец да бъде съдник на морала на другите.
21
8
 
14
 
! Отговори
don преди 6 години
г-н Тодоров е много по достоен от това да бъде на поста председател на една комисия то тя да е било по някакви досиета които са повече на 30 години .Той е е достоен да бъде номиниран за МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ.културен интелигентен верен до гроб на господаря си. няма принципи , не страда от угранизение на съвестта. Идеалния заместник на сегашния които се дъни от всякъде . Тодоров е най подходящия той ще бъде стожера на МВР и редовите служители ща застанат плътно зад него своя вод
20
2
 
21
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Очилцата и мустачките,ако барнеш и си готов........
19
8
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Да, ама там не са имали антирадни комунисти, а нормални партии
18
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите ги хвана ток.