В парламента работят така: Час-два работа и заплата над 3 бона!

Работният им ден напоследък започва в 9 ч. и приключва в 10:30
70
В парламента работят така: Час-два работа и заплата над 3 бона!
Снимка: Олег Попов, архив Dnes.bg

Заплата над 3200 лв., работа по час – два на ден. Не, това не е фалшива обява за работа, ами действителността в Народното събрание.

В първия работен ден на депутатите за седмицата – сряда, 27 септември, те заседаваха от 9:00 ч. до 11:00 ч. След това си тръгнаха, защото бяха изчерпали дневния си ред.

В четвъртък, 28 септември, работното им време продължи само час и половина - от 9:00 ч. до 10:30 ч., отново поради изчерпване на дневния ред в програмата им.

За 90 минути работа те успяха да приемат два доклада – годишен за работата на Комисията за регулиране на съобщения и анализ на пощенските услуги, също внесен от регулатора.

За да не изпаднат в ситуация обаче да нямат какво да обсъждат за петък, депутатите си оставиха за обсъждане промените в Закона за лова и опазване на дивеча.

След него ще се проведе и редовният петъчен парламентарен контрол, така че поне в последния работен ден от седмицата народните избраници ще уплътнят времето си до 14:00 ч., когато според правилника за дейността на парламента председателстващият ще бие звънеца за закриването на заседанието.

БСП пък обвини за пореден път мнозинството за твърде кратките заседания. Според социалистите техните законопроекти нарочно не влизали в програмата на парламента и така не се стигало до обсъждането им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
chivars pantev преди 6 години
Каква ли е и ползата от тези два часа, по живково време народно събрание се свикваше три, четири, до пет пъти годишно и живота на българина беше десет пъти по подреден от сега. Каква им е толкова работата, да лапат безплатни кюфтета, да уреждат бизнес интересите си и да следят получаването на еврофондовете, с цел разпределение по места, съответно и за техният джоб.
58
0
 
11
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Щом сте си ги избрали, не мрънкайте. Ви сте им дали влас, пари, жени, коли и други благини. Сега ще ги траете а при следващите избори си ги изберете отново. МОГА ДА ГО КАЖА ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ.
57
0
 
17
 
! Отговори
Предлагам преди 6 години
Нека през последното тримесечие на тази година депутатите да получават минималната за страната заплата!Това ще промени мисленето им. Спестените от техните три заплати пари да се дадатза лечението на някого!
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре тоз парламент да го нема те сами нема да си го закрият - папането е големо за всичките вътре за сметка на народа демек наша. Работят за тех си, прават закони за тех си и техни приближени лобита. Опазицията пък хич я нема.
55
0
 
13
 
! Отговори
редник преди 6 години
Когато пенсионерите започнат да определят размера на депутатските заплати , ще стана демократ !
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе привърженици на ГЕРБ, БСП, ДПС, ПФ и т.н., до кога ще търпим това истинско безобразие?
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПРОГНИЛИЯ ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА ИЗПРОВОДЯК СИ ГЛАСУВАХА БОНУСИ ПО 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ.КОЕТО ПРАВИ ПО 140000 ЛЕВА.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък въобще,кога са работили?Те работят за себе си и боли ги за народа.Най-мразя мутри и политици.Не можеш ги различиш:)
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие пък. Тука в Германия толкова плащат на миячите на чинии (1500 евро) пък вие завиждате на депутатите в България че получавали толкова.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, те за целия месец май бяха работили 32 минути.
49
1
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Не че нещо ама голямо дране пада на Бате Борисов-Арсенал ....само да кажа че мача се играе на стадион Борисов Арена :)
48
2
 
5
 
! Отговори
ЛАРИ преди 6 години
Ми то май всеки се е отрекъл от българското - ....
47
1
 
13
 
! Отговори
пфу преди 6 години
НЯМА КАКВО ДА СМЯТАТЕ, ТО ОТДАВНА Е СМЕТНАТО. ВИЕ СТЕ САМО СТАТИСТИ, А ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ ЛАПАТ. ВЕЧЕ НЕ МИ Е ЖАЛ ЗА НИКОЙ БЪЛГАРИН. ЩОМ ТЪРПИ ТОВА....
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Час-два работа и заплата над 3 бона! ТОВА Е ВИДИМО, ЧЕ НЕ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПАРЛАМЕНТ.
45
0
 
16
 
! Отговори
Ядосан преди 6 години
Кой знае как ехидно се хилят на коментарите ни, които се пишат от всички нас.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пребоядисаните другаре-демократе, все наше другаре, на партията ни ***
43
0
 
6
 
! Отговори
КуКлус преди 6 години
Драматезирвате нещата .......едно време онзи с бялата коса като каза заплатите на депутатите да стане колкото е минималната и субсидийте да бъдат премахнати ? Народа стана гордо биейки се в гърдите и го нарече луд и че бил за въжето ! Сега какво искате ? Нека си лапат папелите нали вие ги държите там ?
42
0
 
13
 
! Отговори
Гербер до смърт преди 6 години
Много ясно ! Вие какво искате да ви работя за 500-600 лв по цял ден ли ? Айде без тия ! Докато има баница ще я делим богато и не забравяйте че вие ни я давате !
41
0
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Всички в парламента са на хранилка от народа. Нищо полезно не са свършили за държавата. Но имунитет и големи заплати имат, както и най различни привилегии. Те са по вредни и от еничари.
40
0
 
21
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
А върховните съдии-7 бона,без екстрите.Похвали се днес шефа им пред би ти ви.