В парламента работят така: Час-два работа и заплата над 3 бона!

Работният им ден напоследък започва в 9 ч. и приключва в 10:30
70
В парламента работят така: Час-два работа и заплата над 3 бона!
Снимка: Олег Попов, архив Dnes.bg

Заплата над 3200 лв., работа по час – два на ден. Не, това не е фалшива обява за работа, ами действителността в Народното събрание.

В първия работен ден на депутатите за седмицата – сряда, 27 септември, те заседаваха от 9:00 ч. до 11:00 ч. След това си тръгнаха, защото бяха изчерпали дневния си ред.

В четвъртък, 28 септември, работното им време продължи само час и половина - от 9:00 ч. до 10:30 ч., отново поради изчерпване на дневния ред в програмата им.

За 90 минути работа те успяха да приемат два доклада – годишен за работата на Комисията за регулиране на съобщения и анализ на пощенските услуги, също внесен от регулатора.

За да не изпаднат в ситуация обаче да нямат какво да обсъждат за петък, депутатите си оставиха за обсъждане промените в Закона за лова и опазване на дивеча.

След него ще се проведе и редовният петъчен парламентарен контрол, така че поне в последния работен ден от седмицата народните избраници ще уплътнят времето си до 14:00 ч., когато според правилника за дейността на парламента председателстващият ще бие звънеца за закриването на заседанието.

БСП пък обвини за пореден път мнозинството за твърде кратките заседания. Според социалистите техните законопроекти нарочно не влизали в програмата на парламента и така не се стигало до обсъждането им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РънтеАми да мислят на какво още може да се сложи данък.хахахахах
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе става въпрос за завист а за справедливост и човещина ако щете.Не може аз да бачкам по 10-12 часа за 600 лв. /за пенсионерите са работили по 35-40г.за смешните 200лв/ а ти да си депутат да седиш 3-4ч. като 1 сигурно пиеш кафе с дружки и да получаваш 4000лв. Ако това е демокрация по добре ми беше при Тато.Ходехме по на две почивки а сега от 5-6г.забравих какво е това.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
240 депутати. Една част от тях получават нещо отгоре, нерегламентирано, за лобизъм.120 депутати. Една част ще получават нещо двойно отгоре, нерегламентирано, за лобизъм.Каква ще е разликата?
36
0
 
11
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
Рокфелер е казал 1 час работя 23 часа мисля. То нашите само мислят,само се чудя с какво.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, май пак трябва да се надигаме тази зима. Нещо не ме кефят тези. Нямат страх ни от Бога, ни от народа.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е здрав гърба на народа, да бачка.
33
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе, другарю, вашият комунизм какво беше? Същото.
32
2
 
26
 
! Отговори
ОБЕЗВЕРЕН преди 6 години
НИКОГА НЕ СЪМ СИ ПРЕДСТАВЯЛ ЧЕ, ТОВА Е ДЕМОСРАЦИЯТА. ЕДИН МИЗЕРУВА ДРУГ ОХОЛСТВА.
31
0
 
15
 
! Отговори
дебел дупетат преди 6 години
ще изкарам 4 години и след това годинка-две на борсата по 2 бона на месец хе хе хе .
30
0
 
14
 
! Отговори
абе ако ще преди 6 години
До АнонименАко ще и по 3ма човека да се падаме на депутат, пак можем да ги спукаме от бой. Ама не щем...Абсолютно недопустимо е да се увеличават заплатите на администрацията, когато това не се случва в други сектори. Тяхната би трябвало да се качва последна. Както и трябва да има абсолютно ясна отчетност за приходите им. Не просят, че да им трябват "пари за билетче". Това са страшни разходи, които звучат абсурдно в сравнение със стандарта на повечето места в страната.
29
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз където видя политик или депутат плюя пред тях шумно,и те се шашкат ако всички го правехме нещата щяха да са други.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КуртиИ да е безработен сигурно на месец ще харчи повече от един пенсионер.
27
0
 
17
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Искам да стана депутат. Няма да преча. Няма да изнудвам и за суджуци. 3200 лв. ми стигат. Аз съм скромен човек.
26
0
 
17
 
! Отговори
мнение преди 6 години
и най лошото е, че вдигне ли се някакво народно недоволство и тръгне ли българският гражданин да си потърси правата и парите, откраднати от депутатчетата, изкарват хората луди, крайни и какви ли не, а истината е, че тази 25 годишна провокация, кражба и убийство на Българския народ ще завършат много с разбити муцуни някой ден
25
0
 
11
 
! Отговори
аник преди 6 години
Нищо ново! Решиха проблема с увеличението работилите по 40год. ще се радват на 20лв.а те сигурно пак ще си увеличат заплатите с 400-500лв.Това е равенство бате.*** в парламента с връзките със стаж 5-6 год.получават 3000-4000лв.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риторичнои ти си вЕрваш, че по-малко дупетати ще грабят по-малко от сегашните 240! По-сигурно е, че ще грабят повече!
23
2
 
7
 
! Отговори
Курти преди 6 години
До риторично: Колега, ако кажат истинският брой на населението, сме щели да загубим места в Европарламента. Аз лично нямам нищо против Сергей Станишефф да е безработен. И без това не е българин. За съжаление, не само той.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъгарските депутати НЕ трябва да получават нито един лев държавна заплата, защото си имат частен бизнес и не правят нищо за България. Ако евентуално измислят нещо добро като закон, това става реалност за нормалния гражданин след едно поколение, така че наистина не работят нищо. Оставям на всеки да прецени дали са достойни и честни хора или някакви комплексирани ***. На второ място няма логика полицаят или учителят от държавните институции, които вършат в пъти повече работа ежедневно.....
21
0
 
11
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Не достигат хора за армията. Даже има недостиг на почетния караул, гвардейците. Ама за депутати мераклии много. И аз бих искал да стана депутат. Един час на ден ще си цъкам на таблета в пленарна зала. След месец по сметката ми преведени 3200 лева. Веднага спирам водката и минавам на скъпо уиски, ще замезвам с хайвер и пуша пури. 3200 лева са ми достатъчни. Пък баламите да бачкат за 500 лв.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е точно така.Първо: Те не работят 5 дена, а два и половина. Половината е за Петък, когато състава е силно рехав.Второ: 3200 лв.е основната заплата. Допълнително проценти за стаж и прословутите безотчетни за сътрудници, дрехи, секретарки, офиси и др. Те не се отчитат, данъци върху тях няма. Пари на ръка и ако някой наистина получава нещо, то също е без данъци. Развития социализъм ряпа да яде. Депутатите са ве е в комунизма.