Велчев за исканата му оставка като шеф на комисия: ГЕРБ решава!

Депутатът отхвърли обвиненията на ДПС в ксенофобия
28 сеп 2017 15:15,
17
Велчев за исканата му оставка като шеф на комисия: ГЕРБ решава!
Снимка: БТА, архив

Само от ГЕРБ могат да дадат оценка и да решат дали да напусна поста на председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, чиято оставка от комисията бе поискана от ДПС.

Още по темата

Повод за това станаха предложените от движението промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Те искат да се разшири кръгът на репресираните лица с онези, които са пострадали по време на мирни протести срещу комунистическия режим. А помощта да бъде и за техните наследици.

"Това, което те искат, е на пострадали от тези митинги да бъдат изплатени веднъж еднократна сума, след това допълнително да бъдат дадени пенсии и забележете - на тях и техните наследници", обясни Велчев и допълни, че се връща една стара практика на активните борци.

"В онези години имаше активни борци и техните наследници получаваха и привилегии, и пари. Това, което се предлага, е абсолютно същото", заключи той.

"Ако в тези думи, които и сега казвам, вие чувствате ксенофобия или когато съм се изказал, искам да се извиня и не говоря за партия ДПС, а за тези хора, които заслужават много повече. Ако някого съм обидил, искам тук публично да се извиня", каза още Велчев.

Депутатът от ГЕРБ обобщи и че от ДПС внасят промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица на всеки шест месеца. По думите му това е, за да се покаже на този електорат, че нещо ще се направи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Велчев сега притежава въздушна транспортна фирма. Нали *** бяха против частната собственост и против богатите. Той е редовен участник в русофилските сборища.Той е свидетел на ТЪПКАНЕТО на знамената на ЕС. Защо не реагира или по Сталински потриваше доволно ръце.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТУК--10;Ти по--малко дрънкай глупости. Има информация че атентатите в Тунела и в сливенското заведение са извършени от ДС.
14
0
 
2
 
! Отговори
Sakin преди 6 години
Противно е като се каже този електоратВсичко се мери в гласове, никой не решава проблемите нито на бай иван, нито на хасан. Прощавай електорат.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той човека каза и друго , че 25 години ДПС не направи нищо за електората си ?
12
0
 
0
 
! Отговори
ТРЯБВА Я преди 6 години
Искам да допълня номер 7, също и на бивши министри. Попитайте вярно ли е и това
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
na tozi samo fizionomiata kato mu vidish ......drugoto ti stave veche iasno
10
7
 
5
 
! Отговори
ТУК преди 6 години
Тук е мястото ,групата на така наречените Патриоти да проверят как и колко плаща НОИ на *репресирани* в България след 1989 година ?Грозното е че България плаща Пенсии на Роднините на Екзекутираните Терористи извършили убийството на десетки Майки с Деца в България , във Влака . По - старите хора помнят .Даже има паметник на тези антихора .
9
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До анонимен-1ганчо,тези ,които извършиха,този не човешки акт,така наречения ''възродителен''процес ,ви пълнеха главите с лъжи,уж,че турското малцинство,искали да отделят Кърджали,от България.Това са хора,като др.красимир велчев,и сега продължават да ви лъжат.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4 ....Последният Партиен секретар на БГА,,Балкан,,......
7
1
 
11
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 6 години
Защо да не отидем по-високо от Бай Тошо ?Сега се изплащат Пенсии на Лежалите в Белене за Кражби и Убийства , Наследствени (може да проверите в НОИ) , на Внуците на Медалисти от Олимпиади , На Членове на Народното Събрание и техните Наследници , На Съдии в ВСС и техните Наследници .Тези Пенсии станаха като Заразна Болест .
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SVETATA TROIZA---GER,BSP I DPS FALIRAHA ***.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами дайте им ге бе Велчев - нали са ви ортаци в краденето. Нали заедно фалирахте КТБ.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси и отвратитлния грозник. Лицето издава и душата.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсолютно е прав 1. не се извинявайте особено на този дето е ял нашите пари и не знае да говори български!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MI DA KSENOFOB E I PODKLAGDA RASOVA OMRAZA,TO GERB SA SI TAKIVA DE.
1
14
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Г-н Велчев,не се извинявайте за нещо,в което сте прав!Дори те и техните наследници трябва да плащат на държавата за безредиците,които предизвикаха по време на т.н. "възродителен" процес.А ние знаем,че те искаха да отцепят Кърджали и лудогорието.Добре,че тогава не бяха мекушави властимеещите,та опазиха цялостта на държавата.