Царски ребрандинг: Да сменим еврочипа, че сме от съветския блок!

Според него роля в това, освен държавата, има и обществото
29 сеп 2017 17:45,
116
Царски ребрандинг: Да сменим еврочипа, че сме от съветския блок!
Снимка: Прессофис на Симеон Сакскобургготски

Бившият премиер Симеон Скаскобургготски призова България да направи ребрандинг и да промени представата на Европа за нея като за държава, била част от съветския блок.

Той участва в конференция в Мадрид, организирана от българското посолство там, посветена на първото десетилетие от членството на България в ЕС. Във форума участваха представители на испански и на европейски институции.

В изказването си пред конференцията експремиерът обясни, че страната ни е преодоляла икономическата и финансова криза благодарение на това, че е част от европейския проект.

Още по темата

Той допълни и че стратегическото географско положение на България я прави сериозен фактор в ЕС заради ключови партньорства с Турция и Русия.

"Крайно време да направим "ребрандинг" на страната, с цел разбиване на старите стереотипи, с които ни познават в Европа като бивша страна от съветския блок", каза още Сакскобургготски, цитиран от пресслужбата си.

За това, според него, освен държавата, голяма роля играе и гражданското общество.

"Бъдещето на Европа минава през дигитализиране на индустрията и икономиката, за да може да остане в първите места на световната икономика. България с традициите и отлични ИТ специалисти може да бъде в челните редици в този процес", каза още Сакскобургготски.

Той беше категоричен, че Обединена Европа е единственото решение за интересите и сигурността на ЕС.

"Посредством членството в ЕС се потвърждава европейската идентичност на страната, което обяснява и силната подкрепа на българските граждани за европейския проект, обяви пред форума генералния директор по европейските въпроси във Външно министерство Бойко Мирчев.

Колегата му от испанското външно министерство Хосе Паскуал Марко Мартинес припомни подкрепата на Испания за членството на България в ЕС. Той акцентира и на предстоящото председателство на ЕС от страна на България, което, според него, ще "бъде своеобразен тест за търсене на компромис и баланс между реализма и утопията за бъдещето на европейския проект и България може да допринесе с прагматичния си подход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и тоя го включиха в пропагандата. Натискът е тотален. Но не познават българите. Колкото повече ни натискат толкова по големи инати ставаме.
55
8
 
28
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Нявремето когато Саксофона се завърна в Бг и спечели изборите, един непознат мъдър старец ми каза : "Този се върна да отмъщава на българите и на Бг, за баща си и за царската си власт".Не му повярвах, бях млад и наивен и наистина вярвах, че Саксофона ще работи в полза на Бг.А, той се оказа, обикновен злопаметен стар мошенник, при това от класа!!!!!
54
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да ходи да мие краката на бежанците дреме му на някой за еврабистан.
53
2
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
Опитите за смяна на чипа, не са спирали от няколко хиляди години. Но винаги когато дизайнера на чипа прати факс, белите ари/ора, Хора, задействат програмата Свободолюбие, и завират там дето им е мястото господарско слугинажния модел. А за крайностите до които се стига, могат да се сърдят на себе си. Те са резултат от условията, които създава същия този ментал, в желанието си да господства над богоизбраните същности.
52
12
 
31
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 години
НЯМА БЪЛГАРИН ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА ТОЯ КРАДЕЦ.ПРОДАЖНИТЕ СЛУГИНСКИ МЕДИИ ПОСТОЯННО НИ ЗАНИМАВАТ С ТОЯ КОВЧЕК.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът си е будала отвсякъде. Имаше добри години, и добри държавни дела, но на него му липсва чувствителност кое е добро, и кое зло. И посяга към грешни решения, защото някой го е подучил. И предпочита да реве и псува, вместо да мисли. Това, което човек сам си направи, никой не може да му го причини.
50
21
 
12
 
! Отговори
Реставратор преди 6 години
Докато българският Президент и Премиер се водят на руски адрес - бул. Княз Александър Дондуков - Корсаков - Европа все ще възприема България, не само де юре, но и де факто, като Троянски кон на Русия.
49
0
 
4
 
! Отговори
Ъъъъ ... преди 6 години
До 53 АнонименПравите ли разлика между богата страна и подредена страна, социално-сигурна среда, м?
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГурбетчията, спокойно бе, остави ни да обясним и ние, а за спама, добър е, но се губи диалогаЕ КАК ДА ВИ ОСТАВЯ КАТО ИМА КЕ.ЛЕШИ КОИТО ТРИЯТ КОМЕНТАРИ ?! ТАКА СЪС СПАМ ПРЕЧА НА ВАС ,НО ПРЕЧА И НА ТЯХ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО СЕ НАУЧАТ НА РЕД ! ОТГОВОРЪТ МИ ВЕДНЪЖ ГО ИЗСТКРИХА ,ТОЗИ Е ВТОРИ ! ПАК ЩЕ ИМА В.ЕРТИКАЛЕН СПАМ ,КЕЛ.ЕШИТЕ ТУК ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ НА РЕД ,,,,,,,,,,,,,,,1111111111111111111111111111111111111111111111
47
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста походихте по света и пак не го разбрахте. Хората правят страната, такава каквато е. Прав е Симеон. Не може да имаш съветско-ориенталско мислене и да искаш да живееш като в богата европейска страна. В най-добрия случай можеш да тарикатееш на гърба на бедни и неграмотни хорица, и да чалгееш като последен будала, а утре каквото стане. Е, в Европа не е така. Тъй че си заслужаваме съдбата.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, спокойно бе, остави ни да обясним и ние, а за спама, добър е, но се губи диалога
45
5
 
6
 
! Отговори
1-2 преди 6 години
До ПаметливЧовек, ако живееш в София утре или в неделя ставаш сутринта, пиеш кафе, ядене, ***, душ, излизаш и си правиш една разходка по центъра на София. Разглеждаш сградите (огромната част са отпреди 9.9.44) и разсъждаваш по темата- може ли в бедна и изостанала държава да се строят такива сгради. Жокер- сградата на СУ, БИАД...
44
8
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ КОИТО ВСЕ ОЩЕ СА НА ВЛАСТ ,НО С ДРУГИ ИМЕНА ,КОГА ЩЕ ВЪРНАТ ИМОТИТЕ НА САКСКОБУРГА ?! НА ВАС ХУБАВО ЛИ ЩЕ ВИ Е НЕЗАКОННО И НАСИЛА ДА ВИ ОТНЕМАТ ИМОТИ ?!
43
6
 
12
 
! Отговори
ined преди 6 години
Стига с тея чипове бе дъртак, имам един 5 кг чук и ако те спипам ще ти потроша всичките де що имаш чипове и чипчета.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с еврейска шапка ли е или така ми се струва?
41
6
 
4
 
! Отговори
ребрандинг!? преди 6 години
Баси простотията!!!
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобургите са проклятието на България!
39
0
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
''Симеон Скаскобургготск'',такова лице няма госпожо Александрова.Вземете го оправете.че с това си вадите хляба в крайна сметка.Смешно е!!!
38
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги ще бъдем от съветския блок и против мултикултурната простотия на Запада. Западните началници са луди и простовати.
37
2
 
1
 
! Отговори
проста работа преди 6 години
Правим един евродемократически референдум без съветски танкове за република или царство,и моню си поема към където ще!Не разбирам,защо всички се ослушват!?