Царски ребрандинг: Да сменим еврочипа, че сме от съветския блок!

Според него роля в това, освен държавата, има и обществото
29 сеп 2017 17:45,
116
Царски ребрандинг: Да сменим еврочипа, че сме от съветския блок!
Снимка: Прессофис на Симеон Сакскобургготски

Бившият премиер Симеон Скаскобургготски призова България да направи ребрандинг и да промени представата на Европа за нея като за държава, била част от съветския блок.

Той участва в конференция в Мадрид, организирана от българското посолство там, посветена на първото десетилетие от членството на България в ЕС. Във форума участваха представители на испански и на европейски институции.

В изказването си пред конференцията експремиерът обясни, че страната ни е преодоляла икономическата и финансова криза благодарение на това, че е част от европейския проект.

Още по темата

Той допълни и че стратегическото географско положение на България я прави сериозен фактор в ЕС заради ключови партньорства с Турция и Русия.

"Крайно време да направим "ребрандинг" на страната, с цел разбиване на старите стереотипи, с които ни познават в Европа като бивша страна от съветския блок", каза още Сакскобургготски, цитиран от пресслужбата си.

За това, според него, освен държавата, голяма роля играе и гражданското общество.

"Бъдещето на Европа минава през дигитализиране на индустрията и икономиката, за да може да остане в първите места на световната икономика. България с традициите и отлични ИТ специалисти може да бъде в челните редици в този процес", каза още Сакскобургготски.

Той беше категоричен, че Обединена Европа е единственото решение за интересите и сигурността на ЕС.

"Посредством членството в ЕС се потвърждава европейската идентичност на страната, което обяснява и силната подкрепа на българските граждани за европейския проект, обяви пред форума генералния директор по европейските въпроси във Външно министерство Бойко Мирчев.

Колегата му от испанското външно министерство Хосе Паскуал Марко Мартинес припомни подкрепата на Испания за членството на България в ЕС. Той акцентира и на предстоящото председателство на ЕС от страна на България, което, според него, ще "бъде своеобразен тест за търсене на компромис и баланс между реализма и утопията за бъдещето на европейския проект и България може да допринесе с прагматичния си подход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно казва,ама няма кой да го слуша! Докато не започнем да се уважаваме,да си гледаме нашата работа,а не да разбираме от политика,футбол и всичко останало и да даваме по всичко кмпетентно мнение и да не признаваме чуждото - така ще сме си - едни комплексари и злобари! А за да се променим - трябва нов чип!
35
5
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ПаметливТа за "процъфтяването" на България по царско време...Преди 9.09.44 България е изостанала земеделска страна,далече от развитието на Централна,да не говорим за Западна Европа!На тоя фон комунистическия застой изглежда като голям прогрес и донякъде си е така.Колкото до демокрацията-в България и преди,и след 9.09 не я е имало,а и след 10.11.89 пак е проблемна...
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя пък не спира с неговите каламбури.
33
2
 
17
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Тоз маро.дер да се пръждосва от България. И без това не е българин
32
4
 
19
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Навремето дядо му са го измъкнали от кръчмата в полу-фалирало състояние за да го направят цар на България,а тоя го измъкна Илия Павлов от казиното,плати му дълговете и го направи мин.председател!И какво стана-върнаха се БСП и ДПС на власт,Милен Велчевци източиха/преточиха парите,а "царят" си взе имотите,дето всъщност не са негови!Ама ние сме си виновни-два,че и три пъти се спъваме на един камък!И да не говорим за "цъфтяща царска България",просто щото не е вярно!
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принце, май забравяш къде бяхме натикани благодарение на баща ти и дядо ти!Така се бяхме поевропейчили че ближехма чаетрибуквията на австрийци и дойчовци.Изтрийте и тона, нещасни цензори!!!!!!!!!!!!!!!
30
3
 
23
 
! Отговори
666 преди 6 години
Трябва да изгонят всичките, които работят в посолството ни в Мадрид - писали Монката цар Симеон 2 Български. Нито е цар, нито е бил цар, нито БГ е царство!
29
4
 
21
 
! Отговори
да преди 6 години
дърт крадлив ***'дераст, нямаш право да коментираш Българиядолен престъпник
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам Русия. Русия е най-великата страна, завинаги оставаме братя. А Монката Кобурга е просто един крадец, който дойде да вземе имотите от народа.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги всички опират в един момент до България, винаги съм знаел че освен всички велики държави и народи намиращи се на земното кълбо Свята България е една от тях. Аз съм българче. Обичам наште планини зелени.., син съм на земя прекрасна, син съм нана юнашко племе.
26
2
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ама верно хич не ни бива!Тая зловредна фамилия трябваше да бъде изгонена още след Първата световна война и двете катастрофи причинени от нея!Вместо това го приемаме и му даваме пак властта,като резултатът отново бе отрицателен-предаване на властта на БСП и ДПС(!?),източване на държавата,присвояване на държавно имущество.Впрочем,къде е Външно министерство да повдигне въпроса защо тоя се представя за Цар на България(вж. табелката),след като от 1947 е република????Че това си е чисто мошеничество!
25
14
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
СЛЕД ВТОРАТА СВ. ВОЙНА ДЪРЖАВИТЕ ,КОИТО ОСТАНАХА ПОД ВЛИЯНИЕТО НА СССР / РУСИЯ / СТАХАВА ВСЕ ПО-МИЗЕРНИ И ПО-НЕДЕМОКРАТИЧНИ ,А ДЪРЖАВИТЕ ПОД ВЛИЯНИЕТО НА САЩ СТАВАХА ВСЕ ПО-ДЕМОКРАТИЧНИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СТАБИЛНИ !ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕТЕ ОТ ВЛИЯНИЕТО НА РУСКИТЕ БРАТУШКИ ,ДА ДА ИМ ПЛАЩА НЕИЗГОДНИТЕ ЗА ВАС СДЕЛКИ ТОДОР ЖИВКОВ ПОСТОЯННО ВЗИМАШЕ ЗАЕМИ ОТ ЗАПАДНИ БАНКИ ! МНОГО СА МИ ЧУДНИ ЩО ЗА БЪЛГАРИ СА ОНЕЗИ КОИТО ДНЕС ВЪЗХВАЛЯВАТ И БЛАГОСЛАВЯТ РУСИЯ ?!
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Ти просто си неук, точно като политиците ни. Никой не искаше да чуе за България. ..пост комунистическа държава пълна с мутри. Има филм за документален за Симеон и неговите усилия , чрез Монархията да бутне Благодаря. Вземи се образовайте малко, не да говорите празни приказки ...селяндурччета
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали: къде са парите - в чувалите, а къде са чувалите - под очите....
22
3
 
20
 
! Отговори
редник преди 6 години
Не ти верваме веке... !
21
7
 
9
 
! Отговори
a преди 6 години
Симеон живее в Испания и да каже истината за българия се споменава по телевизията само за лоши работи икономиката на българия се е повишила само на хартия ии за политиците дето си веат гъзовете из цяла европа но народа мизерства българия е разбита и разграбена от всякъде единствената полза от ЕС е че можем да пътуваме свободно ама като няма пари кел фаида и всички заминават и не се връщат защота ако вън се работи за 2000? в нас 500? открии разликата
20
11
 
4
 
! Отговори
от малък соц. артист преди 6 години
По времето на баш Артиста Т. Живков Цялото население се правеше на артисти за да оцелее, не . По точно да има благини. Нямаше как да има хартия и банани при толкова много артисти.На никой не му се работеше за малко пари.Всеки търсеше щатна и синекурна служба. Благините се трупаха от затворниците и войниците работещи насила.Сега с артистичност не се получава. Прав е цара да се смени мисленето
19
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си гледал в бъдещето , ще си видял , че за 800 дни оправи Благодария. Този човек има основна заслуга за поканата ни за ЕС. От там нататък държавата върви напред. Бавно е но като се има предвид миналото ни на ограбена и опустошена държава...С дълг колкото БВП.
18
0
 
6
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
АЗ САМО НЕ РАЗБРАХ _ ТИЯ ЧЕРНИТЕ МИГРАНТИ ОТ ЧАД И АФРИКА ЩЕ ГИ ПРИЕМАМЕ ЛИ СРЕЩУ 10 000 евро или не?!?!?!?!?!?
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този комарджия само казина и чипове са му в главата.