Чума по глиганите... гигаскандалът във властта

Патриотите със законови промени, но не бяха подкрепени от ГЕРБ
15
Чума по глиганите... гигаскандалът във властта
Снимка: архив, Булфото

Африканската чума по дивите свине противопостави мнозинството в парламента.

От Обединени патриоти, начело с шефа на парламентарната им група Волен Сидеров, внесоха законови промени, с които се даваше право на земеделския министър да увеличава сроковете за острел на дивеча, но при гласуването на поправката депутатите от ГЕРБ се въздържаха и така измененията не видяха бял свят.

Патриотите искаха с поправката в Закона за лова и опазване на дивеча земеделският министър да може със своя заповед да променя сроковете за ловуване на някои видове животни след съгласуване с екоминистъра.

Според тях това ще е добра мярка за профилактика, ограничаване или ликвидиране на болести по дивеча.

Съгласно мотивите на патриотите, тези промени се налагат заради зачестяването на регистрираните щети, нанасяни от дивите животни, както и поради усложнената епизоотична обстановка, свързана с разпространението на африканската чума по свинете, която води след себе си до значителни икономически загуби.
 
Наскоро бе уставновено огнище на африканска чума по свинете в Румъния. Според специалистите вирусът бил внесен от Украйна чрез продукти от животински произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олигархичните патриоти искат дивеча да бъде избит до крак, и не само дивата ***, за да може техните спонсори олигарсите да принуждават ловците да ходят на лов в стопанствата на същите тези олигарси и да им пълнят гушите. За първи път от ГЕРБ да направят нещо умно. Обаче сега същата тая шайка отново се опитва да пробута лобистката си поправка и да издавят ловните кучета сърнетата и еленчетата послед лято, само """"патриотите"""" и техните олигархоизбиратели да са добре...
9
2
 
5
 
! Отговори
Баааси, преди 6 години
Народът чака решаване на проблемите му,тия решават проблемите на глиганите.Всичката Мара втасала.... Няма ли най- после да падне бом...ба върху тия,бе?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тия в парламента по-чумав дивеч нема.
7
0
 
3
 
! Отговори
Прах в очите преди 6 години
Вместо да се занимават да те в от от с истинските проблеми на хората те пьк се преструват на ушким че вьршат работа! На тая чума пьк наскоро и дадоха пари за свадба.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОААААААААА НЕ Е ЛИ В МЕДЕН МЕСЕЦ??????????? НЕ КЬО ДА ГО ГЛЬОДАМ
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НФСБ - национален фронт за спасение на баце.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глиганите пазят границата най-добре, тия ще ги отстрелват ударно. поне да закачат главите препарирани по оградата, че да я прескачат само атеисти, будисти, християни и умерени мюсюлмани на път за Германия.
3
0
 
13
 
! Отговори
ами преди 6 години
Аз не разбрах,кое не им харесва на гербавите???
2
0
 
24
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Мисля, че е крайно времне изразът "патриотите" по отношение на депутатите на НФСБ, Атака и ВМРО да се смени с "***". Защото те със сигурност не са патриоти, но пък са ***. Верно, че не са единствените *** там, но за разграничаване може да се ползва "***, псевдопатриоти".
1
2
 
10
 
! Отговори
НА ПАТРИОТАРИТЕ преди 6 години
все някой им пречи......