Джамбазки: Никой няма да признае независима Каталуния

"Испанският министър-председател взриви ситуацията"
2 окт 2017 10:30, Елка Василева
69

 

Каталуния е последната крепост на републиканците по времето на гражданската война в Испания. Това предпоставя този огромен конфликт. Испанският министър-председател направи невъзможното да взриви ситуацията. Този човек живее на някаква друга планета.

С тези думи евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки коментира в "България сутрин" масовите сблъсъци по време на вчерашния референдум за независимост на Каталуния.

Според зам.-председателя на ВМРО няма съмнение, че в част от гражданите има ясно желание за отделяне от Испания и това е въпрос на правото на самоопределяне.

Още по темата

Джамбазки подчерта, че Мариано Рахой е най-слабият политик, управлявал държавата в последните години, но по думите ми няма да има гражданска война в Каталуния.

Според него референдумът няма да породи правните основания за независима държава и много малко страни от ЕС биха направили рискования ход да подкрепят независимостта на Каталуния.

"ЕС изобщо не трябва да се намесва, защото една от причините за зараждането на сепаратистките тенденции е погрешната политика на федерализация - на Европа на регионите", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Ангел Джамбазки коментира още скандалите в общината в Хасково и оттеглянето на Делян Добрев от парламента и политиката.

"Роднински назначения има от Хасково до Барселона. Безспорно има проблеми в местната власт на много места. Нормално е Делян Добрев да си подаде оставката и да се оттегли, без значение дали той е невинен в своите очи", посочи евродепутатът.

Джамбазки бе категоричен, че трябва да има разследвания на подобни казуси във всички общини, а администрацията в България трябва да бъде драстично съкратена.

Администрацията е бич за българските граждани. Има назначени хора без конкурси, това е огромен проблем, настоя гостът в студиото на Лора Инджова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак не позна *** фашист.Неразбрали, че всички тия простотии де ги ръсиш за патриотизъм национализъм са изтъркани клишета.Днес всичко е пари и заради фирмените интереси ще разрешат и позволят всичко за да ги улеснят
52
0
 
5
 
! Отговори
158 преди 6 години
До Do 31Да даваш пример със София е смешно, защото София изсмуква провинцията. Сама по себе си е нищо. Ние сме доста хомогенна нация. Освен това не можеш да сравниш едно малко градче като Кърджали с област Каталуния, която от векове се бори за независимост. Прочети малко история.А иначе най-грубата грешка, която направихме под контрола на ЕС е, че позволихме на чужденци да изкупуват земята. Ей това може да ни обърне колата, а не референдума в Каталуния.
51
3
 
6
 
! Отговори
Двоен аршин преди 6 години
За Косово - може,За Каталунив - не може!Кой ще ми обясни що е то демокрацията според западните ценности?
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между Кърджали и Каталуния общото е само първата буква.В Каталуния живее народ отделен от испанския,обитаващ тази изконна своя територия от векове.Територията на Кърджали винаги е била българска,винаги когато е имало Българска държава.Ако някой от населението на Кърджалийско има друго самосъзнание или не харесва българската държава,спокойно може да се премести в друга държава,която харесва повече.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да видим сега запада на "принципите", дали ще покаже двоен стандарт спрямо Сърбия и Испания.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Джамбазки все повече ми пада в очите.Много е объркано това момче.Преди време ревеше срещу сърби,руснаци,македонци-те били срещу България,а Албания ни била съюзник!А неговата Албания сега на всички малцинства дава статут,само българите не признава!
47
5
 
7
 
! Отговори
niki преди 6 години
Айде като говорите свободата в ЕС, я ми кажете следното?За да е валиден референдума, не трябва ли да гласува цяла Испания за отцепването на Каталуня????? Как първо искате всичко да е по закон и после специялно за тоя референдум да не е по закон?
46
3
 
12
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Признаят ли Каталуния,трябва да признаят всички-Шотландия,Корсика,Баския,Ломбардия,Крим,Фландрия.Всички европейци видяха демокрацията и свободата на ЕС.Сега националистите ще се втвърдят навсякъде.
45
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хах ти ще кажеш а? Ай с..
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и, какво като Каталуния е автономна област, а Кърджали не е? Международното право не дава предимство на единият статут пред другия в искането за отделяне от държавата. Реши ли едно население, че не иска да живее в дадена държава, то и в двата случая никой не може да го спре, освен със сила.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАШНА КАСАПНИЦА В САЩ -ИСЛИЯМСКА ДЪРЖАВА ПРИЗОВАЛА ВЪЛКА ЕДИНАК В ЛАС ВЕГАС ,КОЙТО УБИ НАД 20 И РАНИ ПОВЕЧЕ ОТ 100.ЗАЩО НЕ ИНФОРМИРАТЕ ЗА ТОВА.
42
0
 
23
 
! Отговори
34, преди 6 години
Каква София, какъв Казанлък?Политически и географски сте много неграмотни. Каталуния е автономна област.Такъв статут в България не е налице. Не правете глупави сравнения. Така приличате на български "журналисти".
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто на Мадрид не му изнася независима Каталуния.А у нас е спусната отново със заповед официалната версия от ЕС за неделима, подчинена и многоскоростна Европа, която подложните ни политици и лакеите им - журналисти и политолози, много внимават да не нарушат. Че ще им дърпат ушите после. А Каталуния има официалния статут на автономна област. Имала е самостоятелност в миналото. Важно е да се чуе ясно какво искат самите хора и как се самоопределят. От там до независимостта им не е много.
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдумът може и да не породи правни основания за независима държава, но по-важното в случая е, че маската на благополучния, демократичен и миролюбив Запад падна и разкри класическото зверско озъбване на олигархата. Пелената от гъста мъгла застлала съзнанието на народите се разкъсва.
39
0
 
6
 
! Отговори
xqw преди 6 години
До двойка по реторика"Особеност на българския език е така нареченото двойно отрицание. Отрицателните местоимения могат да се употребят само с отрицателна форма на глагола сказуемо. В българския език са невъзможни употреби като : *Идва никой; *Никоя измама остава неразкрита; *Приемам никое предложение; *Отхвърляйте никои идеи; *Виждам нищо в тъмното. Граматически правилни са изреченията: Не идва никой; Никоя измама не остава неразкрита; Не приемам никое предложение; Не отхвърляйте никои идеи."
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ALOOO DGAMBAZ-EFENDI ZASHTO NE DADESH POLOVINATA SI ZAPLATA ZA INTEGRIRANE NA DEZATA NA ROMITE.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 158...и ти си барабар Петко с мъжете,какви смешни сравнения даваш с Шотландия...Шотландия е самостоятелна държава в Обединеното кралство..както Уелс и другите.Защо пишеш глупости...
36
3
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Я *** обясни, какво общо имаш със републиканците, че да се посмеем:)
35
2
 
9
 
! Отговори
Недоразумението Джам преди 6 години
Явно така е инстуктиран да говори от суперколегите си в ЕС :) хубаво е ако иска втори мандат да започне да мисли върху това което блещи
34
16
 
9
 
! Отговори
двойка по реторика преди 6 години
Джамбазки, получаваш двойка по реторика. "Никой няма" е двойно отрицание. Което означава, че всеки ще признае Каталуния!