Джамбазки: Никой няма да признае независима Каталуния

"Испанският министър-председател взриви ситуацията"
2 окт 2017 10:30, Елка Василева
69

 

Каталуния е последната крепост на републиканците по времето на гражданската война в Испания. Това предпоставя този огромен конфликт. Испанският министър-председател направи невъзможното да взриви ситуацията. Този човек живее на някаква друга планета.

С тези думи евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки коментира в "България сутрин" масовите сблъсъци по време на вчерашния референдум за независимост на Каталуния.

Според зам.-председателя на ВМРО няма съмнение, че в част от гражданите има ясно желание за отделяне от Испания и това е въпрос на правото на самоопределяне.

Още по темата

Джамбазки подчерта, че Мариано Рахой е най-слабият политик, управлявал държавата в последните години, но по думите ми няма да има гражданска война в Каталуния.

Според него референдумът няма да породи правните основания за независима държава и много малко страни от ЕС биха направили рискования ход да подкрепят независимостта на Каталуния.

"ЕС изобщо не трябва да се намесва, защото една от причините за зараждането на сепаратистките тенденции е погрешната политика на федерализация - на Европа на регионите", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Ангел Джамбазки коментира още скандалите в общината в Хасково и оттеглянето на Делян Добрев от парламента и политиката.

"Роднински назначения има от Хасково до Барселона. Безспорно има проблеми в местната власт на много места. Нормално е Делян Добрев да си подаде оставката и да се оттегли, без значение дали той е невинен в своите очи", посочи евродепутатът.

Джамбазки бе категоричен, че трябва да има разследвания на подобни казуси във всички общини, а администрацията в България трябва да бъде драстично съкратена.

Администрацията е бич за българските граждани. Има назначени хора без конкурси, това е огромен проблем, настоя гостът в студиото на Лора Инджова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Европа е маймунарник де, не ми се живее сред маймуни, всичкото *** натам. И затваряне на границата. Можеш да четеш минаваш. Не можеш обратно при козите.
12
3
 
6
 
! Отговори
158 преди 6 години
Рахой, че е ***, *** е. Ама какво можеше да направи, според този наш голям политик? Как точно да непризнае референдума? Просто няма много полезни ходове. Откъде-накъде Европа нямала да признае референдума? Сега ще обвинят полицаите , че са си превишили правата, нищо че ги пратиха там на предварително обречена кауза. Сега европейските граждани много повече симпатизират на каталунците. Нищо , че на Джамбазки и брюкселските зелки това не им харесва.
11
7
 
3
 
! Отговори
ники преди 6 години
Никой не ти е казвал, че не си българин.Кой ти е казал, че трябва да забравиш българското знаме? Това как го измисли?????Ти си българин в една обединена Европа. Това пречи ли ти на теб? С какво точно ти пречи? Част си от най-добото място за живеене, вярно в дъното, но все пак си част от него???!?!?
10
10
 
16
 
! Отговори
niki преди 6 години
И като я вземе тая независимост и какво ще стане?Ако в България решат Кърджали да се отцепват, или пък Петрич. Едните турци, другите македонци.Кой от вас тук ще ги подкрепи? Не ви ли е ясно, че колкото повече се цепим в Европа, ония големите САЩ и Русия ще ни го нацепват всеки път???
9
4
 
18
 
! Отговори
г преди 6 години
А как признаха Косово ???Защо една потъпкана нация да не вземе своя независимост в 21 век .Впрочем какво ще правим ако и турците се обособят в БГ в своя държава.Вече не ни понасят и ни смятат за окупатори .Когато сметката за чуждото присъствие е по висока от ползата следва в историята точно това .
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не признава този фалшив патриот Джамбазки, освен брюкселските зелки във фалшивият европарламент и фалшивият генерал Бойко Тиквата.
7
1
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 4 топлата вода отдавна е открита за обикновенните ора има само бачкане за 4-500 лвнезависимо от образование стаж ил тем подобни ако речеш частен бизнес ке те съсипат за нула време я за туй си кръкам дома и не бачкам
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига се врътка бе Джамбазки. И тако и вако не може. Хем така, ама иначе.Стига с тия врътки. И тия били прави и ония. А, без тия соломоновски приказки.Хем ме сърби, ама и ме боли. Ама дай да си чешам езика, оти не знам на къде ще задуха.
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 1: "Русия ще я признае!"Русия не призна независим Крим, та камо ли независима Каталуния !!!
4
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Много е просто: Рахой идва от планетата на Франко. Как да постъпи по друг начин?! Да не припомням азбучни истини за вълка и козината му...Жалко за каталунците, бяха повярвали в демокрацията...
3
1
 
34
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Назначени без конкурс? Не знам за Рахой...ама господин Джамбазки живее определено на друга планета - заедно с малкия принц , и лисицата! Снаха ми е инженер ( далекосъобщителна техника) и взе участие в подобни конкурси...във ВСИЧКИТЕ къде директно, къде субтилно и беше казано, че избрания кандидат е ясен...а конкурса е "проформа...за отбиване на номера" , предполагам, че се отнася за 100% от всички по-топли , и привлекателни местенца у нас!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания я чака гражданска война ЕС иска да заличи каталунската общност и да настани там бежанците на Меркел.
1
4
 
24
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Русия ще я признае!