Обрат: ГЕРБ се отказаха от Антон Тодоров за шеф на досиетата

Да не героизираме агентите на ДС, призоваха от партията
Обновена: 2 окт 2017 14:26 | 2 окт 2017 14:26,
74
Обрат: ГЕРБ се отказаха от Антон Тодоров за шеф на досиетата
Снимка: архив, Bulphoto

ГЕРБ се отказа от предложението си Антон Тодоров да оглави Комисията по досиетата и предлага изборът на нова комисия да се отложи и проведе след широк обществен дебат. Това стана ясно от декларация на парламентарната група на партията.

Новината потвърди и самият Антон Тодоров чрез личния си профил във Facebook.

"Комисията по досиетата е вече в миналото ми. Продължавам напред", написа той.

Още по темата

От декларацията на ГЕРБ пък става ясно, че партията оценява като неразбираема и неприемлива позицията на някои партии, които се обявиха за закриване на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

"Категорично се противопоставяме на стремежа за потулване на истината за репресивните действия на тайните служби по време на комунистическия режим и продължаваме да вярваме, че задължение на Комисията е да гарантира правото на българските граждани да научат цялата истина за този период", пише още в декларацията.

От ГЕРБ твърдят още, че за тях е неприемлива философията, че бившите сътрудници на ДС трябва да бъдат героизирани. Според тях именно това се цели с унищожаването на Комисията и превръщането й в Институт за национална памет.

"Българските граждани помнят престъпленията на комунистическия репресивен режим. Но те имат правото и да знаят кои са агентите на ДС и какво са вършили те. Затова ние, народните представители от всички партии, сме длъжни да подходим отговорно и да намерим най-правилното решение, с което да защитим националния интерес", настояват от ГЕРБ.

От партията питат и какъв знак бихме дали пред Европа и пред света, ако България закрие Комисията и съветват да се вземе примера от останалите страни, управлявани от тоталитарни режими.

"В Германия комисията, разследваща досиетата, съществува от 1989 година. Там удължиха съществуването й до 2019 година, а в България искаме да я закрием едва 10 години след създаването й?!"

Миналата седмица от ГЕРБ подкрепиха Антон Тодоров за поста. Номинацията му обаче беше критикувана от опозицията, общественици и други организации.

Днес държавният глава Румен Радев определи кандидатурата на Тодоров като подигравка с обществото и миналото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха!"Изборът на А. Тодоров е подигравка с обществото ." -каза ***.Истината е 4е този не му пука за вашите кукловоди ( твоите и на Б.Борисов)
38
4
 
33
 
! Отговори
а преди 6 години
Помните ли, преди година тоя гнусар се оплакваше, че е неразбран, неоценен и обиден на неблагодарното общество и в знак на протест ще имигрира в по- демократична държава. Та питам плужека "Що не се махна, бе лай...р?"
37
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз смятам че при вида на Антон Тодоров половината парламент щеше да избега в чужбина за да избегне линч от хората след като разберат истината за агентите на ДС
36
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров шеф на досиета е ,като Кузов шеф на детска градина.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки подложки! А ако бяха назначили АТ, скандалът КОЙ щеше да им се види песен! Аман от евнуси във властта!
34
3
 
28
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 6 години
... ПРЕДЛАГАМ ЗА ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА - МИТЬО ОЧИТЕ !!!!!!! ......... НАШЕ МОМЧЕ. ВИНАГИ Е ОТДЕЛЯЛ ОТ "ЗАЛЪКА" СИ ЗА НАШАТА СТРАХОТНА ПАРТИЯ. ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ НИ СПОНСОРИ ОТ МОРСКИЯ БРЯГ. Нека да гласуваме , колеги , и да изберем това скромно и правещо път на мравките морско момче за шеф на тази комисия !!! .......
33
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисията, държаща досиетата, е предпоставка за корупция в огромни мащаби. Представете си един ръководител на фирма, с досие. И после суджуци и .т.н. 30 години каква работа свършиха комисиите. Защо не се декласифицират досиетата и българският народ най-накрая да види кои са доносниците и от кои да се пази.
32
5
 
30
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Всъщност, на този човек баща му бил ли е осъждан? Според МВР няма право даже да е милиционер. А той е депутат ?!?! Странно!
31
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на този татко му е бил номенклатура при социализма ЗАТОВАсоциализма го е хранела той пръв критикар на социализманещо като Плевнелиевсмешко
30
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този му измъкнаха тлъстия суджук изпод носа!
29
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова подъл колкото Станишев направи Делян Пеевски шеф на ДАНС.
28
5
 
34
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
тоз не беше ли арогантния и мачкащия както той си знае ? Юмруци в зъбите ще го отрезвят много добре, аман от самозабравили се мишкундери ояли се с власт и имащи се за вървежни. Случаи с Добрич,Виноградец и прочие дал господ
27
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В Германия комисията, разследваща досиетата, съществува от 1989 година...................Германия се обедини в края на 1990 г., така че никакма комисия не е имало в 1989 г.Сега има Институт за национална памет.По принцип досиетата трябва да си отидат в Държавен архив и до тях да има свободен достъп. А сега тази комисия се явява като рекетьор, особено нечистоплътни индивиди като Антончо.
26
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се питала, колко долен и подъл трябва да си за да направиш депутат този ***, пълен с подлост, мръсотия и ли//зане подметките на силните на деня. Въпросът е към Суджук паша. Има разумни хора, неоцвпани от миналото, независими, но такива на Суджук паша не трябват. Колкото си по-гаден, продажен, ***, необразован, толкова си по желан при гробарите.Тази партия заприлича на боклуджийска кофа, къде кво има за изхвърляне прибраха. Явно партията на суджуците се срива бързо и това е финала
25
7
 
42
 
! Отговори
Шайкаджията увяхнал преди 6 години
Дори и наглите ГЕРБаджийски мутри с квадратните кратуни, неграмотни и корумпирани простаци, които не познават българската граматика, дори и тези слузести ***, ненаситили се на власт и пари проумяха, че гаврите и подигравките им с българския народ имат граница! А карикатурата за шеф на комисията по досиетата, син и брат на психично болни, е срам и позор за България, въпреки, че за тях е "пунктуален"!Мерзавци и престъпници!
24
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дадоха му пост да не ги хули. Прилича на Яне Янев, който от критик стана пръв поддръжник след получаването на пост и държавна заплатка. Приличат и на рекетьори, които изнудват за назначение критикуваните. Новият им кръчмар и собственик им поръчва новата музика.
23
8
 
30
 
! Отговори
смях преди 6 години
Тони Шайката пак се фръцна. Тони ПилигримЪ на Свободата. ХАХХААХАХАХАХАХАХАХАХ
22
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ се надявах чрез този мошеник и комбинати да сложат ръка на досиетата и по този начин да продължат да изнудват и рекетират съдии и политици. Нещо което правят от три мандата. Но с Радев не случиха на президент, защото това не им е мекотелото Поплю-вналиев.
21
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е един от най-големите гну-сари в БГ политиката. ГЕРБ пък са най мафиотската, крадлива и гн-усна партия, ама явно тоя и да дойде много гн-усна, дори и за тях.
20
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обрат след обрат. Обратните гербери са фурнаджийски лопари. Вожда е като пумпал.