Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!

Радев подозира, че Бойко Борисов губи контрол над партията си
Обновена: 2 окт 2017 12:07 | 2 окт 2017 12:05,
229
Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!
Снимка: БТА

Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия се обостря. Днес държавният глава призна за него и даде да се разбере, че не мисли да капитулира.

"Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят. Считайте, че щом като я търсят, ще я получат", каза президентът. Той коментира политическите драми след като откри новата учебна в "Софийския университет".

"От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен", каза Радев.

Той обясни, че вече не вижда смисъл от среща с Бойко Борисов за модернизацията на армията.

"Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Президентът отново обясни, че и решението, и отговорността за самолетите, за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера.

Още по темата

Държавният глава изрази притеснения и за Председателството на Европейския съвет, което България ще поеме след месеци.

"Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната", обясни той.

Радев призна, че го притесняват всички процеси, които стават в страната на фона на Председателството.

"Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън", каза президентът и призова да се обърне внимание на централния управленски модел.

"Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем "потупани по гърба", такава е практиката в Европа", каза Румен Радев.

Държавният глава не отговори нито с "Да", нито с "Не" на въпроса дали ще подпише указа за назначаване на председател на ВАС. Преди време той даде да се разбере, че е възможно да не го направи.

"Вече обявих, че очаквам новият състав на ВСС да потвърди кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на реформите в съдебната система, които провеждаме".

На въпрос това означава ли, че няма да подпише указа, Радев коментира: "Ще разберете на 4-ти октомври".

Президентът разкритикува и номинацията на Антон Тодоров от ГЕРБ за шеф на Комисията по досиетата.

"Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество", каза той и допълни: "Това е все едно да назначиш бракониера за горски". Според Радев номинацията на Антон Тодоров ще раздели обществото.

"Полицейските палки няма да решат проблема, напротив той се задълбочава". Така коментира Радев насилието в Каталуния вчера. Според него това е огромен проблем, не само за Испания, но и за Европа.

"Икономическата криза от 2008 година явно изостри егоизма и центробежните течения в Европа", каза още държавният глава.

При откриването на академичната учебна година по-рано Радев обясни, че мечтата му за България е справедливо и морално общество. 

"Ще трябва да отстоявате справедливостта, от това зависи бъдещето ви, а от вас - бъдещето на България", обърна се той към бъдещите висшисти.

"Конформизмът не е път към щастието, бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и отечество", допълни президентът. Той обясни, че днес младите българи са малко.

"Във всички времена студентите са съвестта на нацията. Затова вие сте призваните, ще трябва да промените радикално моралния климат в родината, да извлечете невежеството от обществения живот", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
34
 
19
 
! Отговори
До Деската преди 6 години
Г-жо генерал,озаптете подопечния си!Той като е под чехъл,повечето не са!Да се реди на опашката за снимка и да си трае,иначе ИМПИЙЧМЪНТ и няма къде да разнасяш риклетата!
111
30
 
21
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Какво ще получат ГЕРБ, бе смешен, ти си един лузър, който си мисли, че от него зависи нещо - кукла.
110
40
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Изключително непремерено и гнусно изказване от устатат на един президент. Говори за война с правителството и парламента. Обединителят на нацията. И днес е продължил в същия дух с друго изказване. Гласувах за него но се оказа по-глупав отколкото мислех. Гаф след гаф. Но войната с правителството и парламента е върха на простотията. Нещо като - абе ти кво си ме зяпнал, бой ли искаш... дето сме го чували на селския мегдан.
109
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, не се надувай :))))
108
20
 
10
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 114 анонимник. Хе-хе, това го четем и слушаме вече 10 години, а битата карта все печели. Радефф да заповяда в скута на Боко.
107
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналята, подбирайте си термините. Контраатакува е много по-вярно, след няколкомесечните атаки на ГЕРБ.
106
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ Е ТОЗИ ДРУГАР .
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бек вокала ще да е старшия на бас вокалите,щом пее високо и фалшиво що го турили като не се вслушва в контра баса.
104
13
 
29
 
! Отговори
някой преди 6 години
И замириса...на оставка номер 3 на ББ.Именно поради "галилият го трима папи по главата" преживя много тежко победата на Радев на президентските избори.И не се кротна още от самото начало, защото е знаел с кого ще трябва да работи.Неизбираемата кандидатура на Цецка Цачева за президент беше много голяма грешка на ББ, да не кажа дори фатална.Предстоят интересни събития, има някаква надежда да се сложи край на неграмотното и крадливо управление на страната ни.
103
12
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
ДО АНОНИМЕН 71 Един *** пожарникар начело на п.........то , това говори за самия народ достатъчно !!!!!! Забравих ! Още по зле ! И СИК........Не знам кое е по зле за тоз народ. Военен или горе написаното.
102
8
 
8
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Ей немогат да седнат и да се разберат за благото на народа !? Всеки който се докопа до малко повече власт много му пораства работата и почва да се конфронтира за пълни глупости.
101
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е бита карта! Да заповяда Радев!
100
24
 
18
 
! Отговори
Притеснение преди 6 години
Тоя най-много се притеснява за комисията по досиетата. Всички напреднали бивши соц. държави направиха лустрация, а руменчо решил да защитава ДС
99
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищожество под четъл - какво друго мажем да кажем за Радев?!
98
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е президент! Винету залезе вече,да си ходи с мир.
97
32
 
22
 
! Отговори
111 преди 6 години
Тоя пък папагал Радев никакъв президент не е. Вместо да обединява българите той ги разделя и това се вижда от всички, ама оная *** Ниновата така му е наредила.
96
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин..........Румен Радев е генерал от авиацията, докато Роско Плювнaлиeв е бивш.Плазмодия Радев не може да стъпи и на малкия пръст на Плевнелиев. плевнилев биш6е български патриот, докато Радев е руска пoдлoгa и национален предател.
95
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ауууу ... другаря зелени чорапи реши че е Арнолд Шварценегер с лафa от американските екшъни :)))) Я оди да направш чиш !
94
25
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Ей, зелен чорап, ще те бием с мотики и колове да господарите ти е Масква!!!
93
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима герберски *** за 1 час успяха да издраскат 80 коментара....