Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!

Радев подозира, че Бойко Борисов губи контрол над партията си
Обновена: 2 окт 2017 12:07 | 2 окт 2017 12:05,
229
Президентът Радев атакува: ГЕРБ търсят битка с мен! Ще я получат!
Снимка: БТА

Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия се обостря. Днес държавният глава призна за него и даде да се разбере, че не мисли да капитулира.

"Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят. Считайте, че щом като я търсят, ще я получат", каза президентът. Той коментира политическите драми след като откри новата учебна в "Софийския университет".

"От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен", каза Радев.

Той обясни, че вече не вижда смисъл от среща с Бойко Борисов за модернизацията на армията.

"Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Президентът отново обясни, че и решението, и отговорността за самолетите, за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера.

Още по темата

Държавният глава изрази притеснения и за Председателството на Европейския съвет, което България ще поеме след месеци.

"Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната", обясни той.

Радев призна, че го притесняват всички процеси, които стават в страната на фона на Председателството.

"Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън", каза президентът и призова да се обърне внимание на централния управленски модел.

"Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем "потупани по гърба", такава е практиката в Европа", каза Румен Радев.

Държавният глава не отговори нито с "Да", нито с "Не" на въпроса дали ще подпише указа за назначаване на председател на ВАС. Преди време той даде да се разбере, че е възможно да не го направи.

"Вече обявих, че очаквам новият състав на ВСС да потвърди кандидатурата. Мисля, че това е основателно и ще даде нова легитимност на кандидатурата в духа на реформите в съдебната система, които провеждаме".

На въпрос това означава ли, че няма да подпише указа, Радев коментира: "Ще разберете на 4-ти октомври".

Президентът разкритикува и номинацията на Антон Тодоров от ГЕРБ за шеф на Комисията по досиетата.

"Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество", каза той и допълни: "Това е все едно да назначиш бракониера за горски". Според Радев номинацията на Антон Тодоров ще раздели обществото.

"Полицейските палки няма да решат проблема, напротив той се задълбочава". Така коментира Радев насилието в Каталуния вчера. Според него това е огромен проблем, не само за Испания, но и за Европа.

"Икономическата криза от 2008 година явно изостри егоизма и центробежните течения в Европа", каза още държавният глава.

При откриването на академичната учебна година по-рано Радев обясни, че мечтата му за България е справедливо и морално общество. 

"Ще трябва да отстоявате справедливостта, от това зависи бъдещето ви, а от вас - бъдещето на България", обърна се той към бъдещите висшисти.

"Конформизмът не е път към щастието, бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и отечество", допълни президентът. Той обясни, че днес младите българи са малко.

"Във всички времена студентите са съвестта на нацията. Затова вие сте призваните, ще трябва да промените радикално моралния климат в родината, да извлечете невежеството от обществения живот", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкой
191
0
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 години
ХОРАА......ДА СИ КАЖЕМ НАПРАВО(НЯКОИ НЯМА ДА МИ ХАРЕСАТ КОМЕНТАРА)-....НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА НИ ВЪЗЛОЖАТ НАЙ-СТРОГ РЕЖИМ На ЖИВОТ,СТАЛИНОВИ ЗАКОН,КОМУНИЗЪМ И ДИСЦИПЛИНА....абе,малко от малко да се научим,че криво я разбрахме тая ДЕМОКРАЦИЯ !А пък вие вярвайте на Бойковица,но го питайте от де взе 40 мил.евро да направи нАй-голямата дискотека в ЛОНДОН -ДИСТРИКТ.......дето една битилка уиски е 7000 пауда и шейхове само се редят там....................
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се най-накрая да си получат заслуженото
189
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Президент, тези хора не разбират от думи! Действайте, по Конституция, по законите на страната и не им се обяснявайте повече!
188
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМПИЙЧМЪНТ ЗА ТОЗИ ЖАЛЪК *** КОМУНИСТИЧЕСКИ.
187
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ЧЕРВЕНИ КРЕТЕ.НИ. КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ ЧЕ СТЕ ***.И, СМ.ОТАНИ И ИЗОСТАНАЛИ. ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ВЪРВИ НАПРЕД, А ВИЕ СТО ГОДИНИ НАЗАД ПРИ ЛЕНИНСКАТА МУМИЯ
186
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EЛЕМЕНТАРЕН ***, А ТЕЗО КОИТО ГО ИЗБРАХА СА ПО-ЗАГУБЕНИ И ОТ НЕГО
185
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Не че е нещо ново, но надпартийният президент на всички българи, който (би трябвало да) олицетворява единството на нацията се хвърля в партийна битка, сиреч става противник на няколко милиона негови сънародници и следователно разединител на нацията. А това вече е конституционен проблем. Както можеше да се предполага и по-рано Решетника още веднъж доказа, че е враг на българската държавност и внедрена руско-комунистическа ***
184
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай , Радев. Това е - герберастите трябва да се натикат в дупките от които изпълзяха. После да бъдат дупките зазидани. Строши им главите на змичетата гербави, напълни си една тиква със суджук по селски и пийни от цецова кратуна за здраве на народа.
183
4
 
14
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
Кой те,Бойко,теб,обича?Ти,кажи ни го това!С Радев всеки се гордеевече в нашата страна!
182
5
 
14
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
В теб, България видя опора.Знай го,Радев,ти,това!!!Кой е Бойко,мили хора-КУХА,ТИКВЕНА ГЛАВА!!!
181
3
 
12
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
Браво,Радев, запомни го:ТИ,ДОСТОЕН СИ ЗА НАС!!!Кой е Бойко-ТИКВА ЗРЯЛАЖАДНА ЗА ПАРИ И ВЛАСТ!
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
202 колега нещо не схващатм *** ли съм !? Цитираш лошите ами ако е хибридна война освен това и те са пуснали оферта.... така видях в едни документи. Много лесно кълвеш бетер шаран
179
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента Радев много би искал да има същата власт,като Путин,Ердоган и разни други диктатори.Все пак той е военен и манталитета му е да командва,а останалите да изпълняват!Ето нещо за самолетите Грипен:"<html><body><!--StartFragment-->ВВС Швейцарии в начале этого года неправильно выбрали шведский истребитель, который имеет серьезные недостатки и не способен выполнять даже простые задачи, по всем пунктам уступающего своим конкурентам. <!--EndFragment-->
178
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опитаха се да го окалят със самолетитеи той ги приземи с един ударбраво ПрезидентПравилно съм гласувал за теб
177
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До безпартиенПрезидентът на България да се кани на управляващата партия е толкова безумно, че просто не е истина. Т'ва да не ти улицата и хлапетата бе ?! Т'ва е държавник (уж). Егати излагацията, егати чудото!Ама това е положението. *** си остава *** и толкоз. Пфу !
176
8
 
32
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Радев за разлика от мижитурката плефнюсе опъна на тюффлека и му показа че е мъж на мястоСлед провала на управлянието на ГЕРБтози достоен човекможе да основе партия и да поеме управлението на странатаза него гласувахбезпартиен съм
175
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** съвсем изтрещя.
174
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ужас на всички позитанци, тоа тъпия, покани Бил Клинтън в България :))))))))))))))))) Изобщо не знае къде се намира. Никой не го отрази в Ню Йорк, скоро ще го канят само в Масква и Виетнам.
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуци вече има във всеки град.Пълно е.Господин зелени чорапи,ще ви е много трудно да се справите с тях.Това ще е неравностойна битка за вас.