БСП-то видя "Кумгейт" и в "Булгартрансгаз"

Столетницата с нови обвинения за кадруване на ГЕРБ
23
БСП-то видя "Кумгейт" и в "Булгартрансгаз"
Снимка: Булфото, архив

След разразилия се скандал в Хасково, добил известност като "Кумгейт", от БСП заявиха, че моделът на управление с роднински и политически обвързаности съществува и в държавните дружества.

Още по темата

Социалистите дадоха пример с дружеството "Булгартрансгаз".

"Този модел съществува не само в община Хасково, а е модел, по който се ръководи цялата държава и в частност - държавните дружества", коментира Атанас Зафиров.

Той посочи, че председателят на управителния съвет на "Булгартрансгаз" Таня Захариева е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково.

Заместник-председателят на Надзорния съвет на дружеството Владимир Митрушев е бивш заместник-кмет на Димитровград, област Хасково, а баща му е общински съветник от ГЕРБ.

И двамата са от Хасково, членове са на партийната организация на ГЕРБ и са предложени и назначени от областния координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обясниха от левицата.

Депутатът Иван Иванов коментира, че схемата, наречена "Кумгейт" продължава и в Народното събрание.

Лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, които са кумове на Александър Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз", посочи той.

По думите му роднинските зависимости не са само на общинско ниво, но се пренасят и в държавните предприятия.

Съпругата на Александър Ненков е подчинена на своя кум Георги Гегов, коментира колегата му Атанас Зафиров.

Помолени да коментират разкритията на ГЕРБ за роднински назначения в Каварна, от БСП посочиха, че ще проверят случая, но в последните години социалистите са в опозиция и няма как да изградят такъв свързан модел отдолу догоре с изпълнителната власт за разпределение на финансови ресурси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
ПЕТ преди 6 години
СКОРО ДАЛИ ЩЕ ИМА И ТОПЛО-ГЕЙТ ????
22
2
 
2
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Унижението до което изпадна станишев да се извинява на *** бе края на всичко червено Дедите ни се надигнаха от гробовете и не одобриха това затуй минаваме под друга тактика а преходите знаете как е Бог с нас.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КУМ ГО РАЗБРАХ АМА ГЕЙТ - СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ПОНЯТИЕ . НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ....
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъй де, да не е само един Делян, по малките селища даже чистачката е рода, съученичка, съседка или сватя на кмета или някой народен избраник, тях какво ще ги правим - ще въдворяваме софиянци на село
19
6
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Щом на дърташката партия й се привиждат разни неща,значи е готова за пенсиониране.
18
4
 
5
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
17
1
 
5
 
! Отговори
До стига смешки-14 преди 6 години
Аааааа и царят-социалист се облажи.И той бая изсмука.За комунистите да не говорим вижте кои са олигарсите и няма нужда да се разсъждава.Бойко добър или лош се мъчи да им,,дръпне килимчето" но ДС е яка сила.А на,,голобрадите тинейджъри" не можеш да обясниш.За тях трябва 3 месеца от88 година например и ще са по-ниски от тревата,а който си отвори устата -в мазето на Московска 5. От там трудно или никога се излиза.А сега слободия -влизаш в нета и плюеш всичко,от чистачката до президента.Великани!!!
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има БСП, ще има разделение и омраза в обществото. Това е партия приемник на признатата за престъпна организация-БКП. Докато тази *** не се забрани, няма да има прогрес. Тези дяволски изчадия се хранят с омраза и ненавист.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма разлика между главатарите на БСП и телефонните измамници. Лъжат нагло старите хора и им заграбват спестяванията.
14
2
 
7
 
! Отговори
Стига смешки преди 6 години
За газа да питат Р.Овчаров,там ако се разрови трябва да го осъдят за золумите му на доживотен.МИЛИАРДИ левове загуби държавата от неговото кадруване в енергетиката и подписаните му договори за газ.Това поне е лесно да се провери и сравни.А вие другари комунисти и голобради *** не се мъчете да убеждавате че живота в България е започнал през2009.Първите сте с капаци,а вторите просто сте невръстни.Опорната точка е:За всичко са виновни Костов и Борисов.Няма Беров,Попов,Луканов ,Виденов,Станишев
13
3
 
9
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
12
4
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Гнезда " на преплетени помежду си змии от Герб в управите на всеки град и във всяка печеливша фирма....
10
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Така е": Така е, но не трябва да е така. Това не е баница, която управляващите да са в правото си да разделят с роднини и приятели. Затова ли ще плащаме данъци, за да издържаме роднините на Делян Добрев и още колко като него.
9
2
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До гражданин 3 Еее, ти па много се изхвърли.За едно нищо оставка и нови избори.Бъди търпелив.До края на мандата на Б.Б. има много време.Нека направи аще някоя и друга магистрала , пък тогава я Корделка , я Слави....Мераклии за баницата много , ама за управия на държавата мераклии няма.
8
7
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Тая политика да лаят срещу кадруването на ГЕРБ , няма да им донесе девиденти.Тази практика съществува от 9 Х , та до сета.А те милите никак не кадруваха.Техните чистки са ненадминати.Нямаш ли свой човек си безработен. Не случайно се натискат за властта. И ако някой вярва че БСП ще промени нещо , много се лъже.Видяхме ги на три пъти какво могат.Бойко поне строи.
7
2
 
6
 
! Отговори
Този модел преди 6 години
е навсякъде и във всяка партия. Защо го пришихте на ГЕРБ?
6
0
 
1
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До Анонимен 5С Костов точно съм минал покрай родствеността.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой кум, кой сват, кой на булката брат, или както казваше другарят Костов "България е малка, всички сме роднини". въпросът през последните 70 години, другари, е не колко роднини работят на едно място, а дали си отговарят на работата.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!