Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?

Очаква се депутатът да подаде оставка днес, но утре партията да не я приеме
3 окт 2017 08:57,
199
Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?
Снимка: архив "Булфото"

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде оставката си като народен представител в деловодството на парламента днес. Утре обаче ГЕРБ ще гласуват против нея и така ще оставят хасковския избраник в Народното събрание.

Това е станало ясно по време на тричасово заседание с актива на ГЕРБ в Хасковска област, пише "24 часа".

По време на срещата станало ясно, че като човек на честта Добрев няма да се откаже от думите си и ще изпълни намерението си да депозира оставката си като депутат в деловодството на парламента.

Още по темата

Мнозинството обаче ще я отхвърли още на следващия ден.

Добрев обяви, че ще подаде оставка в неделя с мотива, че се чувства "смъртоносно ранен" след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато депутатът от ГЕРБ бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

В неделя Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково. Той обясни, че съобщава решението си да напусне след среща с лидера си Бойко Борисов. На нея премиерът потвърдил, че в тази ситуация това наистина е най-добрият изход.

Часове по-късно обаче в защита на Добрев заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Депутатът бе подкрепен от лидера на групата на партията в парламента Цветан Цветанов, от шефа на Народното събрание Димитър Главчев и много депутати. Зад Добрев застана и коалиционният партньор Валери Симеонов.

Самият Добрев обяви, че ще съди депутатката от БСП Елена Йончева, която беше сред първите, които го обвиниха в шуробаджанащина в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
2
 
! Отговори
хАСАН преди 6 години
тоя Делян е като другия Пеевски , а Герб са *** всичките
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от герб одобряват политиката си в хасково и добрич.нормално,то в цялата страна ,където са на власт е такова положението.затова и цветанов драпа да има кметове навсякъде!а дилянчо добрев щял да съди,как като самият той е подсъдим?
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не погазят закона не трябва да го оставят в НС."Чл. 72. (1) Пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при:1. подаване на оставка пред Народното събрание;"т.е. актът на на подаване прекратява..."(2) В случаите на т. 1 и 2 решението се приема от Народното събрание"Народното събрание не "гласува", а "приема"Няма правна логика да заставиш някого да е депутат, въпреки волята му.
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен И аз винаги гласувам за ГРРБ. Принуден съм - единствен работещ в моето семейство , ако не гласувам съм на улицата. И ти ли си така или по убеждения гласуваш.
183
0
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Това е достатъчно с етикета който си приши .Валерката го подкрепя за да не се разчият как неговия областет координатор хвърли оставка и напусна партията му .Не беше случано да лобира за ОГРАДАТА покрай която активисти и членове на НФСБ чрез трафик на мигранти финансирваха партията .
182
1
 
9
 
! Отговори
газ преди 6 години
Излизат нови схеми на Добрев с други намесени депутати от гербфрог
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от комунист човек не става ...те се раждат развалени !!!!!
180
0
 
3
 
! Отговори
До 184 преди 6 години
За Добрич и Хасково ли пишеш ?35710
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамота!
178
12
 
3
 
! Отговори
Самата истина! преди 6 години
БСпК трябва да бъде забранена със закон. Закона трябва да е смърт или екстрадиция извън европейския съюз ! Това е най - продажната сбирщина от *** в историята на България за всички времена! Това да подариш Македония защото някаква пияница от Москва ти заповядва значи трябва да си мега долен предател ...най - големите национални предателства в историята на България са дошли именно от БКП и никой друг! България е толкова зле в момента точно , само и единствено блгадарение на БКП!!!!
177
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Днес БГ , вие няма ли да почнете да правите нещо и да спирате Руските предателски ***. Сайта ви е заприличал не на Български а на Руски ...тука само на руски не говорят ! Днес БГ, не разбира те ли , че на тези хора им се плаща да плюят собствена си държава. Това са хора които мразят всичко и всички , изпитват омраза към всички ближни ! Почвайте да ги махате от тоя сайт иначе ще свършите както всички други които са имали вземане даване с масовите убийци от БКП !
176
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли най после да се вдигне народа и да махнем един път завинаги тази мафиотска структура герб, продадоха държавата и заробиха народа.
175
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сагата Добрев придобива значение на Основи на Герберизма. Скоро ще се изучава по училищата, където ГЕРБ-Деца (пионерчета) ще се обучават на партийно строителство!
174
2
 
26
 
! Отговори
@ преди 6 години
ОПГ-то достигна апогея на наглостта си!Доказателствата за поставянето на роднини и приятели на държавни служби са безспорни. Както този г-н Добрев, така и шайката от ГЕРБ нито веднъж не са казали че изнесените факти са неверни. Не могат. Но почнаха да плюят г-жа Йончева колко лош журналист била и как е правила филми само на държавна издръжка. ха-ха-ха...Нямало да му гласуват освобождаването. Момчето бил светец! Като всички останали в ОПГ-то.Минахме през ВИС, СИК, сега ГЕРБ... каква орисия.
173
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрев много дълбоко бръкна в джобовете на другарите, като подля вода на техните кремълски господари с техните заробващи антибългарски енергийни проекти, така че тази гнусна атака се очакваше.
172
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биг боса не се чува защото това, което прави Добрев е модел одобрен от него.Не само в Хасково е така,а във всяка община.Обществените поръчки се печелят от роднини и приятели на политици.Родителите на Добрев са направили фабрика за пелети с европейски пари и са сключили договор с общината да им ги изкупува!
171
23
 
4
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Не мога да разбера от ГЕРБ защо изобщо обръщат някакво внимание на БСП.
170
1
 
28
 
! Отговори
карина преди 6 години
Нещо не се чува Биг Босът, защо така ? Мълчанието а агнетата.
169
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момченце с още немутирал глас бил най-ценния кадър на ГЕРБ.Представете си какви са по-малко ценните.
168
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
До 2233,ако банкянския,си беше подал оставката,нямаше, толкова да плачат,герберите-комунисти.