Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?

Очаква се депутатът да подаде оставка днес, но утре партията да не я приеме
3 окт 2017 08:57,
199
Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?
Снимка: архив "Булфото"

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде оставката си като народен представител в деловодството на парламента днес. Утре обаче ГЕРБ ще гласуват против нея и така ще оставят хасковския избраник в Народното събрание.

Това е станало ясно по време на тричасово заседание с актива на ГЕРБ в Хасковска област, пише "24 часа".

По време на срещата станало ясно, че като човек на честта Добрев няма да се откаже от думите си и ще изпълни намерението си да депозира оставката си като депутат в деловодството на парламента.

Още по темата

Мнозинството обаче ще я отхвърли още на следващия ден.

Добрев обяви, че ще подаде оставка в неделя с мотива, че се чувства "смъртоносно ранен" след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато депутатът от ГЕРБ бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

В неделя Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково. Той обясни, че съобщава решението си да напусне след среща с лидера си Бойко Борисов. На нея премиерът потвърдил, че в тази ситуация това наистина е най-добрият изход.

Часове по-късно обаче в защита на Добрев заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Депутатът бе подкрепен от лидера на групата на партията в парламента Цветан Цветанов, от шефа на Народното събрание Димитър Главчев и много депутати. Зад Добрев застана и коалиционният партньор Валери Симеонов.

Самият Добрев обяви, че ще съди депутатката от БСП Елена Йончева, която беше сред първите, които го обвиниха в шуробаджанащина в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
РАЗВРЪЗКА КУМ ГЕЙТ:Бойко- Деляне ти сдай пост пък аз няма да приема оставката ти!Така хем пак ще си пич в очите на хората ,хем няма да те загубим!!!
146
26
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
А така, яко глад и лабуть за *** :))))))))))))))
145
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи пухльото създал цяла организация за крадене от област Хасково е герой в очите на неговите герберастчета. Представете си какво са изградили из страната мафиотските им структури щом приемат това за безобидна шега.
144
2
 
27
 
! Отговори
На хорото преди 6 години
Поздрав на всички ГЕРБ-аджии от кмета на Хасково. :-) Яж куме пий, тебе ти е ред, тебе ти е ред куме да си най-отпред ! Ако остане депутат Делянчо ще е най-голямата грешка живота му като цяло. Младо момче е и има още потенциал да се откъсне от паяжината на Цецо.
143
2
 
38
 
! Отговори
:) преди 6 години
Герберастливите имат избор - мутрата Тиквун или сивия кардинал Цуци Ушето.
142
3
 
35
 
! Отговори
Какви смешници преди 6 години
Другарят Добрев смело, по комунистически, хвърли оставка, макар и с тъга в очите, но другарите му не му позволиха да ги изостави в този труден час. Като един партийната организация вдигна чиличен юмрук и се закани на враговете на народа, дръзнали да обвинят Дилянчо в престъпление.Ура, другаре от ГЕРБ! Ше победиме!
141
1
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А бе цецо, не му чупете хатъра на момчето. Не усещате ли, че си е намерил по-доходоносна работа без да има кахърите ви и както той каза поне две години ще си даде почивка. През това време суджук ли ще яде ? Той та той! Тъй ли не ти увря кра..ната.
140
1
 
34
 
! Отговори
ташак бульо Пено преди 6 години
защо ни разиграват... той я дава ама ние не я искаме.е, нали и вие сте като него. Пък и вече ви хвана страх за себе си, че то както е тръгнало... цялото ГЕРБ на *** на политическата история.ОМЕРТА...(на италиански: omertà солидарност, взаимопомощ между престъпницирупите на организираната престъпност, като мафията, камората, ндрангета и др. понякога биват наричани и "общности на омертата"
139
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе моралисти,къде не е така?Спечелиш избори и назначавай чрез конкурс,ама след месец ти срине цялата управленска конструкция!Не е виновна Станишевата държанка,виновни сте ,че и се връзвате!Дайте и една стълба да си прескача огради и да гризе суджук,та да миряса!
138
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, не означава това, червен каскет. Ще си останеш с мечтите!
137
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава ли, че ЦВЕТАНОВ ВЕЧЕ ОТКРИТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА БОЙКО, ЧРЕЗ ПОДЧИНЕНИТЕ МУ СТРУКТУРИ??? И ДО КОГА БОЙКО ЩЕ ТЪРПИ ТАЗИ ЗМИЯ В РЪКАВА СИ???
136
1
 
32
 
! Отговори
gotze преди 6 години
ако тръгне да се разплита кълбото ще се стигне до суджук-бабаид и ще стане неудобно.
135
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побъркахте го това момче, преди време го атакувахте, защото баща му направил цех за пелети. Ама как, откъде, колко? Тази поредна атака е режисирана отвисоко.
134
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как можаха да се народят толкова морални инвалиди, та цяла партия-държава си направиха! Кастрирай!
133
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутринта един политолог беше прав . Излъчването и говоренето на Д.Добрев беше "защо аз ми то във всички градове е по този начин.". Това го знаем всички ,целият български народ. Само слепците от ГЕРБ реват, защото искат за запазят кокала в своето населено място. Нека някои политик да излезе и да каже в моя район не е така. Няма! Всичко се разпределя между роднини, близки приятел. Трябва да си ненормален за да не го виждаш това /само посочените по-горе за заслепени от пачките.А обикновените хора!!
132
1
 
33
 
! Отговори
Хасковлия преди 6 години
Познавам хора, които гласуваха не по убеждения за ГЕРБ, а за запазване на синекурните си позиции в държавната администрация. След изборите, хора като Д. Добрев им се "отплащат" чрез раздаване на постове по общини и области. В държавата властва не можещият, както трябва да е, а подлизуркото, който се умилква около партия за топъл пост.
131
1
 
26
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
до 131 Не гордост. Страх, от загубата на възможността за крадене. ГЕРБ са рушителите на Съвременна Българи. Първото място обаче държи Луканов следват: Беров, Симеончо, Борисов и Цветанов.
130
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти в час ли си? Герб ли ви направи прехода. Първо си раздодохте куфарчета, изкупихте всичко читаво, ама пак малко. Обезценихте лева, спестяванията на хората се стопиха. Другарите - милионери върнаха в банките трохи. А всички останали на опашки за хляб и мляко с купони. Герб бил партия на прехода . Всъщност по размер на БВП сме задминали 1989 г., едва сега след 30 години и без милион и половина емигранти. Давай другата опорна точка.
129
1
 
29
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Управлява ни слугинажа на бившите червени велможи - синове и дъщери на ***, шофьори, папконосци и други подобни, които са се облизвали около бившите власници
128
34
 
4
 
! Отговори
Браво ГЕРБ преди 6 години
Това се казва достойна партия, и ще управлява завинаги. Браво ГЕРБ, гордея се с нашето правителство. Браво!!!