Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?

Очаква се депутатът да подаде оставка днес, но утре партията да не я приеме
3 окт 2017 08:57,
199
Развръзката "Кумгейт": Добрев сдава, но ГЕРБ го оставя?
Снимка: архив "Булфото"

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде оставката си като народен представител в деловодството на парламента днес. Утре обаче ГЕРБ ще гласуват против нея и така ще оставят хасковския избраник в Народното събрание.

Това е станало ясно по време на тричасово заседание с актива на ГЕРБ в Хасковска област, пише "24 часа".

По време на срещата станало ясно, че като човек на честта Добрев няма да се откаже от думите си и ще изпълни намерението си да депозира оставката си като депутат в деловодството на парламента.

Още по темата

Мнозинството обаче ще я отхвърли още на следващия ден.

Добрев обяви, че ще подаде оставка в неделя с мотива, че се чувства "смъртоносно ранен" след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато депутатът от ГЕРБ бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

В неделя Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково. Той обясни, че съобщава решението си да напусне след среща с лидера си Бойко Борисов. На нея премиерът потвърдил, че в тази ситуация това наистина е най-добрият изход.

Часове по-късно обаче в защита на Добрев заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Депутатът бе подкрепен от лидера на групата на партията в парламента Цветан Цветанов, от шефа на Народното събрание Димитър Главчев и много депутати. Зад Добрев застана и коалиционният партньор Валери Симеонов.

Самият Добрев обяви, че ще съди депутатката от БСП Елена Йончева, която беше сред първите, които го обвиниха в шуробаджанащина в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще го махнат, кой ще продължи да движи далаверите в Хасково? Кметът вече не е техен човек...
106
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ***, като те гледам какво си написал, не си живял по това време!!! Колко партии имаше тогава, колко пъти си ходил на избори, можеше ли да получиш безупречно образование и перспективи? Можеше, но да си от нашите. Ама Делян имал кум. Пък Йончева се сроди с министър-председател, не ми казвайте, че е нямала облага. Нагазиха я за едни милиони и гледай женски циркове. Делян не трябваше да се предава.
105
1
 
35
 
! Отговори
БОЦЕ преди 6 години
Бойко е кум на всички, а те са кумове на останалите, а те пък са членове на ГЕРБ и повратния момент е невъзможен. Модерен комунизъм в ново време.Власт лесно не се дава .
104
3
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До АнонименПоследните разкрития на свидетели са, че Йончева е "откроднала 4-5 000 лева !!!Страшна кражба. Само си чешете езиците, нещастници.
103
1
 
29
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Герб не успяха да анализират причините поради които доверието в тях намалява, да разберат защо хората не им вярват вече. Те имаха по-висок рейтинг, когато не можеха да се подпрат на икономически кръгове и физическо овладяване на населението чрез зависимости. Но колкото повече се надържат на твърдия си електорят и мрежата от икономически зависими кръгове, толкова повече не се напрягат да разбират нуждите на обществото. И в една демокрация това обикновено предшества загубата на избори.
102
0
 
29
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Снощи сън не съм спал да се притеснявам остава ли Делян или не остава. Сън не спах от вълнение.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
препоръчваме на номер 92 да не пие вода от замърсени извори, ще се разболее.
100
0
 
25
 
! Отговори
По Хасковски преди 6 години
ГЕРБОКУМОГЕЙТ - извода от решението
99
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите консолидираха ГЕРБ и Патриотите - малко неочаквана последица от тази атака ( без да коментирам кой виновен и кой не !). Но има една поговорка още в Светото Писание - " който копае яма, сам пада в нея". Нека всеки следващ преди да реши да извърши нещо да си зададе въпроса - а ако се обърне срещу мен ? Това се отнася и за управляващите на първо място. Нали те съдействаха с глупостта си за избиране на настоящия президент - ами, да му сърбат попарата сега !
98
0
 
33
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
ЕВТИНА СЕЛСКА ПИЕСКА, СЪЧИНЕНА ВЕРОЯТНО ОТ БОКО.ПОДАВАМЕ ОСТАВКА, ЗА ДА СЕ ВИДИ КОЛКО СМЕ ЧЕСТНИ И МОРАЛНИ, ОСТАВКАТА НЕ СЕ ПРИЕМА И НЕЩАТА ТРЪГВАТ ПО СТАРОМУ.
97
0
 
32
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Наблюдавам едно озлобяване в Герб, което го наблюдавах и в БСП със Станишев, точно преди да ударят дъното. Това става, когато усещаш, че нямаш легитимна подкрепа от обществото, то не ти вярва и знаеш, че може да задържиш властта само с някакъв чуден пиар, който да срине опозицията, та по някакво чудо да се окажеш по-добрия. Създаваш наказателен отряд от зли кучета, които вместо за политика, да говорят за досиета, отминали строеве и старите фишове за заплата на Елена Йончева.
96
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой никъде не споменава, че щом хазната е ощетена с милиони това са финансови престъпления в особено голям размер и би трябвало прокуратурата да се САМОСЕЗИРА! А така Боко мълчи, прокуратурата мълчи, а правосъдието си бърка с пръст в носа!
95
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Не я е срам.Открадна милиони за репортажи,та боко трябваше да тегли 20 милиарда заем ,да покрие загубите...
94
0
 
32
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Престанете да ни занимавате с тези морално пропаднали хора ! Влекат ни от години към дъното. Подават на народа черешка и той е щастлив, а никой не пита къде е тортата.
93
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които не са живяли по времето на социализЪма, могат да получат представа за някои от характеристиките му в момента, гарантирано от ГЕРБ: 1. Една партия, в която е политическата и икономическата власт, няколко други за цвят в парламента; 2. Повече от 90% от медиите в ръцете на властта и съответно предаватели на еднопартийната пропаганда на властващата партия; 3. Пръв партиен и държавен ръководител с ниско интелектуално ниво, знаещ как да се кланя на Големия брат и да оцелява и т.н.
92
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индийския филм "Абсурдистан" 3 серия - тоя не ти е баща а чичо на леля ти на сестра и,която няма сестра - не си отивай,върни се,обичаме те - вай вай вай!
91
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен цирк. Същата работа се случи с Цецка Цачева - ако помните. Първо Радев я смаза на изборите, след това дори нейните хора от ГЕРБ не я искаха и не я избраха за депутат, накрая Баце я сложи министър. Хем не я искат избирателите, хем я слагат. Същата работа и сега с Делянчо. Уж се извинява, а не се чувства виновен. Значи, все плюем по другите народи, обаче като нас такава *** рядко се среща.
90
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
калинки навсякъде, но въпреки това сме стабилни. толкова стабилни, че чак македонци и албанци ни разминаха и то без да си дават много зор. КОЙ и шайката бандюги, които овладяха държавата последните години направо съсипаха каквото имаше и окрадоха каквото можеха. предатели и грабители
89
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гномът Йончева е откраднала милиони от БНТ за тъпите си репиртажи от Ирак и Чечения, естествено с помощта на Станишев и шайката БСП.
88
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията, която ражда чудовища! Бащата - мутра, майката - шантонерка, а децата - запъртъци!