Борисов пита Радев за Йончева: Алт ли е, тенор ли е, сопрано ли?

Делян Добрев готов отново да хвърли оставка, ако днес НС не му я приеме
Обновена: 4 окт 2017 11:50 | 4 окт 2017 10:26,
169
Борисов пита Радев за Йончева: Алт ли е, тенор ли е, сопрано ли?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви във Варна, че сутринта отново е разговарял с Делян Добрев, който го уверил, че ако днес депутатите не приемат оставката му, той отново ще я подаде.

"Дърпайки се оттам, той трябва да докаже кое е клевета и кое не е. Виждате, и г-жа Йончева казва да не подава оставка, защото това не било незаконно, а неморално", коментира министър-председателят.

"Дали Делян Добрев ще иска да стане кмет, не знам, но моралното е кметът Добри Беливанов да подаде оставка и да се направят нови избори в Хасково. Това е демокрацията и най-добрият начин да се изчисти дадено име", настоя Борисов.

Още по темата

Според премиера отдавна думата "кум" няма това значение в обществото, каквото е имало едно време.

"На кум вода се не гази и т.н., народно творчество. Сега е друго, търсят се приятели, за да турят един подпис", уточни в шеговит тон Борисов, но и заяде БСП, че добре умеят да подбират изрази като кум, за да правят от това политически скандали.

"2009 година, когато дойдохме на власт, обещахме, че няма да има родниниски назначения. Сега ще се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ и ако има такива примери – единият или другият си отива", отсече премиерът.

Той даде пример и със сестра си, която преди години бе кандидат да оглави АГ болница "Шейново".

"Моята сестра, няма доктор, който да каже, че тя не е добра, искаше да стане шеф на една столична болница, до ден днешен кълне Москов, че е виновен, но аз ги помолих да не я слагат. И с дъщеря ми е така, където и да отиде, пак ще бъде гейт, нали?", попита Бойко Борисов.

Министър-председателят остана много учуден от думите на президента, че е готов да води битка с ГЕРБ.

"До този момент с президента Румен Радев имам прекрасен диалог и когато си служиш с факти, мисля, че истината винаги е най-доброто средство. Радев може да ме държи отговорен, ако аз или мой министър сме уронили престижа на неговата инстигуция. България е парламентарна демокрация. В НС всеки ден е битка, всеки глас е важен, всеки ден. Ако тръгна със същия тон за така наречените беквокали – нима Елена Йончева не беше шеф на неговия пресцентър, това не се дава на всеки, да ръководи медийния ти образ. Не знам тя алт ли е, тенор ли е, сопрано ли?", попита той индиректно държавния глава.

"Прекрасен тон на най-близки съратници, имайки една единствена цел – държавата да е спокойна. Това беше до понеделник на обяд. Не съм усетил и нотка, че някой се готви на война с нас", уточни Бойко Борисов.

"Мъжките разговори ги оставам за г-жа Нинова. Така Борисов отговори на въпрос защо не седне "по мъжки" с президента Радев да поговорят.

"Поне от моя страна не само няма нападение и провокация, бих се извинил веднага, ако член на кабинета му е нанесъл обида", категоричен бе в заключение Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха, ако гербавите са цвета на нацията - жална ни майка, останали са само оли-та в родината ни. Слава Богу не е така. Факт е, че в семейната фирма гроб, се допускат само верни и послушни "кадри", често без нужното образование и винаги без необходимите знания. Няма експерт в която и да е област да се занимава с "политика" в България, защото тя е опорочена и пропита от корупция, никой градил име с години няма да го рискува.
77
4
 
27
 
! Отговори
ММ..ДА! преди 6 години
Г-Н БОРИСОВ НЕ РЕДНО ЕДИН ПРЕМИЕР ДА ЗАДАВА ТАКЪВ ВЪПРОС НА ПРЕЗИДЕНТ СЪРДИТЕ СЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НО ТОЙ ДА КАЖЕ НЯКОИ НЕЩА Е ПРОВОКИРАН ОТ ЦВЕТАНОВ КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО Е ПО ТЕЛЕВИЗИИ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ И КАК ЛИ НЕ ОБИЖДА ПРЕЗИДЕНТА А И ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ ВИ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО НА ИЗБИРАНЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА КАКВО ЛИ НЕ КАЗАХА ПРОТИВ НЕГО- ТОЙ ДОСТА МЪЛЧА НО КОЙТО И ДА БЕШЕ НАМАШЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ГЛУПОСТИТЕ НА ГЕРБ -А ТОВА КАКВО ДА НАПРАВИ С ЙОНЧЕВА Е ПОСЛЕДНАТА ГЛУПАВА ПРИКАЗКА
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Някой ,някога виждал ли е митичната диплома на Добрев от АРТ колежа в САЩ . С гриф ,,Суперсекретно ,,ли е ,че е толкова скрита ?
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сирак е бил човека ,недейте така.На 30 год.и кусур е станал сирак.
74
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Смешен си!
73
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години *** избира Тиквата за главен управник на държавата.Не народ а МЪР*ША е казал поета и с това ще свърша.
72
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е отворен за диалог с президента, обаче на Турция.Седи мирно и козирува на Ердоган, изпълнява и прокарва про-анадолската политика.
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТиневЕдин премиер, дето прякора му е "Тиквата проста" не знам до колко проумяването може да му е сила.
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов казал че е в прекрасен диалог с президента ... Борисов както винаги се изявява като двулично кУпеле
69
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ще фащате гората. Няма да ви огрее трети път. Това става ясно.Абе, на сопраното Йончева брат й Иван не беше ли герой на Господари на ефира?
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делянчо Мамин:"Атаката срещу мен е несправедлива организирана чистка срещу мен и цялата ми рода!"
67
1
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Другарю Борисов, ген. Радев не е като оная ****ня Росенчо.Проумей го и заработете най-после за тази държава.Не ме карай да си задавам въпроса : А с какво да проумее?
66
1
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Бойко сега разбрал за роднинските назначения. Да му верваме ли?
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук, не Радев, или Йончева ти клатят стола, а такива като Добрев, Менда и Фидосова.Пак половината ти кабинет ще стане клиент на прокуратурата, а Цацата няма вечно да ти прикрива мръсотиите.
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и този от Добрич със суджуците се кълнеше ,че това е активно мероприятие и е клевета. Ама май ще излезе че е истина. Та най вероятно и с Делянчо е така.Да не забравяме колко чест и неопетнен бе и Дянков за когото Борисов казваше "моето слънчеце",пък сега е следствен иначе и той подкрепя Делянчо
63
2
 
25
 
! Отговори
Честен преди 6 години
СУДЖУКгЕЙ - ЗАПЛАХИ ЗА УБИЙСТВО КЪМ ОСНОВЕН СВИДЕТЕЛ - ШУРОБАДЖАНАЩИНА ........... или накратко: ГЕРБ!
62
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подъл, мръсен и отмъстителен милиционер.
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, врагът не е там, където го търсиш, а в собствената ти партия! Уви, ще го разбереш късно. Както Тато го разбра...
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние питаме, КОГА Е БИЛ СИРАК , ПРИ ЖИВИ РОДИТЕЛИ? КАК ХЕМ СА БИЛИ СИРАЦИ СЪС СЕСТРА СИ И НЯМАЛО КАКВО ДА ЯДАТ ,ХЕМ МАЙКА МУ ПЪРЖЕЛА КАРТОФИ И ТОЙ ГИ МААЛ СЪС КИСЕЛО МЛЯКО ,ХЕМ БАЩА МУ ГО КАТЕРЕЛ ПО ПОКРИВА ДА ВЪРТИ АНТЕНАТА ..
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Добрев, и Суджук Паша и Ушев Цецо ако беше поне малко мъже, щяха да хвърлят оставка, защото е главните разбойници, който дава тон на малките крадци и кадровици.