Депутатът Добрев: Наистина исках да си тръгна. В тежка ситуация съм!

Всички от БСП, които ме клеветят, ще отидат на съд, зарече се той
186
Депутатът Добрев: Наистина исках да си тръгна. В тежка ситуация съм!
Архив: Булфото

След като депутатите от ГЕРБ отказаха да приемат оставката на съпартиеца си Делян Добрев като народен представител, той призна, че са го поставили в много тежка ситуация.

"Те не се съгласиха да се разделят с мен, защото по техните думи ние сме отбор, а оставката беше мой личен акт, аз наистина исках да си тръгна", коментира Добрев, който хвърли оставка заради скандала с назначенията в община Хасково, станал известен като "Кумгейт".

Още по темата

Добрев отсече, че обмисля да си подаде оставката за втори път, но преди това щял да говори с колегите си от ГЕРБ и ако получи уверения, че резултатът от гласуването ще е различен, тогава би предприел този ход.

Според него е абсурдно твърдението на червената шефка Корнелия Нинова, че депутатите от ГЕРБ бламират собствения си лидер Бойко Борисов като отказват да приемат оставката на Добрев, към която премиерът се отнесе благосклонно.

"В ГЕРБ няма нищо скрито, в неделя сутринта говорих с Борисов и двамата обсъдихме ситуацията като тежка, след което обявих, че си давам оставката", обясни Добрев.

Той потвърди, че още днес или най-късно утре ще говори с адвокати, за да съди Елена Йончева от БСП, от чийто изказвания тръгна скандалът.

Освен нея на съд за клевета ще отиде и соцдепутатът Александър Симов, както и всеки, който си бил позволил да клевети Добрев.

"Всеки трябва да носи отговорност за думите си, БСП не може да прави политики и заради това използват компромати, за да влизат в новините, Елена Йончева имаше цяла седмица време за изява и аз покрай нея също бях в новините", оплака се Добрев.

Според него цялата атаката срещу него е била планирана от социалистите.

"Най-странното е, че в цялата тази ситуация всички хора, споменати като свързани с мен, са подали оставка три дни преди Йончева да раздуха скандала, те подадоха оставка не заради нея", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари