Гласуване, прегласуване и резултатът е: Делян Добрев – депутат!

От ГЕРБ имаше един глас в подкрепа, най-вероятно неговия
Обновена: 4 окт 2017 12:37 | 4 окт 2017 11:43,
135
Гласуване, прегласуване и резултатът е: Делян Добрев – депутат!
Снимка: "24 часа"

След скандала, обвиненията и хвърлената оставка, депутатите не освободиха Делян Добрев от парламента и той остава народен представител.

С 99 гласа "Против" и 19 "Въздържали се" Народното събрание не гласува оставката на Добрев. "За" освобождаването му бяха 97 депутати.

Повече от два часа парламентът разискваше дали Добрев трябва да остане на депутатската банка.

Управляващи и опозиция си отправиха взаимни обвинения за шуробаджанащина и определиха днешния дебат като "водевил" и "цирк".

От ГЕРБ се чуха емоционални призиви Добрев да се откаже от оставката, тъй като е нужен на групата. Самият Добрев обаче няколко пъти призова колегите му да гласуват освобождаването му.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък видя, че с този акт на негласуване на оставката на Добрев парламентарната група бламира премиерът Бойко Борисов. Тя цитира думите на министър-председателя, че оставката е морален акт, който трябва да се спази.

"Днес няма да защитите Бойко Борисов, а ще бламирате Бойко Борисов. Като лидер на лидер му казвам: "Вашите днеска ви свалят! Не буквално, но преносно. Днес ГЕРБ ви свалят от пиедестала, на който стоите", заключи соцлидерката.

От своя страна ГЕРБ ревностно защитиха Делян Добрев и неговите лични и професионални качества.

"Защитавам Добрев, защото минах по пътя, който искате да очертаете за него. Но няма да допусна да мине по същия път, защото целите да омаскарите един млад, можещ човек. Ще гласувам против оставката, другите да гласуват по съвест!", призова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Елена Йончева мина в пряка атака срещу народните представители и то срещу изявени парламентаристи. Делян Добрев е достоен депутат и разгроми комунистическата партия в Хасково, както Германия би Бразилия на Световно в Бразилия", заяви и Спас Гърневски от ГЕРБ.

"Не скачай от борда на кораба, който води към цивилизована Европа. Иначе червените акули ще те разкъсат във водата", обърна се метафорично той към Добрев.

Тома Биков пък нападна социалстите, че през последните дни са изсипали черен пиар и помия срещу Добрев, търсейки по този начин политически дивиденти.

"Никой не е спечелил от омаскаряване. Движите се срещу влак, а се намирате в Москвич и този сблъсък няма да е лек. Ние няма да ви се дадем!", настоя депутатът от ГЕРБ.

"Това, което правите срещу Елена Йончева, е свищина!", защити на свой ред Антон Кутев от левицата своята колежка. Йончева задава въпросите, а вие изкарвате, че тя ви оплюва!", продължи той.

Кутев коментира и думите на Добрев, че той е направил Добри Беливанов кмет на Хасково.

"Той няма нито моралното, нито конституционното право да го назначава. Защо не покажете някой назначен от мен в Силистра? Затова губим изборите в Силистра, защото вие назначавате, а аз не. Това е въпрос на модел, не модел Добрев, а модел ГЕРБ!", настоя Кутев.

Славчо Велков от левицата призова Делян Добрев сам от трибуната като мъж да опровергае твърденията за конфликт на интереси и да се защити.

"Вие сте тръгнали като пълчища по общините. Ние не даваме Делян, аз ще гласувам против, защото това не е негов личен акт, а той е притиснат", скочи в отговор зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева.

"Подавам молба заради клеветите по мой адрес. От малки истини опитаха да сглобят зловеща картина", коментира и Добрев и благодари за политическата подкрепа към него.

"Благодаря за тази безпрецедентна подкрепа на един обикновен политик като мен. Елена Йончева ще се запомните като мой палач и убиец в политиката, без съд и присъда, както вие от комунистическата партията знаете. Ще си търся правата в съда, не е 1945 г. и не можете безнаказано да заличавате неудобните!", настоя той.

От ДПС пък заявиха, че ще подкрепят оставката на Добрев, тъй като е личен акт, който обикновено се гласува без дебат.

"Избирателите не харесват шуробаджанащината. Нямат значение професионалните качества на Добрев, когато има такива факти и затова ще подкрепим този акт. Този дебат беше излишен, превърна заседанието във водевил, а парламентът не е кабаре", заключи Йордан Цонев.

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки пък Добрев не е лицето на шуробаджанащината в България, а даже е много малък пример какво се случва в различните държавни учреждения. Затова и от партията му не подкрепиха оставката на Делян Добрев.

По време на дебата прозвучаха различни обвинения между опозиция и управляващи за скандални назначения на близки и роднини в други общини. Антон Тодоров отново повдигна въпроса за приватизацията на "Техноимпекс" и се обърна към опозицията: "Аз съм като мумията - не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам - за ужас на червените!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
фи фи фъ преди 6 години
депутатите ни най-много далаверстват, депутат до депутат, далавера до далавера,не бих стъпил повече на избори, освен ако ми дадат пет хиляди лева за да гласувам,партиите имат милиони пари, да ми платят.За толкова продавам гласа си, скъп е.
105
0
 
1
 
! Отговори
въртостоп преди 6 години
колкото искаш *** в парламента, дал господ, гаврят се със справедливостта.
104
0
 
6
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Престъпници!!!
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червенугите от ГЕРБ не са забравили риториката на партията-майка БКП... Добре наученото се помни дълго...
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много беше добре при социализЪма но задължително трябваше да имаш мой човек на всякъде. Който си нямаше мой човек живееше като ***, нито можеше да си купи свястна храна, нито свестни дрехи нито можеше да има добра работа.
101
8
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Мале, мале. БСП да ми говори, че други имали схеми и модели за шуробаджанащина. А бе, червени кратуни, а бе ***, ние не сме забравили, че това е ваш патент и още по време на социализЪма връзкарството беше основен начин да си намериш работа, да учиш, да ти оправят колата, да си купиш луканка и т. н. Забравихте ли го това, бе, хора?
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kakva prokuratura be brat? onia plonder li v bg niama prokuratura nito sad nito darzhava veche...
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бат боико пак си играе с огъня и опъва нервите на хората последният път си спомняте когато се изгаври с народа си и искаше цецка да стане президент явно паметта му е къса щом прави пак такива простотии
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът НЕ е оставката на Добрев! Проблемът е там, че Прокуратурата си е затваряла очите за неговите практики години наред. Всеки българин може сам да прецени дали Добрев има нужната компетенция за работата, която е изпълнявал и дали е етично да си назначаваш своите хора. Когато излезем на улицата ще видим дали полицията ще ги пази....
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** и агент на ДС Спас Гърневски от коя канавка изпълзя?
96
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Хора това ли заслужаваме. Отново ни правят на ***. Референдум имаше , депутатите его смотаха и се правят че не знаят за него. Суджук гейт имаше - оказа се че не било точно така. Сега и Дилян. Имам чувството че момчето не е лошо , но за съжаление той вече е марионетка и човек без собствено мнение. Проиграха го и то кой - ГЕРБ -неговите хора.
95
2
 
12
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Делянчо е обещал поне на стотина негови роднини, приятелчета и партийни другарчета да ги назначи на добре платени длъжности в Хасково. Затова не го пускат да си ходи от парламента, докато не си изпълни обещанието!
94
0
 
13
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Е га ти чудото. Стана като едно време. Комунистическата ядка в завода да гласува дали един човек да се оттегли по собствено желание. Че какъв свободен човек е Дилян след като е принуден да се съобразява с мнението на други. Или остава втория вариант всичко да е било поредна PR акция в стил Бойко Български
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак ли ще си мълчим пак ли ще си кютим това ли е моралното лице на депутата които служи за доброто на народа си КАТО РАЗБРАХА ДРУГИТЕ ДЕПУТАТИ КАКВИ ГИ Е ВЪРШИЛ ЗАЩО ОТНОВО ГО ПОДКРЕПИХА явно ни управляват хора без капчица морал просто съм отчаян на години съм и се чувствам вече безпомощен да се боря срещу такива негодници качили пенсиите от 180 на 200 лева ми как не ви е срам да го споменавате това
92
5
 
3
 
! Отговори
Кой какво говори преди 6 години
Кутев, занимаващ се само със свински въпроси казва , че това било свинщина.
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GERRB TOVA SA EDNA SHAIKA NEGODNITSI I KRADTSI! NIAKOI DA NE GO RAZBRAL OSHTE??DORI NAI MALOUMNITE GERBERI?
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки в герб го е страх, че ако изхвърлят Делян Добрев, той ще се разприказва и ще ги вакара в затовора....затоав не иската да го пуснат. нима мафията се напуска?
89
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напправим един протест пред парламента под надслов Делян Добрев - вън.
88
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кърджалийската помакиня Цвета Караянчева тук в града влезе в душлук и далавера с турците от ДПС,същата назначава на хубави платени службички всеки от родата и. Само да припомня ,че Цвета Караянчева е същата дето обяви,че Пекин е (столицата )на Виетнам.Явно Караянчева е завършила и основното си образование с връзки.Цвета беше внедрена в ГЕРБ от Цветан Цветанов и затова използва неговите похвати. Цвъко пък е завършил помощно училище във Вършец,Това са ( образованите и незаменими) кадри на ГРАБи
87
0
 
15
 
! Отговори
Тарикати и 1/2 преди 6 години
Какво се е пропукало, като Бат Боко печели само уредени мачове. До следващото @пребровяване@